Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Taxfree-kvoter Danmark-Norge

HVOR MYE KAN JEG HA MED MEG FRA Danmark?

Taxfree kvote på matvarer, alkohol og tobakk

Her finner du informasjon om hva du har lov til å innføre av matvarer, alkohol- og tobakk-kvoter fra Danmark til Norge.

For salg om bord gjelder norske aldersgrenser.

Uansett om du er borte på kort eller lang tur kan du ta med deg inntil 10 kilo kjøtt og ost fra Danmark til Norge.

Reise som overstiger 24 timer

Dersom du har vært ute av Norge i mer enn 24 timer er du velkommen til å ta med deg toll- og avgiftsfrie varer til en total sum av 6 000,-.

Alkoholkvoter

Alternativ 1: 3 liter vin (4 flasker) + 2 liter øl (én 6-pack med 0,33)
Alternativ 2: 1 liter brennevin + 1,5 liter vin (2 flasker) + 2 liter øl (én 6-pack med 0,33)
Alternativ 3:  1 liter brennevin + 3,5 liter øl (10 flasker/bokser 0,33)
Alternativ 4:  5 liter øl (15 flasker/bokser 0,33)

Tobakkskvoter for personer med folkeregistrert bostedsadresse i Norge

Alternativ 1: 100 sigaretter
Alternativ 2: 125 g tobakksvarer (f.eks. snus) og 100 blad sigarettpapir.

Du kan fortsatt kjøpe 200 sigaretter eller 250 g snus/tobakk. Den overskytende mengden kan enkelt fortolles med Kvoteappen. Appen kan kostnadsfritt lastes ned fra App Store eller Google Play.

Tollfri kvote kan innføres ved opphold utenfor Norge i mer enn 24 timer. Fortolling er den enkelte reisendes ansvar. Se toll.no for utfyllende informasjon.

Tobakkskvoter for personer med folkeregistrert bostedsadresse utenfor Norge

Alternativ 1: 200 sigaretter
Alternativ 2: 250 g tobakksvarer (f.eks. snus) og 200 blad sigarettpapir.

Ingen endring ved innreise til EU:

200 sigaretter eller 250 g tobakk eller 50 sigarer eller 100 sigarillos. Snus klassifiseres som forbruksvare og begrenses kun av maksbeløpet for innførsel av tollfrie varer.

Reise som er kortere enn 24 timer

Dersom du har vært ute av Norge i mindre enn 24 timer er du velkommen til å ta med deg toll- og avgiftsfrie varer til en total sum av 3 000,-

Viktig!
Dersom du har vært ute av Norge i mindre enn 24 timer har du ikke  lov til å ta med deg alkohol eller tobakksvarer som ikke er avgiftsbetalt. Det vil si at det er lov til å ta med alkohol- og tobakkskvoten, men ikke uten at den er beskattet der den kommer fra. Se eksemplene under.

Eksempel 1:
Du tar ferge til Strømstad frem og tilbake på en dag. Du kan da handle alkoholkvoten på Systembolaget, og sigaretter i en butikk i Sverige, men ikke i tax-freebutikken om bord.

Eksempel 2:
Tar du ferge tur/retur Hirtshals innen 24 timer er du velkommen til å handle i butikkene i Danmark, men ikke taxfritt om bord.

NB! Ovenstående informasjon er ikke fyllestgjørende. Se gjeldende tollbestemmelser på www.toll.no for ytterligere informasjon.

Color Line er rettslig forpliktet til å merke billettene slik at passasjerer ikke får kjøpt mer enn den mengde som kan innføres tollavgiftsfritt. Merkingen gjennomføres digitalt, og gjelder både mengde og oppholdstid i utlandet på minst 24 timer.

Visste du at...

...på rutene mellom Norge og Danmark gir vi deg prisgaranti på blant annet søtsaker, gaveartikler, parfyme og kosmetikk. Skulle du finne varer i Danmark til lavere pris enn det du har betalt om bord utbetaler vi differansen. Differansen utbetales i resepsjonen på returseilingen på grunnlag av skipets kassabong. Gyldig dokumentasjon av pris er bilde av prislapp, salgsplakat, annonse eller lignende. Prisen omregnes til NOK etter skipets gjeldene valutakurs. Produktene må være identiske.