Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Personvern i Color Line

Her kan du lese om hvordan vi ivaretar personvern. Når du reiser med Color Line vil vi behandle personopplysninger om deg. Vi arbeider for at din integritet skal ivaretas og har derfor laget en policy for hvordan din personlige informasjon behandles.

Personvernombud

Vi har opprettet et eget personvernombud som skal bistå med å sikre bevissthet og kompetanse på korrekt behandling av personopplysninger.  Personvernombudet skal også hjelpe deg som gjest eller kunde hos Color Line.  Har du spørsmål om hvordan vi behandler dine personopplysninger, kan du kontakte personvernombudet.

Behandlingsansvarlig

Det er konsernsjef som er ansvarlig for at vi behandler alt av personopplysninger korrekt, men for at vi skal kunne gjøre en best mulig jobb er ansvaret delegert til de som i det daglige har driftsansvaret for de stedene der vi har lagret personopplysninger.

Personopplysninger til myndigheter

Det finnes hjemmel i en rekke lover hvor Color Line er pålagt å utlevere personopplysninger til myndigheter slik som politi og toll. Relevante myndigheter har og adgang til passasjerlister gjennom National Single Window Safe Sea Net som administreres av Kystverket.

For at vi skal utlevere personopplysninger må følgende være på plass:

 1. Det må være en skriftlig henvendelse
 2. Det må henvises til gjeldende hjemmel i lov for utlevering
 3. Det må legges ved en begjæring for utlevering av personopplysningene

Klikk her for å fylle inn skjema, utlevering av personopplysinger (kun for myndigheter)

Hva brukes personopplysningene til i Color Line

Color Line må registrere et lovpålagt utvalg av personopplysninger om deg for at du skal få reise (j.f Forskrift om opptelling og registrering av ombordværende på passasjerskip §6).  For å kunne oppfylle avtalene med deg som kunde og gjest må Color Line derfor lagre noen personopplysninger om deg. 

Vi lagrer personopplysninger med den største forsiktighet og våre ansatte er bevisste på hva som skal lagres, hvor lenge det kan lagres og hvem som skal ha tilgang til opplysningene.

Bruk av personopplysninger i markedsføring

Vi ønsker å tilby tjenester og produkter tilpasset deg og dine interesser. Opplysninger om deg som person, og informasjon fra dine kjøp, kan benyttes til analyse og målrettet markedsføring. Kundeinformasjonen brukes også for å ivareta kundeforholdet, forenkle bookingprosessen for kunder som kommer igjen og som grunnlag for produktutvikling.

For å kunne følge opp hva våre kunder liker av det som sendes ut, vil vi samle inn informasjon på om epostene åpnes og om linker blir klikket på. Informasjonene som blir samlet inn vil bli brukt til analyse og målrettet markedsføring.

I noen tilfeller innhenter vi tilgjengelige personopplysninger om deg også fra andre kilder. Et eksempel på det er innhenting av kontaktinformasjon (for eksempel adresse og telefonnummer) fra Folkeregisteret.

Databehandlere

Color Line har underleverandører og har inngått avtaler om databehandling. Databehandleravtalene regulerer håndteringen av personopplysningene som Color Line deler med sine underleverandører. I databehandleravtalen fremgår bl.a formål med personopplysningene, sikkerhetskrav til lagring og tilgangsstyring samt krav til sletting av personopplysningene. 

Hvilke opplysninger registreres om deg?

Ved bestilling av reiser fra oss samtykker du i at personopplysninger blir registrert på deg som kunde og at disse blir brukt for å sende deg tilpasset informasjon, nyhetsbrev via e-post og mobiltelefon. Ved kjøp av våre reiseprodukter registrer vi navn, adresse, epostadresse, telefonnummer, fødselsdato og hvilke tjenester og produkter som er benyttet.

Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å henvende deg til oss her

Min Side profil og nyhetsbrev

Ved registrering av profil og- eller innmelding til Color Lines nyhetsbrev, samtykker du i at vi kan bruke din epostadresse til å sende nyheter og annen markedskommunikasjon regelmessig. Ved å opprette profil og- eller abonnere på vårt nyhetsbrev registrer vi blant annet navn, adresse, epostadresse, telefonnummer, fødselsdato og hvilke tjenester og produkter som er benyttet.

Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev ved å klikke på linken nederst i nyhetsbrevene eller ved å henvende deg til oss.

