Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bytt ut påskefjellet med påskehavet

I påsketider, når butikker her til lands stenger, strømmer vi nordmenn over grensa for å gjøre unna storhandelen. Det er ingen tvil om at nordmenn elsker Sverige!

Skrevet av dyson.drager

Fergen fra Sandefjord til Strømstad er et naturlig valg for mange som vil handle inn til påskemiddagen. Men hvorfor ikke gjøre svenskehandelen til en enda større opplevelse? For med sin idylliske beliggenhet i Bohuslän langs Sveriges vestkyst, har Strømstad så mye mer å by på enn store kjøpesentre.

Pust ut etter shoppingen
. Svenskehandel er moro, men det kan også være veldig utmattende. Tenk så deilig det hadde vært å få massert ømme føtter etter du har fylt opp handleposene. Strømstad Spa ligger sentralt til. Enten du reiser med hele familien, kjæresten eller vennegjengen, så kan Strømstad Spa tilby opplevelser etter dine behov. Spill en runde golf eller bare slapp av i saltvannsbassenget med egen havutsikt etter en deilig massasje.

Pust ut på Strømstad Spa etter shoppingen.

En smak av havet. Det finnes mange gode spisesteder i Strømstad, men hvis du virkelig vil oppleve Nordens svar på parmaskinke, bør du ta turen til Rökeriet. Dette er en familiebedrift som har spesialisert seg på egenrøkt fisk. Fra restaurantbordet kan du se rett inn i de store ovnene hvor det varmrøykes både laks og makrell. Rökeriet ligger på Torskholmen, med en fantastisk utsikt over havneområdene til Strømstad. Menyen er variert, men med hovedvekt på havets delikatesser. De har også egen fiskehandel hvor du kan få med deg flere godsaker fra havet, så det kan lønne seg å ha med seg kjølebag!

Tips til spisesteder i Strømstad og Koster

Rökeriet har en variert meny med hovedvekt på delikatesser fra havet.

Forleng påsketuren til naturskjønne Kosterøyene. Hvorfor ikke forlenge turen ørlite grann og plusse på litt deilig skjærgårdspåskefarge? For har du først reist fra Sandefjord til Strømstad, så er det ikke lang vei til det naturskjønne paradiset Koster. Fergen går flere ganger om dagen, og reisetiden er på under en time.

På Koster står opplevelsene i kø, og det finnes noe for hele familien – hele året. Kosterhavet er en marin nasjonalpark, med over 200 unike arter og vekster. Både på Koster og i Strømstad finnes det flere steder hvor du kan leie kajakk, for en rolig padletur i nasjonalparken. Kanskje du er heldig og får øye på en sel i havkanten?

Naturskjønne Koster.

Økologisk landhandel. På land finnes det også et drøss av fine naturopplevelser, enten til fots eller på sykkel. Hvis du er på jakt etter smaken av Moder Jord, bør du ta turen til Kosters Trädgård (gårdsbutikk journ.red.anm), som ligger 400 meter fra fergekaia på Långagärde Sydkoster. Trädgården er en økologisk besøksgård, og det første som møter deg er duften av nybakt brød blandet med hav og jord. Her lever kaniner, høns, bier, frosker, katt og hund side om side. I gårdsbutikken kan du handle grønnsaker, blomster, oljer, brød – ja, til og med iskrem når det er sesong for det! På gården finnes det også en restaurant som alltid kan by på sesongens råvarer – rett i fra hagen, selvsagt. Enten den er på land eller under vann.

Du kan også leie sykler på Koster.

Kom tilbake til Strømstad i mai! Sveriges vestkyst er vakker og rik på opplevelser året rundt. Hvis du ønsker å ta med barna på et skikkelig pirateventyr, bør du komme tilbake i mai når fornøyelsesparken Daftöland åpner for sesongen. Daftöland kjører sjørøvertema som en rød tråd i alle sine opplevelser. Store skip, radiostyrte båter, katapulter og hinderløype – på Daföland finner du noe for de aller minste, så vel som de store.

Så enkelt kan du reise til Strømstad

Visste du at?

  • I oktober er det sesong for hummerfiske, og du kan være med på organiserte hummerfisketurer.
  • Både i Strømstad og på Kosterøyene finnes det et rikt utvalg av overnattingssteder? Alt fra vandrerhjem og AirBnB – til femstjerners hotell eller hytte på stranden.
  • På Kosterøyene finnes det sykkelutleie.
  • Bohuslän har omlag 20 000 registrerte fortidsminner! Det finnes en mengde gravsteder fra stein-, bronse- og jernalder, og uvanlig mange helleristninger.