Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Samfunn og sikkerhet

Denne uken ble Color Lines viktige samfunnsrolle og posisjon satt på prøve. Tirsdag ettermiddag ble en storstilt øvelse gjennomført til sjøs utenfor Hirtshals i Danmark. Et samarbeid mellom Søvernets Operative Kommando, Politiet og Color Line, gjorde øvelsen til en omfattende og vellykket hendelse.

Øvelsesscenarioet var en kollisjon mellom Color Lines SuperSpeed 2 og et mindre tankskip. Ved kollisjonen ble mange passasjerer skadet i forskjellig grad, i tillegg til at det brøt ut brann om bord på skipet. Samtidig fløt det store mengder olje ut fra tankskipet. Hovedvekt på øvelsen var å teste hvordan nødetatene og miljøvernetaten klarer å samhandle i en situasjon hvor nødetatens mål er å redde mennesker, mens miljøberedskapen bekjemper oljeutslipp.

Øvelsen var vellykket og viktig trening for alle parter. Danske myndigheter er fornøyde med innsatsen fra samtlige aktører, og Color Line er takknemlig for muligheten til å øve på evakueringssituasjoner og berging av menneskeliv. Rederiet setter mennesker og miljø først, og skipene har jevnlige øvelser av ulike omfang, for å kunne være beredt på enhver situasjon.