Medlemsskap i Color Club

Ved tegning av medlemskap i Color Club registrer vi blant annet navn, adresse, epostadresse, telefonnummer, fødselsdato og hvilke tjenester og produkter som er benyttet. I tillegg blir medlemskjøp registrert med konkrete kjøpsopplysninger. Opplysninger som registreres er bl.a. beløp, det enkelte produkt som kjøpes og kjøpstidspunkt.

Dine rettigheter

Innsyn
Hvis Color Line har personopplysninger om deg, så har du rett til å få innsyn i disse personopplysningene.  Gjester som er medlem av Color Club og/eller har opprettet egen profil vil finne en god del av den informasjonen vi har om deg som kunde på sine personlige sider.

Riktige personopplysninger
Personopplysninger skal være riktige og vi skal kun ha de opplysningene som er nødvendige for å oppfylle formålet som vi innhentet opplysningene for.  Du kan derfor kreve at vi retter personopplysninger om deg.

Slette
Når formålet med innhenting av personopplysninger ikke lenger er der, har Color Line rutine for å slette personopplysningene.  Vi vil samtidig minne om at hvis Color Line har personopplysninger om deg, så har du rett til å be om få opplysningene slettet så lenge det ikke er et lovkrav som krever at opplysningen er lagret inntil en foreldelsesfrist. Husk at det er strenge krav til verifisering av korrekt identitet. Color Line må være sikker på at vi kommuniserer med eier av personopplysningene. Utlevering av opplysninger skjer derfor kun til den eposten som er benyttet ved bestilling av reisen. Kontakt oss her.

Bruk av informasjonskapsler (cookies) og andre analyseverktøy

Vi ønsker at du skal ha en best mulig brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. 

Vi bruker derfor informasjonskapsler og analyseverktøy for å:

 • Gi våre gjester og kunder en bedre brukeropplevelse. Dette betyr bl.a raskere fremvisning av sider og et innhold tilpasset dine preferanser.
 • Vi ønsker å lære av din adferd på våre hjemmesider for å kunne lage en enda bedre hjemmeside med en best mulig funksjonalitet

Informasjonskapsler (f.eks cookies) er små midlertidige eller vedvarende filer med informasjon som kan lagres på den datamaskinen du bruker når du besøker colorline.no.  I etterkant av besøket vil du se at det dukker opp annonser fra Color Line på andre nettsteder du besøker.  Informasjonskapslene vi bruker kan ikke skade din datamaskin på noen måte.

Når du bruker våre tjenester samtykker du til at vi kan bruke slike informasjonsverktøy.  Du kan selv velge å slå av denne funksjonen i nettleseren.  Du kan og slette informasjonskapsler som er lagret på din datamaskin.

Color Line APP

Når du bruker Color Line-appen behandles personopplysninger for disse formålene:

 • Bookinginformasjon – har du logget deg på med bookingnummeret så henter appen din reiseinformasjon i en enveis kommunikasjon med Color Line sitt bookingsystem. 

 • Kjøp – alt du gjør av kjøp lagres i appen på din enhet (telefon, ipad etc.)slik at du har dokumentasjon på hva du har bestilt og når.

 • Transaksjonsdata som lokasjon for kjøp (hvilken restaurant), ordrenr, navn på eier av betalingskort, tidspunkt for kjøp, transaksjonsid/payment id, mva og transaksjonskost lagres i integrasjonsplattformen på skipet av regnskapsmessige hensyn.

Lagring og sletting av kjøpshistorikk:

 • Kjøp - Tidligere kjøp blir liggende på enheten din (telefon, ipad eller lign.) så lenge du benytter samme betalingskort og slettes når du sletter appen.
 • Reiser- Tidligere bestillinger blir liggende i appen hvis du har logget deg på med bookingnummer i Color Line App.  Dine bookingnummer blir liggende i Color Line App på din bruker så lenge du har Color Line app på enheten.

 • Color Line lagrer ikke imei nummer, mac-adresse til app-enhetens trådløskopling (MAC, PC eller lign.) eller telefonnummer til den mobile enheten hvor Color Line App benyttes.

 • Det lagres ikke kortdetaljer og betalingsinformasjon i Color Line App. Kort og betalingsdetaljer krypteres i Color Lin App og sendes til Worldpay som leverandør på betalingsløsninger.

 • Ved bestillinger av drikke printes en bestillingskopi i restaurantavdelingen.  Denne bestillingskopien lagres ikke etter at kjøpet er registrert på kassen. 
   
 • ​Data i intergrasjonsplattformen på skipet har følgende sletterutine : kjøpsmåned + 7 arbeidsdager