Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Slik får hele familien en mer komfortabel biltur

Smil og god stemning

Gode tips og rebusleker

Biltur med barn kan være både utfordrende og trivelig. Vi har vel alle opplevd episoder hvor baksetet har blitt gjenstand for opprør og tumulter, men feriebilturen trenger ikke å være slik – langt ifra! Med et par enkle forhåndsregler og litt hell kan faktisk bilturen gå som en lek for hele familien.

Leker skaper fellesskap og gjør bilturen morsommere

Enkle felles rebusleker og andre påfunn er gøy avveksling underveis. Alle kan for eksempel være med på å leke Vindmølleleken – en lek som handler om å bli førstemann til å se 5 forskjellige vindmøller. Vindmøller kan selvsagt byttes ut med danske flagg, lastebiler, måker, menn med bart eller noe helt annet.

En annen gøy og lærerik lek, særlig for litt større barn, er Fremmedordleken. Alt du trenger er en fremmedordbok. En leser opp fremmedord og de andre skal så gjette hva ordet betyr.

Hvis dere har ark tilgjengelig kan dere også ha Vindusbingo: Fyll et bingorutenett med tegninger av kirker, traktorer, kuer, politibiler, postkasser, trafikkskilt og så videre, siden handler det om å få bingo først ved å se tingene langs veien. Bingoinnholdet kan også byttes ut med bilmerker eller liknende.

Eller dere kan leke Color Lines favorittlek, Mitt skip er lastet med … ! Her bestemmer dere en bokstav, hvor alle skal ha skipet lastet med noe på denne bokstaven og ingen har lov til å ha samme last.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Film, videospill eller lesestoff

En klassiker for å holde på små passasjerers oppmerksomhet er å sette på en film eller la barna spille videospill i bilen. Mange har DVD-spiller, nettbrett, videospill eller andre duppeditter allerede. Tar du disse med kan de være med å lette reisen, så lenge de ikke tar oppmerksomheten i hele ferien. Her er det likevel viktig å huske at utstyr som skjermer, nettbrett og diverse må sikres ordentlig slik at det ikke utgjør en fare ved et nødstilfelle.

I resepsjonen på SuperSpeed kan du i tillegg finne masse spennende lesestoff i form av bøker og blader for barn og unge, perfekt for pauser og ledig tid, eller også underveis på bilturen om barna ikke blir bilsyke av å lese. Og husk – har du glemt noe, er sjansen stor for at du finner det et sted i de over 1000 kvadratmeterne med shopping om bord på SuperSpeed.

Lure ting å ta med i bilen

  • Pute, teppe og bamse
  • En leke hver
  • Tegnesaker
  • Husk alle voksenting (smertestillende, bilsyketabletter, plaster, osv.)
  • Gøye leker alle kan være med på
  • Godt humør!

En god biltur starter med god komfort

Er alt bra i baksetet blir alt bra i forsetet. Mye handler om gode forutsetninger for turen. Jo mer behagelig miljø du klarer å skape i baksetet, jo lengre tid kan små passasjerer tåle.

Legg til rette med puter og teppe. Noen bruker dyne, avhengig av plass og temperatur. Særlig hvis barna har elektroniske spill eller skal se film er en form for solskjerming fra side- og bakruter smart. Her kan dere anskaffe solskjerm med sugekopper eller bruke pledd eller håndklær.

Når komforten er på plass og den blide flokken i baksetet er sikret etter alle kunsten regler, er neste punkt avfallshåndtering. Det er smart å etablere en dedikert avfallspose tidlig.

Da er det meste klart for den store reisen – og har du glemt noe, får du pledd, tegnesaker og en rekke andre aktuelle ting til bilturen om bord på SuperSpeed. Det samme gjelder bilsyketabletter, smertestillende, plaster og andre smarte ting å ha med for sikkerhets skyld.

Her finner du alt av aktuelle tilbud og øvrig utvalg om bord på SuperSpeed.

Utnytt tiden godt og slapp av når du kan

Det er viktig å stanse, strekke på beina og slappe av når dere har muligheten. Jo yngre barn i bilen, jo oftere er det lurt å holde pauser.

Husk også at overfarten med SuperSpeed gir ypperlige muligheter for et meningsfylt avbrekk i reisen for store og små, uansett hva som frister. Her kan barna være med på mye gøy som gjør sitt til at de voksne også får et pusterom. I tillegg til mange familievennlige områder og tilbud om bord, har SuperSpeed masse spennende barneunderholdning.