Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Reise med bil

Nyttig informasjon til deg som har med seg bilen om bord på våre skip til Tyskland, Sverige eller Danmark.

Ta med bilen om bord

Før avreise og under overfarten

Bestilling

Alle kjøretøy må bestilles ut i fra kjøretøyets totale høyde og lengde, inklusiv evt. takboks, antenner, takluke, tilhengerfeste, sykkelstativ etc.

Tilhenger/campingvogn må bestilles ut i fra hengerens totale høyde og lengde, inklusiv evt. antenner, takluker og drag.  

Ved innsjekk

Reisende med spesielle behov som gjør det nødvendig med en spesiell plassering på bildekk, må informere om dette ved bilinnsjekk. (F.eks. plassering nær heis for rullestolbrukere.) Oppmøtetider for innsjekk må overholdes.

Ved reise med campingvogn, bobil og lignende må hoved tilførsel for gass være stengt før ombordkjøring og under overfarten. Tilgangen til beholderen skal være ulåst slik at beholderen kan fjernes i tilfelle brann. Som bekreftelse på at gassen er frakoblet/stengt, skal tilgang (f.eks. luke, dør, ventil) merkes.

UNDER OMBORDKJØRING

Veitrafikkloven gjelder også på terminal og skip. Alle personer i bil skal være sikret, MC førere skal benytte hjelm.
- Ikke benytt mobiltelefoner under lasting.
- Vær oppmerksom på at dekket kan være glatt.
- Bilen skal forlates i gir, og med håndbrekket på.
- Røyking er ikke tillatt på bildekk.

Følg instruksjonene til terminalpersonalet og mannskapet. Av sikkerhetsgrunner kan lasting kanskje ikke forekomme i den rekkefølgen du ankommer oppstillingsplassen. Vær klar til å forlate bilen din så raskt som mulig, med på forhånd klargjort nødvendig bagasje, og eventuelle medikament, barneutstyr osv. for overfarten. Gå direkte til nærmeste trapp, og trå forsiktig når du beveger deg fra kjøretøy til trappen. Hold øye med barn og personer som trenger assistanse.

Under overfarten

Det er ikke tillatt å oppholde seg på bildekk under overfarten og dørene til bildekk er låst. Eiendeler som skal benyttes under overfarten må medbringes når man forlater bilen på bildekk. 

Legg merke til hvor du har parkert.

Kjøretøy sikres i hht. skipets godkjente lastesikringsplan.

Strøm på bildekk

Av sikkerhetsmessige hensyn er det ikke tillatt for privatbiler/bobiler o.l. å koble seg til eksterne strømkilder på bildekk (220v).

Dette innebærer at alle som har fryseboks eller lignende i bil/ henger ikke vil få koblet seg til strøm på bildekk. Color Magic og Color Fantasy har frysebokser for de som ønsker å benytte disse. Du er selv ansvarlig for å frakte varene til fryseboksen.

Les mer om forskrifter for maritime elektriske anlegg her

Ilandkjøring

I land i Tyskland, Danmark eller Sverige

Under ilandkjøring

Det vil bli annonsert på skipets høyttalere når bildekk vil bli åpnet.

Trå forsiktig når du beveger deg fra trappen til kjøretøy. Hold øye med barn og personer som trenger assistanse.

Ved ankomst må skipet fortøyes sikkert, og ramper justeres. Dette kan ta noe tid, og vi setter pris på deres tålmodighet og samarbeid. 

Følg instruksjonene til mannskapet og terminalpersonalet. Av sikkerhetsgrunner kan ilandkjøring kanskje ikke forekomme i den rekkefølgen du tror.

Vær oppmerksom på at dekket kan være glatt.

Veitrafikkloven gjelder også på terminal og skip. Alle personer i bil skal være sikret, MC førere skal benytte hjelm. Ikke benytt mobiltelefoner under ilandkjøring.

For sikkerheten og arbeidsmiljø for våre ansatte ber vi om at man ikke starter motor får signal gis fra mannskapet. Det er ikke tillatt for passasjerer å benytte startgass eller booster for å starte kjøretøy om bord på våre skip. Ved startvansker må mannskapet konsulteres.

Vær forberedt på at det kan være toll og grensekontroll ved ilandkjøring.

Kjøretøy sikres i hht. skipets godkjente lastesikringsplan.

Strøm på bildekk

Av sikkerhetsmessige hensyn er det ikke tillatt for privatbiler/bobiler o.l. å koble seg til eksterne strømkilder på bildekk (220v).

Dette innebærer at alle som har fryseboks eller lignende i bil/ henger ikke vil få koblet seg til strøm på bildekk. Color Magic og Color Fantasy har frysebokser for de som ønsker å benytte disse. Du er selv ansvarlig for å frakte varene til fryseboksen.

Les mer om forskrifter for maritime elektriske anlegg her.

Piggdekk i Tyskland

Piggdekk er forbudt i Tyskland.

Miljøsoner og Miljømerke

Det er innført miljøsoner i enkelte tyske og danske byer. Dette gjelder bl.a. Aalborg, Aarhus og Berlin. Vær oppmerksom på skilting.

I Danmark må kjøretøyet oppfylle visse krav for å kunne kjøre inn i en miljøsone, hvis ikke kan du få bot. Les mer og se om ditt kjøretøy oppfyller kravene.
 

I Tyskland må et miljømerke være synlig i frontruta for å unngå bot. Les mer om miljøsoner og miljømerke i Tyskland.

Dette kan også gjelde andre europeiske land. Sjekk alltid før du reiser hjemmefra.

Grønt kort for bilen

Grønt kort er et internasjonalt forsikringsbevis for kjøretøy, som alltid bør medbringes på bilferie. Kjøretøyeiere anbefales å ta kontakt med sitt forsikringsselskap før avreisen for å få de siste bestemmelsene som gjelder for kjøretøyet.
Husk også vognkort og nasjonalitetskjennetegn!

Finn pris og bestill

Bilpakke til Tyskland, Danmark og Sverige