NB -

Ut og reise i sommer? Husk gyldig legitimasjon. Les mer

Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Reise med bil

Praktisk informasjon til deg som reiser med bil til Tyskland, Sverige og Danmark.

Bestilling

Alle kjøretøy må bestilles ut i fra kjøretøyets totale høyde og lengde, inklusiv evt. takboks, antenner, takluke, tilhengerfeste, sykkelstativ etc.

Tilhenger/campingvogn må bestilles ut i fra hengerens totale høyde og lengde, inklusiv evt. antenner, takluker og drag.  

Ved innsjekk

Reisende med spesielle behov som gjør det nødvendig med en spesiell plassering på bildekk, må informere om dette ved bilinnsjekk. (F.eks. plassering nær heis for rullestolbrukere.) Oppmøtetider for innsjekk må overholdes.

Ved reise med campingvogn, bobil og lignende må hoved tilførsel for gass være stengt før ombordkjøring og under overfarten. Tilgangen til beholderen skal være ulåst slik at beholderen kan fjernes i tilfelle brann. Som bekreftelse på at gassen er frakoblet/stengt, skal tilgang (f.eks. luke, dør, ventil) merkes.

Under overfarten

Det er ikke tillatt å oppholde seg på bildekk under overfarten og dørene til bildekk er låst. Eiendeler som skal benyttes under overfarten må medbringes når man forlater bilen på bildekk.

Det er ikke tillatt å benytte startgass eller booster for å starte kjøretøy om bord på våre skip. Motorsykler og mopeder stroppes fast under overfarten

Strøm på bildekk

Av sikkerhetsmessige hensyn er det ikke tillatt for privatbiler/bobiler o.l. å koble seg til eksterne strømkilder på bildekk (220v).

Dette innebærer at alle som har fryseboks eller lignende i bil/ henger ikke vil få koblet seg til strøm på bildekk. Color Magic og Color Fantasy har frysebokser for de som ønsker å benytte disse. Du er selv ansvarlig for å frakte varene til fryseboksen.

Les mer om forskrifter for maritime elektriske anlegg her

Piggdekk i Tyskland

Piggdekk er forbudt i Tyskland.

Miljømerke

I enkelte tyske byer må et miljømerke være synlig i frontruta for å unngå bot.
Det er Dekra i Tyskland som utsteder miljømerkene.

Grønt kort for bilen

Grønt kort er et internasjonalt forsikringsbevis for kjøretøy, som alltid bør medbringes på bilferie. Kjøretøyeiere anbefales å ta kontakt med sitt forsikringsselskap før avreisen for å få de siste bestemmelsene som gjelder for kjøretøyet.
Husk også vognkort og nasjonalitetskjennetegn!