Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Miljøvennlig transport: Nytt samarbeid mellom Color Line og CargoNet

Rederiet Color Line og jernbaneselskapet CargoNet har inngått et nytt samarbeid som øker overføring av gods fra vei til sjø og jernbane for transport mellom Kiel i Tyskland og en rekke norske byer. Samarbeidet sparer tid, penger og miljøet.

Gods fraktet på sjø og bane avlaster veiene for tunge vogntog, og samfunnsøkonomisk betyr dette en reduksjon i antall trafikkskadede og økt fremkommelighet på veiene.

I 2013 avlastet CargoNet sine tog over 550 vogntog fra norske veier. Sammenlignet med transport på vei, reduserer dette et energiforbruk på 82 prosent, CO2-utslipp med 94 prosent og NOx-utslipp med 86 prosent.

«Vi jobber kontinuerlig med å styrke konkurranseevnen til Color Line, og avtalen med CargoNet er et viktig ledd også i vårt miljøarbeid. Det nye tilbudet svarer også til riksrevisjonens undersøkelse av den statlige kystforvaltningens arbeid med å øke andelen godstransport til sjøs.»

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Helge Otto Mathisen.

Daglige ruter for løs-trailere mellom Kiel i Tyskland og ulike destinasjoner i Norge sju dager i uka er nå lansert, og i tillegg tilbyr selskapene utkjøring til kunde.

Eksempler på frakttider:

Fra Kiel til Narvik – cirka 2,5 dager.
Kiel til Trondheim – cirka 1,5 dag.
Kiel til Bergen – cirka 1,5 dag.

Du kan også lese mer om samarbeidet på CargoNet og Short Sea Shipping sine nettsider.

Kontakt:

Helge Otto Mathisen, konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line
E-post: helge.otto.mathisen@colorline.no
Mobil: +47 992 23 330

Jo Bergem, Color Line Cargo
E-post: jo.bergem@colorline.no
Mobil: +47 901 20 805