Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hekta på Danmark

Ekteparet Geir og Hilde E. Jønsrud fra Kristiansand elsker Danmark og har som mål å reise minst én gang i måneden med SuperSpeed.

Skrevet av: Martine Haugland

Det er ganske deilig å være norsk i Danmark, i hvert fall ifølge ekteparet Jønsrud.

– Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er sjøsterk, men jeg blir nesten aldri dårlig om bord på SuperSpeed. Det er en nydelig båt som har alt vi trenger: restauranter, taxfree-butikk og om man føler seg litt ruskete, er det godt å få luftet seg litt på dekk. Jeg liker alt med Danmark. Danmark = alltid god stemning, ALLTID! Sier Geir Jønsrud entusiastisk.

Så enkelt kommer du deg til Hirtshals fra Larvik eller Kristiansand

Aalborg og Bilka. Paret er så glad i å reise med SuperSpeed til nabolandet, at Geir laget et nyttårsforsett om at de skulle sette av tid til å reise til favorittdestinasjonen minst en gang i måneden.

 

Reiser helst med båt. Geir og Hilde foran SuperSpeed 1 i hjembyen. Foto: Stian Herdal

– Væremåten til danskene, veiene, mat- og drikkekulturen, alt sammen passer meg helt perfekt. Det ble en liten sprekk i sommer, men ellers har vi nesten vært på tur hver eneste måned i år, sier han fornøyd.

– Vi dro til Tyskland og Litauen med fly i fjor, men endte opp med at vi synes det er er bedre å feriere i Danmark. Det er nærmere, vi kan ta bilen, det danske lynnet tiltaler oss og det er et stort utvalg av butikker og spisesteder. Smørbrød-restaurantene er en stor favoritt, fortsetter Hilde.

Minner. Bilder fra parets reiser til Danmark. Foto: Privat

Aalborg er parets favorittby. Der er de lommekjent og finner lett frem til kafeene og butikkene de liker best.

– Og så elsker vi Bilka, det er så gøy å dra dit. I tillegg synes jeg at det er helt luksus at Skagen kun er en halvtimes kjøretur unna Hirtshals. Aarhus er også et sted vi stadig vender tilbake til, og en by vi ønsker å utforske mer, forteller Hilde.

– Et år dro vi øst for Aalborg og fant noen nydelige strender. Alle avstander er så korte i Danmark og menneskene er så vennlige. Mens jeg opplever nordmenn som generelt ganske regelstyrte, er danskene tolerante, de sitter ute og spiser sammen med hele familien, og så klarer de å begrense alkoholinntaket, legger hun til.

Danmark fremfor syden. Hun minnes mange sommerferier i Danmark på ulike feriesentre, da barna deres var små.

– Vi så aldri noe poeng med å reise til syden, å reise med SuperSpeed fristet mye mer. Nå har barna flydd ut av redet, men de har lovet å være med til Aalborg. De vil se hvorfor vi reiser dit så ofte, og jeg gleder meg til å vise dem alle favorittstedene våre, forteller trebarnsmoren.

– Det er så lettvint med språket, vi slipper å snakke engelsk og som sørlending forstår de meg alltid, fortsetter hun.

Noen artige språkbarrierer har det derimot vært i løpet av de mange reisene.

– Vi satt på en liten fortauskant i Aalborg og Hilde ble tilbudt det servitøren omtalte som en «fornuftig snaps». Som sørlending er hun ganske forsiktig med alt. Hun ble ganske overrasket da det hun ble servert var dobbelt så stor som en vanlig snaps, sier Geir.

– Ja, en liten fornuftig en var det aldeles ikke, det rant nesten over, minnes Hilde og ler.

Psst! Trenger du inspirasjon til din neste danmarksferie? Sjekk ut denne Instagram-kontoen: @deilige_danmark

@deilige_danmark. Foto: Skjermdump