Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Viktig informasjon om vårt rutetilbud

Vi følger løpende rådene fra norske myndigheter, samt fra myndighetene i Tyskland, Danmark og Sverige.

Skip og ruter

Våre avganger

Myndighetenes tiltak for å håndtere Coronaviruset COVID-19 påvirker vårt rutetilbud. Se informasjon om vårt rutetilbud, kansellerte avganger og billetter.

Oslo-Kiel

Tiltakene som norske myndigheter har iverksatt for å bekjempe coronavirusutbruddet videreføres. På bakgrunn av dette har Color Line besluttet å kansellere alle avganger på ruten Oslo-Kiel til og med 02. mai.

Alle berørte gjester vil bli kontaktet på e-post.

Fra og med 03. mai har vi avgang fra Oslo og Kielklokken 1400 hver dag.

Har du billett til en avgang som er endret eller kansellert?
Alle berørte gjester vil bli kontaktet på e-post.

Vi gjør oppmerksom på at dersom myndighetene endrer reiserådene til Tyskland, kan endringer forekomme.

Frakt mellom Oslo og Kiel
Color Carrier seiler fortsatt mellom Norge og Tyskland med frakt. Avgang fra Oslo tirsdag, torsdag og lørdag. Les mer på Colorline-cargo.com.

Norge–Danmark

Color Line innstiller midlertidig passasjertrafikken fra Danmark til Norge, mens den samfunnskritiske godstransporten går uendret. Årsaken er en uklarhet om hvordan regelverket for innreise og karanteneplikt skal håndteres for skip med passasjerer til Norge. Det arbeides med å få en avklaring, og vi håper på en snarlig gjenåpning slik at passasjerer som har gyldig innreise til Norge igjen kan reise med Color Line fra Hirtshals til Larvik eller Kristiansand.

Det er fortsatt mulig å reise én vei fra Norge til Danmark.

Se rutetider Larvik - Hirtshals / Kristiansand - Hirtshals

Reise til Danmark
 

 • Du kan reise inn i Danmark hvis du har et anerkjennelsesverdig formål med reisen og fremviser dokumentasjon på en negativ Covid-19-test (enten hurtigtest eller PCR-test) ved innreise. Det samme gjelder hvis du må reise gjennom Danmark for å komme til et annet land (transitt). Testen må være gjennomført mindre enn 24 timer før innreise.  Det er ikke mulig å teste seg på våre terminaler ved utreise. Personer som ikke kan fremvise dokumentasjon på negativ test, nektes å reise med Color Line.
 • Er du dansk statsborger, eller har bopel registrert i det danske folkeregisteret, kan du alltid reise til Danmark uten å fremvise en negativ test ved innreise til Danmark.
 • Alle er pålagt testing innen 24 timer etter innreise. Det er noen unntak, se unntakene her
 • Alle pålegges 10 dagers isolasjon etter innreise. Isolasjon kan avbrytes når negativt resultat av PCR-test tatt tidligst på fjerdedagen etter innreise foreligger.

Se oppdatert informasjon fra danske myndigheter her

Reise til Norge

NB! Color Line innstiller midlertidig passasjertrafikken fra Danmark til Norge. Retningslinjene under gjelder fra den datoen trafikken starter opp igjen.

Innreisetillatelse gjelder kun for norske statsborgere og personer som er registrert i det norske Folkeregisteret som bosatt i Norge. Dersom du ikke er norsk statsborger eller kan fremvise en bostedsattest fra det norske Folkeregisteret kan du ikke reise med oss. Det gjøres unntak for f.eks. personer som skal utføre et samfunnskritisk arbeid.

