Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Pass og legitimasjon

Vi ber alle reisende om å sjekke at billetter, legitimasjon, reiseforsikringer og andre dokumenter er i orden i god tid før avreise.

Pass

Må jeg ha med pass?

Det er forsterket grensekontroll til Norge. Alle passasjerer må kunne vise frem gyldig legitimasjon. Vi ber om forståelse for at dette kan medføre noe lengre ventetid på våre terminaler. Se under hvilke regler som gjelder for reiser til Norge, Danmark, Sverige og Tyskland

Digitalt førerkort er ikke gyldig legitimasjon hos Color Line. Vi gjør oppmerksom på at digitalt førerkort foreløpig kun er gyldig i Norge og kan derfor ikke brukes i utlandet.

Reiser mellom Norge og Tyskland

Alle gjester må medbringe gyldig pass eller nasjonalt ID kort med reiserett. Dette er eneste gyldige ID-dokument for nordmenn som reiser til, fra eller i Tyskland. Gjelder også barn.

Disse reglene gjelder uavhengig av om du går i land i Kiel eller ikke.

Reiser mellom Norge og Danmark/Sverige

Alle gjester (voksne) må medbringe gyldig legitimasjon. Eksempler på legitimasjon er:

Førerkort, bankkort med foto og fødselsdato, nasjonalt ID kort med reiserett eller pass (som norsk borger må du ikke ha med deg pass om du reiser mellom de nordiske landene, men politiet anbefaler at de som har gyldig pass medbringer dette, da det vil lette kontrollen).

Barn som reiser sammen med sine foresatte behøver ikke egen legitimasjon, så lenge de foresatte kan vise gyldig legitimasjon.  

Reise med bil

Dersom du har med bil skal kjøretøyet ha nasjonalitetskjennetegn. Føreren bør medbringe internasjonalt forsikringsbevis for kjøretøy, også kalt grønt kort, samt vognkort og nasjonalitetskjennetegn. Kjøretøyeiere anbefales å ta kontakt med sitt forsikringsselskap før avreisen for å få de siste bestemmelsene som gjelder for kjøretøyet. Les mer om grønt kort på NAF sine hjemmesider.