Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kokk

På skipene våre har vi et spekter av restaurantkonsepter. En jobb som kokk hos Color Line er derfor både spennende, variert og utfordrende. Kine har jobbet som kokk hos Color Line siden 2014, og vi har stilt henne noen spørsmål om hennes arbeidshverdag og hvordan det er å jobbe som kokk i Color Line.

Kine

  • Alder: 28 år
  • Stilling: Kokk
  • Ansatt siden: 2014

Hvorfor valgte du å jobbe i Color Line?

Jeg startet i Color Line som lærling. Jeg trives veldig godt og jeg liker svært godt å jobbe turnus. I en jobb på land må man som regel jobbe nesten hver kveld, dermed blir det lite tid til sosialt og annet. Hos Color Line har du mulighet til lengre fri i perioder, hvor du kan reise eller prioritere venner og familie 100 %.

Hva liker du best med jobben som kokk?

Variasjonen i arbeidshverdagen min og alle de mulighetene som finnes om bord liker jeg svært godt. Om bord er det flere restauranter med ulike konsepter. Så her får jeg både være med på å lage kald og varm mat, sauser, desserter og annet jeg måtte ønske. Jeg trives godt med å jobbe med frihet under ansvar, noe jeg og mine ledere legger opp til. Som kokk i Color Line har jeg også mulighet til å påvirke mattilbudet, og det liker jeg veldig godt!

Hvordan vil du beskrive arbeidsoppgavene dine?

Varierte, spennende og lærerike! Som kokk i Color Line får jeg mulighet til å prøve flere ulike grener innenfor kokkeverden. Jeg har ikke bare utviklet meg som kokk, men også som leder. 

På transportskipene er det buffet, kafé og pizzarestaurant, mens på cruiseskipene har du alt fra buffet, à la carte, italiensk, gourmet og sushi for å nevne noen. I tillegg har vi et produksjonskjøkken som bistår alle våre spisesteder med matlaging. Her lager vi alt fra hjemmelaget is til kaféen, puréer til drinker i barene eller hjemmerøkt fisk til buffeten. Om bord har vi også et konditori som lager desserter og kaker. 

En stor del av jobben min er teamarbeid. Vi kokker må samarbeide godt som team, men også med servitører og forpleiningsassister, slik at alt flyter bra. Jeg er svært opptatt av renhold av kjøkken og utstyr. Det har høy prioritet hos oss, og vi bruker tid på at det til enhver tid skal være ryddig og rent rundt oss.  

Hva er ditt tips til en nyansatt?

Det kan oppleves overveldende å starte å jobbe om bord på et skip. Man vil være "låst" til ett sted, og dette vil være en overgang for de aller fleste. Mitt tips er å være åpen, bli kjent med kollegaene dine. Du får to "familier" er det flere som snakker om, og det stemmer – én om bord og én hjemme. Vi tar vare på hverandre. Jeg prøver å hilse på alle jeg møter, og jeg gleder meg til å prate med deg når du starter hos oss! 

Ansattintervju

Les om flere stillinger

Våre skip

Color Lines flåte består av fem skip. Med regelmessige og daglige avganger mellom syv havner i Norge, Danmark, Tyskland og Sverige, er Color Line en viktig aktør i utviklingen av en moderne, miljøvennlig og fremtidsrettet sjøtransport.