Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Oppskrift på krepsehaler i Mousselinesaus

Skipets Klassiker

Gjestenes favoritt

Vinteren er den beste tiden å nyte lekre retter med skalldyr, da er de på sitt beste. Aller helst på havet, i godt selskap med magisk havutsikt. Om bord på våre skip har skalldyr en sentral plass på buffetbordet, og en av de aller mest populære rettene i Oceanic à la Carte har krepsehaler som hovedingrediens. Mens du venter på å reise med oss igjen gir vi deg oppskriften på hvordan du  lager denne retten hjemme, skipets krepsehaler i Mousselinesaus.

Ingredienser

Mousselinesaus:

4 porsjoner

  • 4 ss kaldt vann
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1/2 ts kvernet pepper
  • 4 eggeplommer
  • 250 g smør
  • 3 ts karripulver
  • 1 ts Dijonsennep
  • 1/2 dl kremfløte

Krepsehaler og topping:

  • Krepsehaler (så mange du vil)
  • Revet gulost
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Fremgangsmåte:

Klaret smør:

  1. Smelt smøret
  2. Fjern bunnfallet
  3. Sett til avkjøling

Hollandaisereduksjon:

  1. Bland vann, eddik og pepper i en liten kjele
  2. Sett på svak varme og kok inn til 1/3 mengde
  3. Avkjøl.

Sausen:

  1. Ha essensen i en sausekjele og tilsett eggeplommer, karri og sennep
  2. Visp eggene godt sammen til de blir lyse og luftige
  3. Sett kjelen på lav varme og visp hele tiden
  4. Fortsett å vispe mens du gradvis øker varmen
  5. La ikke temperaturen bli høyere enn 61°C!
  6. Ta kjelen av platen og pisk inn smør, litt etter litt
  7. Start med noen få dråper, og øk gradvis mengden
  8. Vend inn pisket krem

Tilberedning:

  1. Plasser 2-3 krepsehaler (litt temperert) i hver utdypning i en snegleform av porselen, eller en ildfast form
  2. Ha på Mousselinesausen
  3. Strø over revet gulost
  4. Sett i ovnen under grillelement på 250 °C
  5. Ta ut av ovnen når osten har smeltet. Viktig å følge med da retten fort kan bli brent
  6. Server straks
Finn pris og bestill

2-Døgns Cruise til Kiel

Matopplevelser

Flere matopplevelser om bord