Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Et aktivt 2-døgns Cruise

Tips til en aktiv seniortilværelse, både på land og til sjøs.

Skrevet av: Marthe Jakobsen

Det er ikke første gang Anne Karin og Arild går om bord på Color Magic. De spreke 70-åringene tar stadig vekk en tur med Color Line Cruises, og har reist mye med både Color Magic og søsterskipet Color Fantasy. Vi ble med dem på tur.

Turen starter som vanlig i Observation Lounge, hvor utseilingen nytes fra store panoramavinduer, sammen med noe godt i glasset og et rødspettesmørbrød på tallerkenen.

Anne Karin ser på ektemannen og smiler. 

– Arild vil alltid ha rødspette, men det er det bare ett av skipene som serverer. Det er på Magic, så da ble det rødspettesmørbrød i dag også, sier Anne Karin, som selv nyter en cæsarsalat.

Vi har invitert med oss paret på et 2-døgns Cruise, som de så ofte nyter. Selv er de aktive pensjonister, og deler villig sine beste  tips til en friskere seniortilværelse.

Med hele 10 barnebarn og 4 bonusbarn, har de nok å henge fingrene i til daglig. I tillegg er de veldig reiseglade, og er ofte på farten. Både alene og sammen med venner.

– Det er ikke alltid barna våre klarer helt å holde styr på hvor vi er, men jeg tror de er glade for at vi gjør så mye, forteller Anne Karin.

Arild er en sprek fyr, og i sommerhalvåret spiller han golf to ganger i uken. Skrittelleren havner gjerne på rundt 15 000 skritt.

– Det er jo fin mosjon, spesielt når det bare er for gøy, smiler han fornøyd. De går ofte en 9-hulls runde sammen, og da hender det at sønnen også slår følge. 

Om vinteren holder Anne Karin seg i form på tredemølla og er Arild en entusiastisk skiløper. Han gleder seg alltid til snøen kommer, så han kan komme seg raskt ut i løypene. De siste årene har han begynt å bremse litt mer i nedoverbakkene. 

– Jeg var nesten 70 før jeg begynte å bli forsiktig, humrer han.

– Golfsimulatoren om bord synes vi er morsom å være innom. Her blir det fort litt konkurranse hvis vi er flere som reiser sammen, forteller Arild.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Om bord er de begge enige i å gå i trappene istedenfor å ta heisen, for helsas skyld. 

– Med litt aktivitet i hverdagen kommer du langt, hvis målet er en sunnere livsstil, sier Arild, og tipser om at det er lurt å finne på noe som er hyggelig å gjøre sammen.

Arild er veldig glad i å gå tur. 

– Han skal alltid ut og gå, hevder Anne Karin. 

– Selv når vi er på nyttårscruise til Kiel og det har blitt litt sent kvelden før, vil han ut og gå morgenen etter. Jeg tror han har gått gjennom hele Kiel i alle retninger. 

Anne Karin liker også å gå tur, men vil gjerne få med seg litt shopping når de besøker den tyske byen.

– Jeg synes at Kiel har mye mer å by på enn shoppingsentre med gode tilbud. Det er herlig å spasere gjennom parkene og opp til gamlebyens handlegater. Der drikker vi kaffe og en tar gjerne en liten matbit. Slik får vi både frisk luft og shopping – med en liten smak av kontinentet, sier hun.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Denne ettermiddagen om bord tilbringer Anne Karin og Arild i skipets spa- og fitness-senter. Her får de hver sin behandling før de tar seg en kort treningsøkt og et bad i jacuzzien. 

Anne Karin er veldig fornøyd etter å ha fått en Color Signature ansiktsbehandling.

– Det var helt nydelig. Spa-terapeuten var veldig flink, og jeg holdt jo nesten på og sovne. Men vi må bli flinkere til å bestille på forhånd, vi pleier å vente til vi kommer om bord, og da er det ofte fullt.

De ansatte i spa-avdelingen bekrefter at det ofte er ganske fullbooket på avreisedagen, og at det derfor kan være lurt med forhåndsbestilling. Spesielt midt på dagen kan det være vanskelig å få time. De anbefaler å bestille behandlingen samtidig med reisen.

Fra klokken åtte om morgenen og til klokken tolv er det nesten alltid ledig, forteller de, og lokker med at det kan være en veldig deilig måte å starte dagen på.

Arilds kropp- og ansiktsmassasje heter Color Signature Kombi. Ansiktsmassasjen gjorde det største inntrykket. 

– Den var jo helt himmelsk! Vi gutta er jo ikke helt vant til slikt. Jeg har tatt behandlinger før, men det har vært kroppsmassasje. Dette var jo noe helt annet, og veldig behagelig! Neste gang blir det pakken med et kvarter til rygg og en time til ansiktet, sier Arild, som allerede er i gang med å planlegge neste tur. 

+1
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Spa-terapeuten forteller at spa- og fitness-senteret er ment for alle. 

 – Det er ikke bare luksuriøse spabehandlinger du finner her. Det er tilrettelagt for alt fra hard trening til lett mosjon. Eller bare noen avslappende timer i en massasjestol med nydelig havutsikt og boblebad innen rekkevidde. 

– Vi ønsker at alle som reiser skal føle seg velkommen her, og har derfor gjort det vi kan for at alle aldersgrupper skal trives.

 

Ekteparet feiret bryllupet sitt om bord for 30 år siden. Anne Karin er klar på hva som er hemmeligheten bak et langt ekteskap:

– Sett av tid til å være sammen, men gi hverandre også tid til å være alene. Det å dyrke egne hobbyer og interesser er viktig, og noe vi absolutt unner hverandre. 

En aktiv tilværelse med mange aktiviteter og mye mosjon, krever også påfyll av energi. Paret elsker å kose seg med et godt måltid og noe i glasset. A la carte- restauranten Oceanic er blitt en favoritt.

– Her får vi servert fantastiske gode retter og herlig drikke. Vi blir ofte gjenkjent av servitørene, og det er koselig, synes Anne Karin og legger til:

– Fordi vi er så travle ellers blir Color Line-turene et lite pusterom til bare å være oss to. Det betyr så enormt mye for oss, avslutter hun.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Finn pris og bestill

2-Døgns Cruise til Kiel