Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

De beste julegavetipsene i 2019

Både reise på cruise og shoppe julegaver samtidig? Ja, takk! Om bord på Color Line Cruises bugner det av ekstra gode tilbud nå i førjulstiden. 

Vi har fylt skipene med spennende nyheter innen taxfree-varer, og du finner alt fra lekre gavesett og julemat til sesongens beste utvalg av klær og tilbehør.

For å hjelpe deg å finne frem i vrimmelen av gode tilbud har vi spurt tre av våre medarbeidere om tips og anbefalinger for julen 2019. Håper du lar deg inspirere!

KLOKKETREND: Jan Jansen med de nye smartklokkene fra Skagen og Michael Kors. Han avslører at en av dem står på hans egen ønskeliste til jul.

På Color Magic møter vi Jan Jansen, omgitt av klær, leker, elektronikk, smykker og sko. Han er salgsleder for Fashion, og har klare anbefalinger for sesongen:

– Helt nytt i år er eksklusive klær fra Ralph Lauren til ham og henne. De er av beste kvalitet, og kommer til å bli en favoritt til jul. Til dame har vi også fått inn de populære veskene fra samme merke. 

Smartklokker fra Skagen og Michael Kors trekker han også frem som vinnere, særlig blant unge kvinner og menn mellom 20 og 35 år. Armbåndsurene har et klassisk utseende, men er trådløst koblet til mobiltelefonen, slik at du alltid er oppdatert.

– Jeg synes designet er så flott! Og så er de så praktiske i bruk, sier Jan, og forteller at en av klokkene ligger øverst på hans egen ønskeliste. 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Karen Blixen-julepynt

En juleklassiker i Color Shop hvert år er Karen Blixen-julepynt fra Rosendahl. 2019-kolleksjonen er allerede på plass, til glede for alle som samler på denne dekorative serien. 

For de minste barna er det de populære Ty-bamsene som fenger stort. De finnes i alle størrelser, og salgslederen viser frem utallige fargerike varianter. 

– Ellers er LEGO alltid en vinner. Og der har vi et fast tilbud med 3 for 2, legger han til. 

Når du handler klær og tilbehør om bord ligger alltid prisene 30 prosent lavere sammenlignet med veiledende priser i Norge. Ifølge Jan kan det derfor lønne seg å kjøpe både julebords- og nyttårsantrekket på skipet.

– Disse røde skoene i skinn fra Gabor er både komfortable og lekre, og har passe hælhøyde. I tillegg har de en avlastende plattform foran, forklarer han. 

Han ber oss holde et øye opp for det norske klesmerket Haust, som har slått godt an hos damer mellom 20 og 45 år. 

– En deilig og varmende nyhet i år er strikkeplagg fra Selected Femme. Ellers er vesker fra Adax fine gavetips, sier han. 

Som venninnegave anbefaler han de små og praktiske toalettmappene Mini og Beauty fra Day.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

– Til mannen blir det myke pakker denne julen. Ullgensere fra Lindbergh eller Gant er alltid sikre vinnere, og et lekkert skjerf piffer opp ethvert antrekk.  

En morsom gave til en som har alt er Happy Socks! Salgslederen går bort til hylla med sokker i alle farger, og forteller at de er blant de mest populære produktene i butikken. 

– Fra Happy Socks har vi også i år en gøyal adventskalender med 24 forskjellige par. En garantert vinner! 

Til slutt viser han frem en liten, trådløs høyttaler fra JBL. 

– Med denne får du fart på musikken på julefesten! avslutter han.

Les mer om shoppingmulighetene om bord her

MAT OG DRIKKE TIL JUL: – Vi har skipets beste utvalg av julegaver, sier Jens Nyman, salgsleder for Taxfree Market. I år anbefaler han andeconfit som gave og noe du gjerne kan unne deg selv.

Julekaffe, andeconfit og fenalår

Jens Nyman er salgsleder for Taxfree Market, den største butikken på skipet. På 408 kvm finner vi et eldorado for store og små og et bredt vareutvalg innen mat og drikke. Ribbe, pinnekjøtt og fenalår ligger allerede klart i hyllene sammen med andre fristelser som  julebrunost, juleskinke og sylte. 

– Nytt i år er julekalender fra Johan Bülow, en eksklusiv premium lakris som smaker himmelsk! sier han. 

