Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Reiseinformasjon og rutetilbud

Myndighetenes tiltak for å håndtere Coronaviruset COVID-19 påvirker vårt rutetilbud. Se informasjon om våre ruter og regler for innreise. Vi følger løpende rådene fra norske myndigheter, samt fra myndighetene i Tyskland, Danmark og Sverige.

Avganger og informasjon

Oslo - Kiel

Du kan nå bestille 2-døgns Cruise Oslo-Kiel med avgang fra og med 9. juni. Vi seiler kun med gjester som går om bord i Oslo (gjelder til og med 30.06.) Det er ikke mulig å gå i land i Kiel. Det er fortsatt også mulig å reise én vei fra Oslo til Kiel (med eller uten bil). Vi gjør oppmerksom på at dersom myndighetene endrer reiserådene til Tyskland, kan endringer forekomme.

Krav til reisende

Reisende over fylte 12 år må oppfylle minimum ett av kravene angitt  på linken under for å kunne reise på 2-døgns Cruise

Frakt mellom Oslo og Kiel

Color Carrier seiler fortsatt mellom Norge og Tyskland med frakt. Avgang fra Oslo tirsdag, torsdag og lørdag. Les mer på Colorline-cargo.com.

Har du billett til en avgang som er endret eller kansellert?

Alle berørte gjester vil bli kontaktet på e-post.

Avganger og informasjon

Norge - Danmark

I henhold til COVID-19-forskriften innstiller Color Line midlertidig den ordinære passasjertrafikken fra Danmark til Norge, men du kan fortsatt reise med oss fra Norge til Danmark. Dette gjelder til en eventuell endring i COVID-19-forskriften foreligger. Kun personer med dokumentert samfunnskritisk funksjon kan reise begge veier. Den samfunnskritiske godstransporten går som normalt.

Til Danmark

Reise fra Norge til Danmark

Du kan reise inn i Danmark hvis du:

Er fullvaksinert mot COVID-19. Du må ha med deg bevis på vaksinasjon/samt type vaksine fra et EU/Schengen-land, se krav her. Fullvaksinerte er unntatt kravet om anerkjennelsesverdig formål og test før og etter ankomst i Danmark. De er også unntatt kravet om isolasjon ved innreise i Danmark.

Reise fra et gult land eller region. Reiser du fra et gult land eller region må du fremvise dokumentasjon på en negativ COVID-19-test (enten hurtigtest eller PCR-test) ved innreise. Det samme gjelder dersom du skal reise igjennom Danmark på vei til et annet land (transit). Testen må være gjennomført mindre enn 48 timer før innreise.  Du må også teste deg innen 24 timer etter ankomst Danmark (gjelder ikke transit). Reisende fra gule land og regioner er fritatt kravet om anerkjennelsesverdig formål samt kravet om isolasjon ved innreise i Danmark. Les mer her.

Reise fra oransje land/region. Samme regler som ved inreise fra gult land, men kravet om 10 dagers isolasjon gjelder i tillegg. Se informasjon om røde land/regioner under.

Reise fra rødt land/region. Ved reise fra røde land skal du ha et anerkjennelsesverdig formål med reisen.  Du må fremvise dokumentasjon på en negativ COVID-19-test (enten hurtigtest eller PCR-test) ved innreise. Det samme gjelder hvis du må reise gjennom Danmark for å komme til et annet land (transitt). Testen må være gjennomført mindre enn 48 timer før innreise.  Alle pålegges 10 dagers isolasjon etter innreise. Isolasjon kan avbrytes når negativt resultat av PCR-test tatt tidligst på fjerdedagen etter innreise foreligger. Les mer her.

Det er ikke mulig å teste seg på terminalene i Hirtshals og Larvik ved avreise.

Er du dansk statsborger, eller har bopel registrert i det danske folkeregisteret, kan du alltid reise til Danmark uten å fremvise en negativ test ved innsjekk og ved innreise til Danmark.

Vær obs på endringer

Vi tar forbehold om endringer. Vær oppmerksom på at endringer kan komme på kort varsel. Sjekk alltid informasjon fra danske myndigheter før du skal ut og reise. Se oppdatert informasjon fra danske myndigheter her.

Til Norge

Reise fra Danmark til Norge

I henhold til COVID-19-forskriften § 6a bokstav c innstiller Color Line midlertidig den ordinære passasjertrafikken fra Danmark til Norge. Kun personer med dokumentert samfunnskritisk funksjon kan inntil videre reise med oss. Les mer om samfunnskritisk funksjon og krav til dokumentasjon på regjeringen.no For bestilling av reise fra Hirtshals til Norge, kontakt vårt kundesenter på telefon 22944200 eller møt opp på terminalen i Hirtshals. Husk å ta med ferdig utfylt skjema med dokumentasjon fra arbeids- eller oppdragsgiver.

Hold deg oppdatert

Reiserådene kan endre seg på kort varsel, hold deg oppdatert på helsenorge.no.

