Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Hirtshals

Opplev fergebyen Hirtshals

Hirtshals havn er kjent for alle som reiser med Color Lines ferger til Danmark. Den lille fiskerbyen har flotte strender og et livlig havneliv.

+3
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bestill nå

Båtreise og hotell i Hirtshals

Hirtshals

Opplevelser i Hirtshals

Hirtshals er kjent for de fleste som kommer med ferge fra Norge, og byen er et flott utgangspunkt for Danmarksferien. Byens sentrum med gågater og butikker, ligger like ved fergekaien. Velger du å bli en dag eller to i Hirtshals anbefaler vi et besøkt til turistmagneten Nordsøen Oceanarium, som blant annet huser Nord-Europas største akvarium.

Nordsøen Oceanarium

I fergebyen Hirtshals kan du oppleve Nord-Europas største akvarium, med hele 4,5 millioner liter vann. Utforsk det store spekteret av havdyr, med alt fra småfisk til lekne seler. Se når de store fiskene mates og ta med familien på en "ekspedisjon" til forskjellige destinasjoner i akvariet.

Her får dere en morsom, spennende og lærerik dag med hele familien.

Fun Park Hirtshals

Åpen bondegård i utkanten av Hirtshals. Passer perfekt for småbarnsfamilier og alle som er glade i dyr. Det er lov å ta med medbragt mat og drikke, eller dere kan kjøpe mat i parken. Her finnes det også grill til utleie.

Ta det gjerne som et stopp på veien sydover, eller svipp innom før dere tar båten hjem.

Hirtshals Fyr og strandliv

Fyret fra 1863 er åpent for besøkende hele året rundt. Fra det 35 meter høyet fyrtårnet får du en spektakulær utsikt over Hirtshals og Skagerrak. 

I tillegg til Hirtshals Fyr finner du milevis med fantastiske strender. Flere av dem er barnevennlige og fri for biltrafikk.

Bunkermuseet

Bunkersanlegg anlagt av tyskerne under 2. verdenskrig. Bunkersanlegget er pusset opp i senere tid, og fremstår slik det var under krigen. Anlegget er unikt i dansk sammenheng, da det er det eneste bunkersanlegget som fortsatt er komplett. Her kan du besøke 54 bunkere samt kanon- og geværstillinger.

Anlegget holder åpent hele året. Besøker du Hirtshals på sommeren arrangeres det guidede turer.

Avstand fra havn

Skipet legger til i Hirtshals og du kjører rett ut på hovedveien. Følg E39 mot Hjørring og deretter mot Hirtshals.

Turistinformasjon

Turistinformasjonen finner du på Hirtshals Service- & Velkomstcenter, Dalsagervej 1, DK-9850 Hirtshals.

Transport


Busstasjon, Hirtshals Banegård, ligger ca 10 minutters gange fra terminalen i Hirtshals.

Togstasjon ligger ca 10 minutters gange fra terminalen, i enden av tuben.