I tillegg har norske myndigheter innført følgende krav for innreise til Norge. Som reisende MÅ du:

 • Fylle ut lovpålagt registreringsskjema
  Fyll ut skjema her. Husk at du må gjøre dette før du reiser.  Dette gjelder også norske statsborgere.
 • Fremvise en negativ Covid-19-test
  Testen må være gjennomført mindre enn 24 timer før innreise. Personer som ikke kan fremvise attest, nektes å reise med Color Line.
 • Teste deg ved ankomst Norge
  Norske myndigheter har innført krav om obligatorisk Covid-19-test ved innreise til Norge. Kravet gjelder alle innreisende til Norge, dog ikke barn under 12 år, yrkessjåfører på oppdrag og noen få andre. Fra og med mandag 18. januar skal testen tas på ankomstterminalen. Testen er gratis og utføres av norske helsemyndigheter. Fyll ut registreringsskjema minimum 3 timer før ankomst til Norge:

  Registrer deg for test i Larvik
  Infoskriv fra Larvik kommune

  Registrer deg for test i Kristiansand
  Infoskriv fra Kristiansand kommune
   
 • Gå i karantene
  Alle passasjerer må i karantene ved innreise fra Danmark til Norge.

Reiserådene kan endre seg på kort varsel, hold deg oppdatert her:
Se oppdaterte reiseråd fra norske myndigheter

Nyttige linker
Dersom du ikke norsk statsborger og trenger en bostedsattest, finner du dette her

Norske myndigheters informasjonstelefon om innreise, testing og karantene:
Fra Norge: 815 55 015
Fra utlandet: +47 21 93 78 40

 

Sandefjord -Strømstad:

Color Viking og Color Hybrid er innstilt til og med 02.05.2021.

Bruk av munnbind om bord

For å sikre våre passasjerer en trygg reise har Color Line nå innført krav om bruk av munnbind om bord på våre skip og på tilhørende terminaler. Alle passasjerer over 12 år må derfor bruke munnbind under hele overfarten, unntatt når man inntar mat og drikke, er på lugaren og  ved om bord- og ilandkjøring. Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk.

Billetter

Kjøpe ny billett

Få gratis oppgradering til FLEX. Alle som innen 1. juni bestiller en ny båtreise (bilpakker eller 2 døgns reise til Kiel) med avreise i 2021 får full frihet til å endre denne gebyrfritt frem til avreise. Husk å oppgradere til FLEX-billett når du bestiller. Egne betingelser gjelder dersom du bestiller båtreise med overnatting i land, se betingelsene her

Billett til en avgang som er kansellert

Alle gjester som blir berørt av en kansellering vil bli kontaktet på e-post. Vi vil veldig gjerne ha deg om bord igjen, og tilbyr derfor å gjøre om reisen til Color Club-bonuspoeng og motta 20% ekstra poeng. Du kan også endre båtreisen kostnadsfritt. Skulle ny dato allikevel ikke passe, kan du endre kostnadsfritt frem til avreise.

Billett til en avgang som ikke er kansellert?

Våre avganger vil bli satt opp basert på gjeldende råd og retningslinjer fra myndighetene. Har du billett til en avgang som er kansellert vil du bli kontaktet.

Ønsker du å avbestille en billett til en avgang som ikke er kansellert av Color Line, gjelder ordinære avbestillingsgebyrer. Alle billetter til båtreiser som er bestilt innen 1. juni, med avreise i 2021 kan endres gebyrfritt frem til avreise.

NB! Vi har for tiden stor pågang med mange kunder som kontakter oss. Det vil derfor være ventetid og vi vil bruke lengre tid på din henvendelse enn normalt. 

Trygg reise

Ofte stilte spørsmål

Vaner som som kan forebygge smitte

Her er noen nyttige råd fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Bruk papirlommetørkle

Papirlommetørkle foran munn og nese beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet etter bruk. Vask så hendene.

Bruk albuekroken

Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.

Vask hendene

Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.

Hånddesinfeksjon

Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.

For ytterligere informasjon

Myndighetene oppdaterer sine nettsider kontinuerlig og du kan lese mer om coronaviruset inkludert råd, fakta og tiltak her:

For reiser til Norge:
https://www.politiet.no/rad/svar-pa-ofte-stilte-sporsmal/

For reiser til Danmark:
https://coronasmitte.dk/rejser-ind-i-danmark

Informasjon om Coronavirus Norge:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Informasjon om Coronavirus Danmark:
https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus

Informasjon om Coronavirus Sverige:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/

European Centre for Disease Prevention and Control: https://www.ecdc.europa.eu/en

Verdens Helseorganisasjon:
https://www.who.int/

Robert Koch Institute:
https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html