Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Coronavirus informasjon

Coronavirus COVID-19 fortsetter å spre seg til flere land i Europa og Color Line følger utviklingen nøye. Rederiet følger løpende rådene fra norske myndigheter, samt fra myndighetene i Tyskland, Danmark og Sverige. Color Line har innført rutiner og systemer som skal bidra til å skape trygghet for våre reisende og ansatte.

Viktig informasjon

Endringer og kanselleringer

Myndighetene viderefører tiltak for å håndtere Coronaviruset COVID-19. Tiltakene får omfattende konsekvenser for Color Lines virksomhet i Norge, Danmark, Sverige  og Tyskland.

 

Oslo – Kiel:
Color Magic og Color Fantasy er innstilt til og med 30.04.

Larvik – Hirtshals:
SuperSpeed 2 seiler fra 17.03. til 30.04. kun med frakt og passasjerer som er bosatt i Danmark eller skal i transitt til hjemlandet. Avgang fra Larvik klokken 0800 og 1730.

Hirtshals – Larvik:
SuperSpeed 2 seiler fra 17.03. til 30.04. kun med frakt og passasjerer som er bosatt i Norge. Avgang fra Hirtshals klokken 1245 og 2215.

Påske (endringer i rutetider):

Ingen avgang fra Larvik 0800 fra 09.04. til 13.04.
Ingen avgang fra Hirtshals 1245 fra 09.04. til 13.04.
Ingen avgang fra Hirtshals 2215 den 10.04.
Ingen avgang fra Larvik 1730 den 11.04.

Kristiansand - Hirtshals:
SuperSpeed 1 seiler fra 27.03. Kun med frakt. Fra 14.04. vil også passasjerer som er bosatt i Danmark eller skal i transitt til hjemlandet få reise.
Avgang fra Kristiansand klokken 1630.
​Ingen avgang på lørdager.

Hirtshals - Kristiansand:
SuperSpeed 1 seiler fra 27.03. Kun med frakt. Fra 14.04. vil også passasjerer som er bosatt i Norge få reise. Avgang fra Hirtshals klokken 2045.
​Ingen avgang på lørdager.

Sandefjord -Strømstad:
Color Viking og Color Hybrid er innstilt til og med 30.04.

Kjøpe ny billett

Få gratis oppgradering til FLEX. Alle som innen 30. april bestiller en ny båtreise med avreise i 2020 får full frihet til å endre denne gebyrfritt frem til avreise. Husk å oppgradere til FLEX-billett når du bestiller.

Billett til en avgang som er kansellert

Alle gjester som blir berørt av en kansellering vil bli kontaktet. Vi vil veldig gjerne ha deg om bord igjen, og tilbyr derfor å gjøre om reisen til Color Club-bonuspoeng og motta 20% ekstra poeng. Du kan også endre båtreisen kostnadsfritt. Skulle ny dato allikevel ikke passe, kan du endre kostnadsfritt frem til avreise.

Billett til en båtreise etter 30.04.

Alle bestillinger gjort før 30. april og med avreise i 2020 kan endres gebyrfritt frem til avreise. Alle gjester som blir berørt av en kansellering vil bli kontaktet, du kan også følge med her for oppdatert informasjon. NB! Vi har for tiden stor pågang med mange kunder som kontakter oss. Det vil derfor være ventetid og vi vil bruke lengre tid på din henvendelse enn normalt. 

Cargo/Frakt

Myndighetene gjør unntak i innreise- og karantenereglene for transport av gods. Color Line vil derfor opprettholde det viktige cargo-tilbudet ved at ro-ro fraktskipet M/S Color Carrier vil betjene ruten Oslo-Kiel med gods på vanlig måte. SuperSpeed 1 og 2 vil seile med godstrafikk mellom Kristiansand/Larvik og Hirtshals.

Det vil i tråd med det innførte regelverket kun være tillatt for passasjerer som er på vei til sine respektive hjemsteder å reise med SuperSpeed 2.

Se mer på Color Line Cargo

Sikkerhet og forebyggende tiltak

Som forebyggende tiltak om bord og på land er det derfor innført rutiner for forsterket vask og desinfeksjon, og det er innført egen instruks for skipene for håndtering av personer der det kan være mistanke om smitte.  Det er satt opp informasjonsplakater og det gis informasjon på egne TV-skjermer om bord og på terminalene med gode råd om coronaviruset og forebyggende tiltak.

Forebyggende tiltak om bord

Lett tilgjengelig hånddesinfeksjonsmiddel.

Hyppig desinfeksjon av felles berøringspunkter som for eksempel rekkverk, heisknapper og dørhåndtak.

Beredskapstiltak, både på land og om bord, vil bli iverksatt ved mistanke om utbrudd.

Color Line følger myndighetenes anvisninger og forholder seg til informasjon gitt av Folkehelseinstituttet, European Centre for Disease Prevention og helsemyndighetene i Tyskland, Danmark og Sverige.

Forebyggende råd på reisen

 – din innsats er viktig

God håndvask med såpe og vann er et viktig forebyggende tiltak, både på reisen og for å avgrense videre smitte. Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.
Unngå kontakt med syke personer, spesielt personer med luftveissymptomer.
Unngå å hoste på andre, vask hendene hyppig og grundig og unngå å reise hvis du er syk.

Informasjon til reisende

Alle som har vært i områder med coronasmitte OG får feber, hoste eller pustevansker, bør straks kontakte lege eller legevakt på telefon.

NB! Det er viktig at du ringer legen før du oppsøker hjelp.

Telefonnummeret til legevakt i Norge er: 116 117

Vaner som som kan forebygge smitte

Her er noen nyttige råd fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Bruk papirlommetørkle

Papirlommetørkle foran munn og nese beskytter andre når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet etter bruk. Vask så hendene.

Bruk albuekroken

Bruk albuekroken når du må hoste eller nyse og ikke har papirlommetørkle tilgjengelig.

Vask hendene

Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.

Hånddesinfeksjon

Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.

For ytterligere informasjon

Myndighetene oppdaterer sine nettsider kontinuerlig og du kan lese mer om coronaviruset inkludert råd, fakta og tiltak her:

Norge:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Danmark:
https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus

Sverige:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/

European Centre for Disease Prevention and Control: https://www.ecdc.europa.eu/en

Verdens Helseorganisasjon:
https://www.who.int/

Robert Koch Institute:
https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html