Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Pass og legitimasjon

Vi ber alle reisende om å sjekke at billetter, legitimasjon, reiseforsikringer og andre dokumenter er i orden i god tid før avreise.

NB! Økt grensekontroll til Norge

Det er forsterket grensekontroll til Norge. Alle passasjerer må kunne vise frem gyldig legitimasjon. Vi ber om forståelse for at dette kan medføre noe lengre ventetid på våre terminaler.

Les mer på regjeringens hjemmesider

Reiser mellom Norge og Tyskland

Skal du reise på 2 døgns reise, tur/retur med samme skip, trenger du ikke ha med pass. Dette gjelder så lenge det ikke er mulig å gå i land i Kiel. Skal du reise fra Oslo til Kiel én vei, må du medbringe gyldig pass. Pass er eneste gyldig ID-dokument for nordmenn som reiser til, fra eller i Tyskland. Dette gjelder også barn.

Les mer på politiets hjemmesider

Reiser mellom Norge og Danmark/Sverige

Alle gjester (voksne) må medbringe gyldig legitimasjon.

Som norsk borger må du ikke ha med deg pass om du reiser mellom de nordiske landene, men politiet anbefaler at de som har gyldig pass medbringer dette, da det vil lette kontrollen.

Eksempler på legitimasjon er:

  • Pass
  • Førerkort
  • Bankkort med foto og fødselsdato

Barn som reiser sammen med sine foresatte behøver ikke egen legitimasjon, så lenge de foresatte kan vise gyldig legitimasjon.

Les mer på politiets hjemmesider

Reisepapirer

Alle gjester må være i besittelse av gyldige reisepapirer som må forevises på forlangende.

Gjester svarer selv for eventuelle utgifter dersom innreisetillatelse ikke blir gitt.

Dersom du har med bil skal kjøretøyet ha nasjonalitetskjennetegn. Føreren bør medbringe internasjonalt forsikringsbevis for kjøretøy, også kalt grønt kort, samt vognkort og nasjonalitetskjennetegn. Kjøretøyeiere anbefales å ta kontakt med sitt forsikringsselskap før avreisen for å få de siste bestemmelsene som gjelder for kjøretøyet. Les mer om grønt kort på NAF sine hjemmesider.