Ellers er han veldig stolt av å ha fått inn eksklusiv håndlaget julesylte og deilig lammerull fra prisvinnende Pers Kjøkken. Julebrus fra Aas Bryggeri er også nytt i år. 

– Selv skal jeg gi bort julekaffe fra Cemo som gave. Det var veldig vellykket i fjor, og kaffen har en fin, kraftig smak. Ellers er de flotte juleposene fra Cemo med både julekaffe, juletrøfler og brente mandler en soleklar presangidé. 

Han henter frem flere bokser med andeconfit, og forteller at det er storfavoritten året rundt, men at den er på ekstra tilbud nå i julen. 

– Andeconfiten passer perfekt som julegave. Det er en lettvint kvalitetsmiddag du lager på en-to-tre, og bare varmer i ovnen. Et godt tips er å lage den kjente asiatiske retten crispy duck med andeconfit som utgangspunkt. Da har du et herremåltid! forteller han begeistret. 

Salgslederen og kollegene lager litt festivitas i butikken til jul med et lite juletorg med gavepakninger og kalendere fra kjente varemerker som Twist, Quality Street og Anthon Berg. 

– Vi får besøk av produsenter av mat og drikke som deler ut smaksprøver til gjestene, og det er ofte stemningsfullt og hyggelig, sier han. 

Jens er osteelsker og ønsker seg et lite utvalg kvalitetsoster til jul. 

– Ellers er mandlene fra Secret Kitchen nydelige, og lakrisjulekalender fra Bülow kunne jeg også tenke meg i den travle adventstiden, sier han.

HETT JULEGAVETIPS: Salgsleder Beate Sonesen tipper at duften Idôle fra Lancôme vil ligge under mange juletrær i år.

Lancome Idôle, gavesett og kalendere

Salgsleder for Parfyme og kosmetikk, Beate Sonesen, sprayer litt av Lancômes nye eau de parfume på et duftkort og beveger det lett frem og tilbake. 

– Lancome Idôle er årets største nyhet! En skjønn floral duft av både jasmin og rose. Den er en sikker vinner som julegave til ung voksen eller helt voksen dame, og har allerede blitt en hit etter lanseringen i slutten av august. 

Fra midten av oktober fylles butikken opp med gavesett fra alle de kjente parfymehusene. Disse er blant de mest populære sesongvarene sammen med adventskalendere.  

– Nå har vi tidenes største utvalg av kalendere, og nytt for sesongen er varianter fra L´Occitane, Clarins og Biotherm.

Hun synes de er fine som introduksjon til forskjellige duft- og kosmetikkmerker. 

– Med 24 små produkter får du prøvd litt forskjellige spennende hver dag, og blir kjent med utvalget. Ofte har de en god pris, også, så kalendere er mitt førjuls-gavetips i år, sier Beate. 

Duft-gavesettene står alltid på hennes liste over juletips fordi kunden får noe ekstra med på kjøpet i tillegg til selve duften. Det kan være en krem, en lekker toalettmappe eller en eksklusiv såpe.  

Av dufter til dame anbefaler hun Good Girl fra Carolina Herrera. Flakongen er formet som en høyhælt sko. 

– Den er så lekker at den kan stå på peishylla! Den er rene julepynten, og kan suppleres med duften Bad Boy til herrer fra samme produsent. 

Ellers skryter Beate av Elemis, Englands ledende hudpleie- og spamerke, som har rukket å bli hennes favoritt. 

– Vi er eneste rederi i Norden som fører dette merket, og det er vi stolte av. Elemis har utviklet Peptide4-serien som gjør at huden får en fantastisk glød, og du ser uthvilt ut. Kanskje det er noe for våre julebordsgjester? Jeg ønsker meg iallefall den til jul! avslutter Beate.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Disse butikkene finner du om bord:

  • Color Shop: Kvalitetsklær til både store og små, sko, smykker og annet tilbehør. Egen elektronikkavdeling, samt leker, musikk og film.
  • Fashion Boutique: Godt og variert vareutvalg innen kjente og eksklusive merkevarer.
  • Perfume & Cosmetics: Kjente merker fra flere ulike parfymehus.
  • Fashionize!: Et lekkert utvalg av trendy tilbehør og spennende produkter som setter den lille prikken over i'en. Denne butikken finner du kun på Color Magic.
  • Taxfree-market: Meget stort og bredt vareutvalg innen blant annet mat, sjokolade og annet godteri, alt til fordelaktige priser.

Les mer om shoppingmulighetene om bord her