Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Feiring til havs

Feiringen

Når målet med reisen er selve reisen

Første juledag 2018:
–    Hei Color Line. Her er en liten filmsnutt fra Familien Hildre.
–    Kor e greier å snu dette kameraet?

Familien Hildre fra Ålesund befinner seg bak kamera, mens sjefen selv, Hans Petter, på et noe klønete, men sjarmerende vis jobber med kameraføringen.

Familien Hildre

Hans Petter har vært gift med kona Bjørg i misunnelsesverdige 50 år, og denne vakre juledagen fyller han 70 år.

Og det er ingenting ekteparet heller vil enn å feire jubileet om bord på Color Line Cruises – skipene de har feriert på utallige ganger tidligere.

Tilfeldighetene vil ha det til at Color Line nettopp denne vinteren har utlyst en konkurranse på Facebook, der vinneren får ta med seg flokken sin på 2-døgns JubileumsCruise med Color Fantasy. Premien inkluderer frokost, middag og oppgradering til 5-stjerners lugar for jubilantene – akkurat den samme pakken du får, dersom du bestiller JubileumsCruise på egenhånd med over åtte deltakere.

Det var egentlig sønnen Ole Johan sin idé, at de skulle feire om bord. Så kom Hans Petter tilfeldigvis over konkurransen – i grevens tid.

– Nei, dette går ikke, Hans Petter. Svigersønnen Petter overtar kameraet, og bedyrer:
– Vi hadde satt enormt stor pris på om vi fikk lov til å feire både 70-årsdagen og gullbryllupet om bord på Color Line. For Hans Petter elsker den båten.

Den 4. januar får Ålesundingene beskjed om at de har vunnet konkurransen. Familien Hildre kan slippe jubelen løs og starte pakkingen. Resten av planleggingen, den tar Color Line seg av.

Slik feirer du jubileum til havs

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Dette er familien Hildre

Jubilantene

Hans Petter: 70 års-jubilant og gullbryllups-jubilant
Bjørg: gullbryllups-jubilant

Barn med følge

Ole Johan: sønn av Hans Petter
Bente: eldste datter til Hans Petter
Petter: gift med Bente
Nina: yngste datter til Hans Petter

De yngste

Even: bonusbarnebarn
Helene: barnebarn
Kristine: bonusbarnebarn
Marianne: barnebarn
Sondre: sønnen til Nina og barnebarn

Oslo-Kiel

Den store feiringen

Fredag klokken 1030: Gjensynsglede og forventninger

Det er enda et par timer til skipet skal seile ut fra Hjortneskaia. Kristine Gullaksen, markedskonsulent i Color Line og ansvarlig for jubilantene denne helgen, venter spent i avgangshallen.

Oslo-beboerne Ole Johan og Marianne ankommer først, rett fra t-banen. Barn, svigerbarn, barnebarn og bonusbarnebarn dukker opp direkte fra Gardemoen. Jubilantene selv – Hans Petter og Bjørg – har kjørt bil fra hotellet på Hamar.

Og så er det lille Sondre, da. Familiens sjarmtroll og soleklare midtpunkt, som kom sammen med mammaen sin med flyet fra Ålesund i går. Sondre er bare små 2,5 år.

Ole Johan kaster Sondre i været. Gjensynsgleden er stor.

– Kanskje vi får sitte der? sier mormor til Sondre og peker på et bilde av restauranten Oceanic á la carte med de store vinduene ut mot havet.

– Oi, eller dit? Sondre peker på et bilde av en dame som løper på tredemølle.

– Nei, sier mormor. – Vi orker ikke trening denne gangen. Men vi skal gjøre noe enda gøyere, vi skal i badeland!

For Ole Johan, som kun ser familien fire ganger i året, er det å tilbringe to hele døgn med familien i så flotte omgivelser den perfekte måten å feire på.

– Vi tvinges jo på en måte til å være sammen, hvis det er lov å si.
– Ja, her nytter det ikke å stikke på byen, skyter pappa Hans Petter inn.

Alle ler. Det er tid for ombordstigning.

Jubilant? Slik skaper du uforglemmelige øyeblikk på havet

Fredag klokken 1200: Sharing is caring

Riktig nok, som Bjørg profeterte, møtes gjengen igjen nede i Oceanic à la Carte. Det er tid for lunsj, og de har nesten hele restauranten for seg selv. Skipet ligger fortsatt til kai.

Sondre løper rett bort til det store vinduet.
– Oi, bade!
– Nei, det er nok litt for kaldt, vennen, humrer mormor.
– Promenaden er jo et eneste stort shoppingsenter!» Utbryter Kristine.

Store båter, små gleder.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Nydelige asiatiske småretter deles flittig mellom sultne Ålesundere. Dumplings, kylling, vårruller, sashimi, indisk curry, tatakistekt biff og selvfølgelig en Sondre Spesial: brødskive med leverpostei.

Forventningene til resten dagen er store: spa, trening, Aqualand, shopping og avslapning i lugarens karnapp. For ikke å glemme gratis minibar. For skal vi tro Ole Johan, er det fryktelig stas å kunne spise en pose nøtter uten å betale skjorta.

