Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Aldersgrenser

Color Lines aldersgrenser avhenger av når og hvor du vil reise, og hva slags type reise du ønsker. Aldersgrensene gjelder for reisende uten følge av foreldre/foresatte.

Oslo - Kiel

Transport:
16 år
2-døgns cruise:
20 år
Hotellpakker:
18 år

Kristiansand/Larvik - Hirtshals

Transport (ikke gyldig på dagstur):
16 år
Dagstur - utreise før kl. 1600:
18 år
Dagstur - utreise fra kl. 1630:
20 år
Hotellpakker:
18 år

Sandefjord - Strømstad

Transport:
16 år
Dagstur - utreise før kl 1600:

16 år

Dagstur - utreise fra kl. 1630:

20 år

Hotellpakker:
18 år

Foresatt

Som foresatt regnes voksen person over 18 år som reiser i foreldres sted, og som påtar seg ansvaret for person(er) under aldersgrensen. Foresatt må være registrert på samme bestilling som personer under aldersgrensen. *Egne regler for grupper.

Unntak for reiser med 20 års aldersgrense:

  • Foresatt for barn under 16 år må være fylt 20 år.
  • Foresatt for ungdom over 16 år må være fylt 30 år.

*NB! Egne regler for grupper
Kontakt gruppeavdelingen på e-post eller telefon 815 00 860  for nærmere informasjon.
 

Barn som reiser alene

Om bord på et skip er det mange steder der besetningen ikke vil kunne ha oversikt eller mulighet til å overvåke et barns bevegelser i skipet under overfarten. Av hensyn til barnets sikkerhet har vi derfor en regel om at barn som reiser alene på transport må være fylt 16 år. For reiser tur/retur med samme skip (f.eks. en dagstur eller et 2-døgns Cruise) gjelder egne aldersgrenser.
 
I spesielle tilfeller er det mulig for foresatte å søke om dispensasjon for barn over 12 år til å reise alene på transportreise uten foresatt mellom Norge-Danmark-Norge og Norge-Sverige-Norge.  Vi gjør oppmerksom på at Color Line ikke har anledning til å ledsage barn som reiser alene under om bord- og ilandstigning eller ha tilsyn med barnet under overfarten.

Søk om dispensasjon fra aldersgrense på 16 år på transportreise 

Søknadsskjema må sendes Color Line senest 2 virkedager før avreise.