Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Pass og legitimasjon

Vi ber alle reisende om å sjekke at billetter, legitimasjon, reiseforsikringer og andre dokumenter er i orden i god tid før avreise.

Pass

Må jeg ha med pass?

Se under hvilke regler som gjelder for reiser til Norge, Danmark, Sverige og Tyskland

Reiser mellom Norge og Tyskland

Alle gjester MÅ medbringe gyldig pass eller nasjonalt ID kort med reiserett. Dette er eneste gyldige ID-dokumenter for nordmenn som reiser til, fra eller i Tyskland. Gjelder også barn, uansett alder.
Les mer om pass til Tyskland på regjeringen sine nettsider.

Jeg skal ikke i land i Kiel, må jeg ha med pass? Ja, reglene gjelder uavhengig av om du går i land i Kiel eller ikke.

Reiser mellom Norge og Danmark

Alle gjester (voksne) må medbringe gyldig legitimasjon. Eksempler på legitimasjon er:

Førerkort utstedt av nordisk myndighet, nasjonalt ID kort med reiserett eller pass (som norsk borger må du ikke ha med deg pass om du reiser mellom de nordiske landene, men politiet anbefaler at de som har gyldig pass medbringer dette, da det vil lette kontrollen).

 

Barn som reiser sammen med sine foreldre/foresatte behøver ikke egen legitimasjon, så lenge de foresatte kan vise gyldig legitimasjon. Som foresatt regnes en voksen person over 18 år som reiser i foreldres sted, og som påtar seg ansvaret.

Reiser mellom Norge og Sverige

Alle gjester (voksne) må medbringe gyldig legitimasjon. Eksempler på legitimasjon er: Førerkort utstedt av nordisk myndighet, nasjonalt ID kort med reiserett eller pass (som norsk borger må du ikke ha med deg pass om du reiser mellom de nordiske landene, men politiet anbefaler at de som har gyldig pass medbringer dette, da det vil lette kontrollen). 

Barn som reiser sammen med sine foreldre/foresatte behøver ikke egen legitimasjon, så lenge de foresatte kan vise gyldig legitimasjon. Som foresatt regnes en voksen person over 18 år som reiser i foreldres sted, og som påtar seg ansvaret. 

Reise med bil

Dersom du har med bil skal kjøretøyet ha nasjonalitetskjennetegn. Føreren bør medbringe internasjonalt forsikringsbevis for kjøretøy, også kalt grønt kort, samt vognkort og nasjonalitetskjennetegn. Kjøretøyeiere anbefales å ta kontakt med sitt forsikringsselskap før avreisen for å få de siste bestemmelsene som gjelder for kjøretøyet. Les mer om grønt kort på NAF sine hjemmesider.

Digitalt førerkort er ikke gyldig legitimasjon hos Color Line. Vi gjør oppmerksom på at digitalt førerkort foreløpig kun er gyldig i Norge og kan derfor ikke brukes i utlandet.