NB -

Vi har for øyeblikket tekniske problemer vårt vanlige telefonnummer. Dere kan midlertidig nå oss på telefon 810 00811. Vi beklager ulempene dette medfører.

Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Julemarked i Danmark

Deilige dufter, strålende lys, lystig julesang, koselige nisser og kulinariske lekkerbiskener – julemarkedene helt nord i Danmark er en fest for alle sanser. Og det beste av alt – det er kort vei over Skagerrak med SuperSpeed fra Kristiansand eller Larvik.

Jul for alle sanser

10 julemarkeder i Danmark

Veien til dansk julehygge er kort når du først har kommet til Hirtshals, avstanden til de nordjyske byer er ikke stor – det betyr at du kan få med deg nesten så mye julestemning du bare vil.

Slott og klostre inviterer til førjulsstemning i historiske omgivelser.  Også i kirker, kjøpmannsgårder, kafeer og museer og på byenes torv arrangeres julemarkeder med servering.  Her er guide til 10 julemarkeder.

 

Julemarked i Aalborg

Markedet byr på jul i alle former og farger; julehytter med julepynt og juleknask. Her serveres gløgg, danske æbleskiver (munker) og vafler. Og er du ute etter de hyggelige julegavene; brente mandler, oster, pølser og kunsthåndverk er bare noe av det du finner i de mange bodene.

Her er også pariserhjul, tar du turen til topps får du panoramautsikt over Aalborg by. Og hver dag kan du møte nissen.

Les mer om Aalborg

Magisk jul i Blokhus

Den 20 000 kvadratmeter store Skulpturparken Blokhus er i hele november og desember forvandlet til et magisk julemarked – Nordjyllands største med tusenvis av lys i fantastiske farger og utforminger. 
     
Hele parken er pyntet etter alle kunstens juleregler; en lysende juleallé, et gigantisk juletre, lysende snømenn og vakre glasskuler og et lydshow som er prikken over i-en.

På markedet får du alt fra julepynt til brukskunst og julespesialiteter, og selvsagt gløgg og julesnacks.

Les mer om jul i Skulpturparken

Jul på Børglum Kloster

På Børglum Kloster inviteres du til julemarked; og da er det julepyntet overalt på klosteret. Café Vognporten er dekorert med hjerter og gran, mens lys og et krybbespill sørger for julehygge i klosterkirken. Stemningen blir også helt spesiell takket være julemusikken og klosteret har blant annet eget nisseorkester.

Klosterbutikken og de mange bodene kommer til å bugner med juleting; pynt, kunst, delikatesser. I klosterets kafé serveres retter med alt som hører julen til, og det blir laget norske sveler og pannekaker som serveres med varm gløgg.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Børglum Kloster ligger i Vrå, bare kort vei fra Hirtshals og Hjørring.

Les mer om julemarkedet på Børglum Kloster

Jul på Kystmuseet Skagen

Første søndag i desember gjøres Kystmuseet i Skagen om til et julemarked. Museet er julepyntet og musikken høres overalt. Her blir det også mye godt å smake på; gløgg, æbleskiver og julekaker står selvsagt på menyen. Og de tradisjonelle hjemmelagde julegavene vil du finne her. Nissen kommer også!

Kombiner gjerne julemarkedet på Kystmuseet med et opphold på 4-stjerners Color Hotel Skagen. 

Les mer om Kystmuseet Skagen og Color Hotel Skagen

Jul i Lysets landsby Aalbæk

Dra til Lysets landsby Aalbæk, midt mellom Skagen og Frederikshavn, og kom i den gode julestemning. I fjor var første gang i historien at det ble arrangert julemarked på Aalbæk gl Kro´s have og gård. Det ble en suksess, og derfor inviteres alle til julemarked i Aalbæk også i år.

Her vil det syde av julestemning med spennende boder og imponerende belysning. Her kan du gjøre gode kjøp, men også senke skuldre, slukke tørsten og sulten. Julemarkedet inviterer til opplevelser for alle sanser – og for alle aldre.

Markedet holder åpent fredag til søndag fra 15. november til 15. desember.

Jul på Voergaard Slott

I Brønderslev, beskyttet bak brede vollgraver og metertykke murer, ligger et av Danmarks vakre renessanseslott. For mange blir det ikke jul før de har besøkt det historiske slottet med alle sine juleboder.

I førjulstiden finner over 70 utstillere veien til de storslåtte slottslokalene, slottsgården og områdene rundt. Her kan du kjøpe julepynt i alle former og farger, handle spennende dekorasjoner, brukskunst, delikatesser og mye, mye mer.

God mat kan du også få på slottet, og de yngste kan glede seg over mange aktiviteter. Julenissen er på plass!

Les mer om julemarkedet på Voergaard Slott

Jul på fyret

Sett av 7. desember i kalenderen  – da kan du få med deg julemarkedet på Hanstholm fyr samtidig får du en historisk fyropplevelse. Hanstholm fyr ble bygd i 1843, og var den gang det kraftigste i sitt slag. Det har en høyde på 65 meter, og fra toppen er det fantastisk utsikt.

Julemarkedet er gratis, og utstillere står i kø for å vise fram alt fra kunst, keramikk, hånddryppende lys og mye annet. Og det blir masse å smake på. 

I tillegg til selve markedet  blir det en rekke utendørs aktiviteter, som dans rundt juletreet.

Les mer om julemarkedet på Hanstholm fyr

Julemarked hos interiør-elskere

Interiørbutikken Design Affair i Gammel Skørping inviterer til et ekstraordinært julemarked. I butikken kan du kjøpe alt fra interiør, brente mandler, keramikk, brukskunst, delikatesser til juledekorasjoner, antikviteter og enda mer. Gløgg og æbleskiver står også på menyen.

Det er venninnene Anne Søndergaard og Anne-Marie Schmidt som driver interiørbutikken på en gård i Skørping, her kan du også få gode innredningsråd. 

Bare det å ta et steg inn i butikken skaper begeistring; med farger, glimmer og masse fantasi er butikken innredet etter alle julekunstens regler. I tillegg til alt det lekre i butikken, kan du få med delikatesser og kunsthåndverk fra i bodene på gårdsplassen.  

I år avholder Design Affair sitt tradisjonelle julemarked den 24. og 25. november.  

Se mer på Design Affair sin side på Facebook

Hjørring julemarked

Når dørene åpnes til den gamle Købmandsbutikken i Vendsyssel Historiske museum i Hjørring, er det jul. Hjørring julemarked er byens store vinterattraksjon. Museet blir fylt til randen av stands som tilbyr alt fra sukkerkringler, honningkaker og spekepølse til julepynt, håndarbeider, dekorasjoner og mye mer. 

På museet er det jul akkurat som i gamle dager, det betyr turer med hest og slede, tombola og et eget verksted hvor man kan lage julepynt slik det ble gjort for flere ti-år siden. For barn blir det en rekke aktiviteter som for eksempel skattejakt. 

Les mer om jul på Vendsyssel Historiske Museum

Nyttige linker

Båtreise og overnatting

Finn pris og bestill juleopplevelser i Danmark