Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Taxfree-kvoter Danmark-Norge

Her finner du informasjon om hva du har lov til å innføre av matvarer, alkohol- og tobakk-kvoter fra Danmark til Norge.

For salg om bord gjelder norske aldersgrenser.

Uansett om du er borte på kort eller lang tur kan du ta med deg inntil 10 kilo kjøtt og ost fra Danmark til Norge.

Reise som overstiger 24 timer

Dersom du har vært ute av Norge i mer enn 24 timer er du velkommen til å ta med deg toll- og avgiftsfrie varer til en total sum av 6 000,-.

Alkoholkvoter

Alternativ 1: 3 liter vin (4 flasker) + 2 liter øl (én 6-pack med 0,33)
Alternativ 2: 1 liter brennevin + 1,5 liter vin (2 flasker) + 2 liter øl (én 6-pack med 0,33)
Alternativ 3:  1 liter brennevin + 3,5 liter øl (10 flasker/bokser 0,33)
Alternativ 4:  5 liter øl (15 flasker/bokser 0,33)

Tobakkskvoter

Alternativ 1: 200 stk sigaretter
Alternativ 2: 250 gram annen tobakk (f.eks. snus)
På begge alternativ kan du i tillegg ha 200 blad sigarettpapir.

Reise som er kortere enn 24 timer

Dersom du har vært ute av Norge i mindre enn 24 timer er du velkommen til å ta med deg toll- og avgiftsfrie varer til en total sum av 3 000,-

Viktig!
Dersom du har vært ute av Norge i mindre enn 24 timer har du ikke  lov til å ta med deg alkohol eller tobakksvarer som ikke er avgiftsbetalt. Det vil si at det er lov til å ta med alkohol- og tobakkskvoten, men ikke uten at den er beskattet der den kommer fra. Se eksemplene under.

Eksempler på handling på reiser under 24 timer

Eksempel 1
Du tar ferge til Strømstad frem og tilbake på en dag. Du kan da handle alkoholkvoten på Systembolaget, og sigaretter i en butikk i Sverige, men ikke i tax-freebutikken om bord.
Eksempel 2
Tar du ferge tur/retur Hirtshals innen 24 timer er du velkommen til å handle i butikkene i Danmark, men ikke taxfritt om bord.

NB! Ovenstående informasjon er ikke fyllestgjørende. Se gjeldende tollbestemmelser på www.toll.no for ytterligere informasjon.

Visste du at...

...på rutene mellom Norge og Danmark gir vi deg prisgaranti på blant annet søtsaker, gaveartikler, parfyme og kosmetikk. Skulle du finne varer i Danmark til lavere pris enn det du har betalt om bord utbetaler vi differansen. Differansen utbetales i resepsjonen på returseilingen på grunnlag av skipets kassabong. Gyldig dokumentasjon av pris er bilde av prislapp, salgsplakat, annonse eller lignende. Prisen omregnes til NOK etter skipets gjeldene valutakurs. Produktene må være identiske.