Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.
Laster video…

15 år med Color Fantasy

Color Fantasy seiler på ruten Oslo – Kiel og er sammen med sitt 11 år gamle søsterskip Color Magic verdens største cruiseskip med bildekk. I år fyller skipet 15 år, og her gir vi deg et lite tilbakeblikk på årene som har gått.

Historien

25. november 2003: strekkes kjølen på Color Fantasy. – Det er ingen fantasi, det er virkelig! sier reder Olav Nils Sunde i talen sin.

2004: Color Line setter en ny standard med sjøsettingen av skipet Color Fantasy.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

10. desember 2004: Color Fantasy døpes i Oslo, og jomfruturen til Kiel blir en stor folkefest. 11. desember møter hundrevis av små og store båter det mektige cruiseskipet i Kielfjorden og tusenvis av mennesker strømmer til for å se. Overveldet av mottakelsen bestemmer Olav Nils Sunde seg for å døpe neste skip i Kiel.

Februar 2006: Restaurantene Cosmopolitan Gourmet og Oceanic à la carte blir godkjent av Chaine des Rôtisseurs, den største og eldste mat- og vinorganisasjonen i verden.

27. mai 2010: Et av de største ombordarrangementene i Color Lines historie holdes om bord på Color Fantasy i forbindelse med Eurovision Song Contest.

Både de tyske og norske Eurovision-deltakere, Lena Meyer-Landrut og Didrik Solli-Tangen, var tilstede. Color Line var også vertskap for den tyske ambassadens mottakelse i forbindelse med sangkonkurransen.

2011: Color Line tar et grønt skritt med installasjon av landstrømanlegg i Oslo, noe som hindrer unødvendig forurensing ved landligge. Såkalte skrubbere settes inn slik at skipet forurenser mindre i fart, og utslippene renses. Steam-produksjonen benytter også elektrokjele, noe som reduserer utslippene ytterligere.

2015: Color Line feirer 25-årsjubileum! 

2017: Ny bookingløsning for smarttelefoner lanseres. Våre gjester kan nå booke reisen sin enkelt og greit fra mobilen.

Fakta

Visste du at...

Skipet har en egen konferanseavdeling på hele 1600 m2.

I promenaden på Color Fantasy finner du skulpturen Nordlys av den norske kunstneren Per Olav Austdahl. Skulpturen består av 253 prismer i forskjellige størrelser, som til sammen tilsvarer 381 641 meter.

Toppfarten til Color Fantasy er 22 knop.

Historien fortsetter

2017: Lansering av ny app til bruk om bord på Color Magic og Color Fantasy. Den gjør det enklere både å reservere bord på skipenes mange restauranter og å bestille og betale for drikke om bord. Nå kan du både bestille og betale direkte fra mobilen.

August 2017: Restauranten Oceanic à la Carte starter opp med servering av Prime Beef-kjøtt fra Nord-Tyskland. Målet er både å fremme lokal matproduksjon, og å kunne tilby et nydelig mørt biffmåltid. Kvaliteten på kjøttet er sikret etter 4-6 ukers modning i eget modningsskap om bord.

Mai 2018: Gjestespill med kokk Terje Ommundsen i restauranten Cosmopolitan Gourmet. Han komponerer en 4-ukers meny samt trener opp kjøkkenstaben i tilberedning av rettene. Ommundsen er ofte omtalt som Norges beste thaikokk, og driver den svært anerkjente restauranten Plah i Oslo.

2018: Lansering av verdenes raskeste bredbånd til havs, i samarbeid med Telenor Maritime.

Januar 2018: Oppstart av sushi-restauranten Sushi Bar om bord på Color Fantasy. Kokkene har bakgrunn fra en av Oslos beste sushi-restauranter, og serverer også nydelig nudelsuppe.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

2019: Installasjon av landstrømanlegg i Kiel.

Februar 2019: Bar Bella åpner om bord på Color Fantasy. Et intimt spiseområde som gir følelsen av å sitte på en hyggelig fortausrestaurant. Menyen er fylt med italienske delikatesser; antipasti, italiensk spekemat og oster. Utrolig godt og veldig enkelt.

Fakta

Visste du at...

På bildekk er det plass til en bilrekke på hele 2,5 kilometer.

Den høyeste heissjakten på Color Fantasy er 46,5 meter høy. Det brukes proffe fjellklatrere til å gjøre rent.

Du finner hele 15 tonn med kunst rundt om på skipet.

Finn pris og bestill

2-Døgns Cruise til Kiel