Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Festlig i Rønbjerg året rundt

Landal Rønbjerg Feriesenter ved Limfjorden er perfekt for barnefamilier.

Uansett årstid kan ungene boltre seg i det tropiske badelandet eller leke i lekeparadiset innendørs. Kort avstand til Aalborg og Aarhus gir gode shoppingmuligheter og ekte dansk storbyliv.

Fjorårets ferie ble en opplevelse for Lindsay Asbjørnsen og Kjell Ronny Lid Johannessen og deres tre barn fra Kristiansand – og derfor skal de tilbake til Rønbjerg også i år.

– Vi hadde en fantastisk ferie. Her hadde barna det moro fra morgen til kveld, og vi som familie fikk masse kvalitetstid sammen, sier Kjell Ronny.

Landal Rønbjerg ligger idyllisk til like ved Limfjorden, en drøy times kjøretur fra Hirtshals, ankomsthavnen til Color Line SuperSpeed.

Kjell Ronny hadde ikke vært på Rønbjerg Feriesenter, og ble positivt overrasket. 

– Til tross for at det er et stort senter med masse mennesker, var stemningen fredelig og avslappet, sier han. 

Lindsay, derimot, hadde høye forventninger. Som liten hadde hun nemlig hatt flere drømmeferier på Rønbjerg.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Jeg gledet meg enormt, og ble absolutt ikke skuffet. Feriesenteret var enda bedre enn slik jeg husket det fra barndommen. Alt, absolutt alt var bra; husene, aktivitetene og hele området. I år reiser vi flere vennefamilier fra Kristiansand sammen – jeg forteller jo alle kjente at dette er stedet for ferie med små barn, sier Lindsay.

Leon (8), Sina (7) og Dennis (5) gleder seg også til å komme tilbake. De syns det er vanskelig å si hva som var aller mest gøy i fjor.

Moro hele tiden

– Det var så mye gøy – alt var gøy hele tiden, syns de tre.

Badeland med stupetårn og sklier, tråsykler, trampoliner og hoppeputer. 

To ganger om dagen pakket Leon, Sina og Dennis badetøyet for å bade i det tropiske badelandet; her suste de ned vannskliene, stupte fra tre-meteren og boltret seg i det varme vannet.

– Badelandet var morsomt for oss voksne også. Det er det som er så flott med Rønbjerg, hele familien har det gøy sammen, sier Lindsay. 

Hun viser filmsnutter der barna kommer susende mot kamera på tråsykler, en av de mange utendørsaktivitetene på senteret.

– I år tar vi med oss sparkesykler, områdene rundt er som skapt for slike sykler, sier Lindsay. 

Også på lekelandet ble det tilbrakt mange timer. Barna sammenlikner lekelandet med Leos lekeland hjemme i Kristiansand, og der går de nesten bare når det er bursdager. 

– På Rønbjerg er det liksom bursdag hver dag, sier de.

Bollo

– Vi må ikke glemme å fortelle om Bjørnen Bollo, sier Lindsay.

Bollo bor fast på Rønbjerg, og har sitt eget hus. Bollo vil gjerne være sammen med gjestene, og Dennis, Sina og Leon både lekte, danset og hadde det morsomt sammen med bjørnen.

– Bollo gikk rundt på området og skapte god stemning blant store og små. Det er sant at Rønbjerg legger sin ære i at alle skal trives, sier Lindsay.

– Vi ble også kjent med mange barn, forteller Sina.

Sosialt

Sånn er det på Rønbjerg – veldig sosialt, om du ønsker det.

– Barna løp inn og ut til hverandre, og de fikk masse nye venner. Det gjorde vi også. Det ble arrangert felles middager, og det var naturlig å stikke innom naboen, grille sammen og bare ha det avslappende og fint.

– Det er dette jeg kaller kvalitetstid. Det å senke skuldrene, koble ut jobb og bare kose seg sammen med familien, sier Kjell Ronny.

Feriehus i superklasse

Ekteparet kan heller ikke få skrytt nok av feriehuset. Til sammen er det 205 hus, fra de minste på 40 kvadratmeter til de store på 124. Husene rommer alt du trenger.

– Det manglet ingen ting, sier Lindsay.

De største husene har plass til tre familier. –  Kanskje skal vil dele hus med noen venner neste gang, tenker Lindsay høyt. 

Noen måltider laget de hjemme, noen spiste de på senterets restaurant.

– Hver morgen sendte jeg Kjell Ronny til butikken for å handle ferskt brød, da fikk vi også noen fine feriefrokoster. Vi voksne kunne sitte lenge ved bordet, barna hadde jo nok å stelle med noen meter unna.

– På de fire døgnene vi bodde på Rønbjerg, var vi ikke utenfor området. Likevel fikk vi ikke med oss alt, det sier vel litt, konkluderer ekteparet.

Danmark har mange gode feriesentre. Ta en titt på utvalget her.

Visste du at...

... på Landal Rønbjerg Feriesenter får Color Club-medlemmer 25% rabatt på minigolf, fotballgolf, bowling og entré til welness-avdelingen. Rabatten gjelder for alle medlemmer med reisefølge for inntil 6 personer. NB! Medlemskortet må fremvises på feriesenteret.