Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Fredericia

Opplev festningsbyen Fredericia

Fredericia er en sjarmerende havneby, og kanskje en litt oversett perle, som byr på mange opplevelser. Den er en av Danmarks få festningsbyer og har en spennende historie. Byen har også et stort kunst- og kulturtilbud, bynære strender, lekre butikker og flere koselige spisesteder.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bestill nå

Båtreise og hotell i Fredericia

Fredericia

Opplev Fredericia

Byen er blant annet kjent for den vakre festningen, som ble bygget på 1600-tallet. Idylliske smågater, hyggelige butikker, en mengde gode restauranter og bydelen Kanalbyen, som er fylt med kunst, er noe av det du kan oppleve her. Om sommeren er det flotte bademuligheter på de bynære strendene. Her er noen tips til hva du kan oppleve i Fredericia.

Opplev festningsbyen Fredericia

I første halvdel av 1600- tallet var det krig på kryss og tvers i Europa, og Jylland ble besatt gang på gang. For å sette en stopper for fiendens tropper, som inntok deler av landet, ble det bestemt at det skulle bygges en festning med en tilhørende by. Denne byen ble Fredericia. Byens vollanlegg er det best bevarte i sitt slag i Europa.

Byen er en av meget få danske byer som startet på et tegnebrett, med grunnriss av et festningsverk. Ta en tur på vollen og hør blant annet historien om byen som har kirker - uten kirketårn. Fienden skulle nemlig ikke ha siktepunkter når de gikk til angrep på byen.

I dag er Fredericia en levende by med en mengde tilbud til alle, ikke minst til livsnytere.

Kunstvandring i Kanalbyen

Bli med på kunstvandring i Fredericias nye bydel, Kanalbyen. Den har gjennomgått en total forvandling fra tung og larmende industri til en levende bydel, fylt med kunst.

Sett deg ned på en benk utformet av en keramiker og lytt til et musikkverk, laget av Amalie Smits, spesielt til dette området. Bruk din egen smarttelefon til avspillingen. Du finner link til musikkverket på skilt i Søndervold. Last ned appen og bli med på den 1,8 km lange gåturen rundt til fem store kunstverk i Kanalbyen. Avslutt turen ved Fredericias nye naturpark, Søndervold. Her er byhaver, orangeri, lekeplass, treningsanlegg og bålplass.

Bridgewalking – en helt unik opplevelse

Bli med opp på toppen av den gamle Lillebæltsbroen, og nyt utsikten 60 meter over Lillebælts havstrømmer. Her ser du kystlinjen fra en helt ny vinkel. Er du riktig heldig får du også øye på både seler og småhval.

Det er få steder i verden du kan oppleve Bridgewalking, men det kan du faktisk her – midt i hjertet av Jylland! Sammen med max. 20 deltagere og en kyndig guide får du en helt unik opplevelse, og en spennende historie om det som i sin tid var et utrolig ingeniørarbeid.

Bynære strender ved Cirkelbroen

Rundt Fredericia ligger det flere hyggelige strender med flotte bademuligheter. Den bynære Østerstrand er nok den beste badestranden området kan by på. Det er en oase for rekreasjon med gode gode fasiliteter til en lang dag ved sjøkanten.

De øvrige strendene i området har ulike kvaliteter. Fra naturstranden på Trelde Næs til Skærbæk Strandbark som er et vakkert naturområde med både skog og strand. 

Shopping i Fredericia

Når du er på shopping i Fredericia, kan du glede deg over et stort utvalg butikker, og en flott utsikt til Lillebælt fra flere av gågatene. Det er en hyggelig atmosfære i den historiske midtbyen, med karakteristiske like gater som bugner av butikker og spisesteder. Med langt over 100 butikker er det nok å velge mellom!

Café Mums

Café Mums er bare én av Fredericias av mange små hyggelige restauranter, hvor du kan stikke innom og få litt godt å spise i en avslappet atmosfære.

Menyen er berømt for sine smørbrød, men byr også på lunsjretter og noe godt fra mormors kjøkken på utvalgte dager.

Avstand fra Hirtshals

Fredericia ligger 2 timer og 15 minutter unna Hirtshals med bil (205 km).

Turistinformasjon

Turistinformasjonen finner du i Prinsessegade 27, 7000 Fredericia.

Transport

Det er gode buss- og togforbindelser i Fredericia.