Retningslinjene under gjelder fra den datoen den ordinære passasjertrafikken starter opp igjen:

Innreisetillatelse gjelder kun for norske statsborgere og personer som er registrert i det norske Folkeregisteret som bosatt i Norge. Dersom du ikke er norsk statsborger eller kan fremvise en bostedsattest fra det norske Folkeregisteret kan du ikke reise med oss. Det gjøres unntak for f.eks. personer som skal utføre et samfunnskritisk arbeid.

I tillegg har norske myndigheter innført følgende krav for innreise til Norge. Som reisende MÅ du:

Fylle ut lovpålagt registreringsskjema
Fyll ut skjema her. Husk at du må gjøre dette før du reiser.  Dette gjelder også norske statsborgere.

Fremvise en negativ COVID-19-test. Testen må være gjennomført mindre enn 24 timer før innreise. Personer som ikke kan fremvise attest, nektes å reise med Color Line.

Teste deg ved ankomst Norge. Norske myndigheter har innført krav om obligatorisk COVID-19-test ved innreise til Norge. Kravet gjelder alle innreisende til Norge, også barn under 12 år. Unntatt fra kravet er yrkessjåfører på oppdrag og noen få andre. Testen skal tas på ankomstterminalen. Testen er gratis og utføres av norske helsemyndigheter. Fyll ut registreringsskjema minimum 3 timer før ankomst til Norge.  Registrer deg her for test i Larvik eller her for test i Kristiansand.

Gå i karantene. Alle passasjerer må i karantene ved innreise fra Danmark til Norge.

Norske myndigheters informasjonstelefon om innreise, testing og karantene:
Fra Norge: 815 55 015
Fra utlandet: +47 21 93 78 40

Avganger og informasjon

Sandefjord - Strømstad

Color Viking og Color Hybrid er innstilt til og med 30.06.2021. Vi følger løpende rådene fra svenske og norske myndigheter. 

Trygg reise

Ofte stilte spørsmål

Krav om bruk av munnbind

For å sikre våre passasjerer en trygg reise har Color Line nå innført krav om bruk av munnbind om bord på våre skip og på tilhørende terminaler. Alle passasjerer over 12 år må derfor bruke munnbind under hele overfarten, unntatt når man inntar mat og drikke, er på lugaren og  ved om bord- og ilandkjøring. Vi oppfordrer alle til å ta med munnbind, men det vil også være mulig å kjøpe dette i resepsjonen om bord og ved innsjekk.

Nyttig informasjon

Billetter

Kjøpe ny billett

Få gratis oppgradering til FLEX. Alle som innen 1. juli bestiller en ny båtreise (bilpakker eller 2 døgns reise til Kiel) med avreise i 2021 får full refusjon ved avbestilling og kan endre gebyrfritt frem til avreise. Husk å oppgradere til FLEX-billett når du bestiller. Bestiller du båtreise inkludert overnatting i land har du også stor fleksibilitet, les mer om vilkår og trygg bestilling her

Billett til en avgang som er kansellert

Alle gjester som blir berørt av en kansellering vil bli kontaktet på e-post. Vi vil veldig gjerne ha deg om bord igjen, og tilbyr derfor å gjøre om reisen til Color Club-bonuspoeng og motta 20% ekstra poeng. Du kan også endre båtreisen gebyrfritt. Skulle ny dato allikevel ikke passe, kan du endre kostnadsfritt frem til avreise.

Billett til en avgang som ikke er kansellert?

Våre avganger vil bli satt opp basert på gjeldende råd og retningslinjer fra myndighetene. Har du billett til en avgang som er kansellert vil du bli kontaktet.

Alle billetter til båtreiser som er bestilt innen 1. juli, med avreise i 2021 får full refusjon ved avbestilling og kan endre gebyrfritt frem til avreise.

NB! Vi har for tiden stor pågang med mange kunder som kontakter oss. Det vil derfor være ventetid og vi vil bruke lengre tid på din henvendelse enn normalt. 

For ytterligere informasjon

Myndighetene oppdaterer sine nettsider kontinuerlig og du kan lese mer om coronaviruset inkludert råd, fakta og tiltak her:

For reiser til Norge:
https://www.politiet.no/rad/svar-pa-ofte-stilte-sporsmal/

For reiser til Danmark:
https://coronasmitte.dk/rejser-ind-i-danmark

For reiser til Tyskland: https://www.auswaertiges-amt.de/de/quarantaene-einreise/2371468#content_0

Informasjon om Coronavirus Norge:
https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Informasjon om Coronavirus Danmark:
https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus

Informasjon om Coronavirus Sverige:
https://www.folkhalsomyndigheten.se/

European Centre for Disease Prevention and Control: https://www.ecdc.europa.eu/en

Verdens Helseorganisasjon:
https://www.who.int/

Robert Koch Institute:
https://www.rki.de/EN/Home/homepage_node.html