Alt etterfulgt av en deilig middagsbuffet, akkurat tidlig nok til at også lille Sondre skal få oppleve det sagnomsuste showet.

Det skal bli mange gode opplevelser de neste to dagene, mange inntrykk å prosessere.

Gratis show

Fantastiske show hver kveld går på både Color Fantasy og Color Magic

Fredag klokken 1845: Empire state of mind

– Ladies and gentlemen. Enjoy the show!

Show Lounge mørklegges før det braker løs. Familien sitter samlet rundt VIP-bordet sitt. Til og med Sondre har fått seg en deilig fargerik drink med sugerør. Og øreklokker i tilfelle lyden blir litt overveldende.

Stemningen tar oss tilbake til 30-tallets New York, med gamle og nye slagere i uhørt drakt.
«Empire state of mind» synger gjengangeren Jack Hawitt. Og det føles virkelig sånn.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Salen er samlet i stillhet, og Sondre klapper nesten lydløst i hendene av begeistring. Og når en (nesten) naken cowboy stiger ned trappen, og selveste Donald Trump entrer scenen, må hele salen le. Selv tenåringene.

Idet en myk kvinnestemme forteller oss at «Theres a place for us», kan jeg ikke annet enn å tenke: – Ja, akkurat her og nå, det er stedet for familien Hildre.

Fredag klokken 2030: Bare snakke sammen

I pianobaren, Cosmopolitan, blandes rolige jazztoner med lavmælte Ålesundere.

Her er det behagelig, enes gjengen om, og Sondre kan sovne i vogna så mamma Nina også kan nyte det gode selskapet. I dag er det om å gjøre å dyrke samholdet i rolig lag, før den store morgendagen.

– Ja, da tar vi nattklubben, humrer jubilanten.
– Men i dag skal vi snakke sammen.

Jubileum uten å tenke på planleggingen?

Lørdag: Frokost, Kiel og korridorløp

Dagen starter med felles frokost i Oceanic à la Carte, etterfulgt av en rusletur i Kiel der shopping står høyest på lista til ungdommen. Og Starbucks da selvfølgelig, for det finnes nemlig ikke i Ålesund. Tilbake om bord tar Jubilantene seg god tid til å slappe av i den romslige lugaren, mens tenåringene shopper litt, trener litt, og leker seg litt i spillehallen Adventure Planet. 

Men den som har vært mest aktiv, det er lille Sondre. For i tillegg til å leke med Lego i lekerommet, har han tilbrakt mesteparten av tiden sin med å løpe i korridorene. Frem og tilbake. Og, til å kjøre i glassheisen. Opp og ned.

– Han har vært helt i hundre, kan mamma Nina takknemlig – og litt utslitt – informere.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Lørdag klokken 1800: Festen

Endelig er tiden inne for den store festen. Langbordet i restauranten er pyntet flott med flagg, som i perfekt harmoni med de festkledde gjestene. Jubileumsmiddagen skal nytes med den vakreste havutsikt og en deilig tre-retters: Urtemarinert kveitefilet, maiskylling og panna cotta med sitrongress.

På slaget 18 glir Storebeltbroen majestetisk forbi.

– Ååååh, sukkes det blant fascinerte gjester, etterfulgt av en mild og litt sjenert latter. Praten sitter løsere enn noen gang, og fokuset er litt mindre på Sondre, og litt mer på jubilantene. Med trykk på bare litt.

Talene, tårene og resten av kvelden skal de få ha for seg selv. Men en ting er sikkert: de skal få med seg kveldens show. Nok en gang skal de drømme seg bort i kule kostymer, vakker musikk og 3D-show.  Og når Kiss entrer scenen, kan dette virkelig bli en Crazy night.

Søndag klokken 0800: Kvalitetstid er stikkordet

Det er en nydelig morgen, og noen er litt trettere i øynene enn andre. Familien Hildre går alle ut på soldekk for å nyte innseilingen i den friske februar-vinden.

Har det stått til forventningene?

– Opplegget har vært helt fantastisk, skryter Hans Petter.  – Vi har virkelig fått være sammen. Ja, kvalitetstid, er stikkordet.

Det er det som har vært gjengangsmelodien på hele denne jubileumsreisen: at den sammensveisede familien setter enormt pris på å være samlet, med alt det innebærer av latter, glede og gode samtaler.

– Også har vi fått slappet av, fortsetter familiens overhode. – Har du behov for litt egentid, er det jo bare å trekke seg tilbake.  

Marianne nikker bekreftende.

– Det har overgått forventningene mine, faktisk. Den perfekte pakken.

Målet med reisen er reisen

På vei ut av passkontrollen, med hendene full av shopping-poser, ønsker Hans Petter å avslutte med noen velvalgte ord:

– Jeg bruker å si at det fineste med å reise med Color Line er selve reisen. Ja, det er faktisk reisen i seg selv som er målet. Det er fint.

Bestill JubileumsCruise fra kun 1 718,– per person