Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Gøteborgs skjulte perler

Gøteborg er en av Nordens best rangerte og mest pulserende storbyer. Lett tilgjengelig for oss nordmenn med kort reisevei, og i tillegg urban og fristende. Her er smaksopplevelsene og shoppingen som du bare må få med deg.

Skrevet av dyson.drager

En tur til nydelige Gøteborg er en fryd for både øye, lommebok og gane. Sveriges nest største by leverer opplevelser helt utenom det vanlige. Vi gir deg de skjulte - og rimelige - perlene. Nøyaktig slik vi nordmenn vil ha det.

Så enkelt reiser du til Gøteborg med Color Line

Den deilige maten

På Koka nyter du moderne vestsvensk gastronomi basert på sesongens beste og ferskeste råvarer. Maten serveres i svært delikate omgivelser. Restauranten ble i 2015 tildelt en stjerne i Guide Michelin, og tilbyr blant annet en nydelig presentert meny i tre retter, til under rimelige 500 svenske kroner. Gå hit for en herlig og unik smak på Gøteborg og skjærgårdens fristelser. Både lommeboken og ganen din vil takke deg.

Adresse: Viktoriagatan 12

Kokkene på Restaurant Koka tilbereder moderne vestsvensk gastronomi.

Barabicu ligger rett ved Esperantoplassen. Restauranten spesialiserer seg på mat tilberedt på kullgrill - kokkene slenger både kjøtt, fisk og grønnsaker rett i flammene. Rettene er smaksatt til perfeksjon og serveres i et urbant og spennende miljø.

Adresse: Rosenlundsgatan 4

Gateservering på restaurantnivå

Gøteborg satser stort på food trucks, altså mobile gatekjøkken, og har på kort tid fått mange velduftende og gode konsepter tilstede i bybildet. Visjonen er å tilby nærprodusert og miljøvennlig gatemat med et stort smaksmessig mangfold. Her finner du peruansk ceviche side om side med luksusburgere og autentisk meksikansk taco. I lukene står ambisiøse kokker og matentusiaster som brenner for å gjøre matkunst lett tilgjengelig og raskt servert.

Oppsøk: Gustav Adolfs Torg, Kungstorget og Lindholmen for et deilig avbrekk i shoppingen eller sightseeingen.

Hvor skal du bo i Gøteborg?

Gøteborg satser stort på mobile gatekjøkken

Shopping med servering

I Linnégatan i Haga finner du den store uteserveringen Hagabions Café og Bar Kino. Lokale og «hippe» Gøteborgere finner gjerne veien hit, da kombinasjonen av forfriskninger, et godt vegetarisk kjøkken og et lokale fylt av unike bruktmøbler, gamle filmplakater og atmosfære er unik. Vi foreslår stedet for deg som er på utkikk etter et sunt måltid og en myk, men inspirerende start på shoppingen.

Adresse: Linnégatan 21

Uteservering på Hagaboion

Vintage så langt øyet rekker

Når du først er i området rundt Magasingatan, kan du bare ikke gå glipp av klesbutikken Grandpa, eller de endeløse radene med vintageklær hos Miss Ragtime, Velour og Pop Boutique.

Har du i falt for etnisk håndverk, anbefaler vi deg en tur innom Södra Larmgatan og Afroart. Her finner du et unikt utvalg i afrikansk interiør, bruksgjenstander, barneleker og trendy wallart.

Adresser: Grandpa: Vallgatan 3, Miss Ragtime: Magasinsgatan 15 Velour:Magasinsgatan 19 Pop Boutique: Magasinsgatan 22 Afroart: Södra Larmgatan 2

Les mer om Gøteborg her

Interiørhimmelen

Er du ute etter genuine butikker med et godt og unikt utvalg, skal du holde deg til Magasinsgatan, Victoriapassagen og bydelen Haga – der du allerede muligens har nytt en forfriskning eller en fresh vegetarrett med kortreiste råvarer.

Artilleriet er for mange selve interiørhimmelen. Butikken er kjent for sin eksklusive blanding av vintage og moderne design. Skulle du mot all formodning gå tomhendt derfra, har du uansett fått med deg tonnevis med god inspirasjon til hjemmet ditt.

Adresse: Magasinsgatan 19

Artilleriet er for mange selve interiørhimmelen.

Artilleriet er for mange selve interiørhimmelen.

Skandinavisk design

Når du først er på jakten etter de gode interiørskattene, er det mer kaotiske Antikhallarna vel verdt et besøk. Enklest kan det betegnes som et varehus plassert i et ærverdig bygg, fylt til randen av kategoriserte antikviteter og avdelinger, alt til en svært god pris. Og slik har det vært helt siden oppstarten i 1975.

Adresser: Antikhallarna: Västra Hamngatan 6

Skandinavisk stil hos Bebop.