Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Aktiv ferie i Hjertet av Jylland

Utforsk naturen

Aktiv ferie og naturopplevelser

Hjertet av Jylland byr på spennende utflukter. Her har vi plukket ut våre beste tips til deg som ønsker en aktiv ferie.

Bridgewalking – en helt unik opplevelse

Bli med opp på toppen av den gamle Lillebæltsbroen, og nyt utsikten 60 meter over Lillebælts havstrømmer. Her ser du kystlinjen fra en helt ny vinkel. Er du riktig heldig får du også øye på både seler og småhval.

Det er få steder i verden du kan oppleve Bridgewalking, men det kan du faktisk her – midt i hjertet av Jylland! Sammen med max. 20 deltagere og en kyndig guide får du en helt unik opplevelse, og en spennende historie om det som i sin tid var et utrolig ingeniørarbeid.

Prøv Stand up paddle (SUP) i Naturpark Lillebælt

Når du har funnet balansen, lært teknikken og lært deg "å lese havet", så er du klar til ditt SUP eventyr. Instruktøren har sørget for alt utstyret. Så nå kan du bare nyte Naturpark Lillebælt fra sin beste side.

Det er også stor sannsynlighet for at du får se både hval og sel på den 3 timer lange turen.

Bynære strender ved Cirkelbroen

Rundt Fredericia ligger det flere hyggelige strender med flotte bademuligheter. Den bynære Østerstrand er nok den beste badestranden området kan by på. Det er en oase for rekreasjon med gode gode fasiliteter til en lang dag ved sjøkanten.

De øvrige strendene i området har ulike kvaliteter. Fra naturstranden på Trelde Næs til Skærbæk Strandbark som er et vakkert naturområde med både skog og strand. 

Tur med Aventura

Der er massevis å oppleve i området rundt Lillebælt. Men ingenting kan måle seg å ta en tur ut i «beltet», og særlig når det foregår i et stykke levende historie som i Aventura, et solid treskip fra 1913, bygget i eik. Bli med, nyt seilasen, hils på kapteinen og kanskje på en hval eller to.

Nyt Danmarks største naturpark, som strekker seg over 370 km2 med Lillebælt som midtpunkt, omkranset av vakre kystnære landskap. Nyt utsikten mot land, den er variert, til tider dramatisk og alltid vakker.

På turen har du gode sjanser til å oppleve småhval, for Lillebælt har en av verdens tetteste bestander av niser, en av de minst hvalartene. Det er en lynhurtig svømmer, den jager som flaggermus og lager klikkelyder til å lokalisere byttet.

Opplev Danmarks største naturpark i havkajakk

Hvis du vil ha en uforglemmelig og aktiv naturopplevelse bør du prøve en kajakktur i Naturpark Lillebælt. Dette er perfekt for deg som ønsker å nyte roen og ikke minst friheten på sjøen. Instruktøren sørger for at du har riktig utstyr, og gir deg gode råd og tips slik at du får en trygg tur langs stranden.

Her har du også gode muligheter til å se det fantastiske dyrelivet både over og under vann.

 

3 dagers all-inclusive kajakktur i Naturpark Lillebælt med turleder

Få naturen helt under huden, på en fantastiske kajakktur i Danmarks største naturpark. I 3 dager opplever du flott natur og et rikt dyreliv som du kommer tett på når kajakken glir gjennom vannet. Du opplever «villmarkslivet» når du skal lage mat på bål og sove utendørs, en naturopplevelse du aldri vil glemme.

Les mer om 3 dagers all-inclusive kajakktur

Fjordsafari – med guide på Vejle Fjord

Bli med på fjordsafari og opplev den vakre naturen på nært hold. Her blir du introdusert for havkajakk og instruert i de viktigste måtene å styre kajakken, innen du trygt og sikkert beveger deg utover fjorden. Er du riktig heldig dukker nysgjerrige seler opp fra vannet, for så å følge med utover fjorden. Kanskje ser du også de små hvalene som jakter på sild. Det er også et flott syn, når sandsvalene er i gang med å bygge reder i de steile skrentene.

Det er virkelig balsam for sjelen å gli lydløst gjennom vannet og komme så tett på naturen. Du kommer til å bli overrasket over hvor lett det er å padle havkajakk.

Hvalsafari i Naturpark Lillebælt

Dra på hvalsafari og stift bekjentskap med en de minste hvalartene - marsvinet. Den lille tannhvalen lever og yngler her, i det indre danske farvann. Dette gjør Lillebælt til et av de stedene med verdens tetteste hvalbestand. 

 

På sanketur i Naturpark Lillebælt

Naturparken Lillebælt rommer et hav av ville, flotte smaksopplevelser. Finn de beste stedene å plukke spiselige urter. Med appen Vild Mad får du adgang til 11 utvalgte ruter, som guider deg til din sanketur efter bl.a. blæretang, ramsløk, strandmelde, nyperose og bjørnebær.


Appen gir deg også gode ideer til oppskrifter og gir opplysninger om hvilke urter man finner i de forskjellige sesonger.


Les mer om sanketur Naturpark Lillebælt

Tangsafari i Naturpark Lillebælt

Kanskje tenker du mest på sushi når ordet tang blir nevnt, alternativt på det som kiler deg under føttene når du vasser i strandkanten. Men tang er mye mer enn dette. Det finnes over 10.000 tangarter, og mange av dem er superlekre, superflotte og supersunne.

Bli med naturveilederen på en tangsafari og lær hvor og hvordan du finner god tang, og hva du kan bruke den til. Vi tror du vil få et annet syn på tang etter denne opplevelsen.

Les mer om tangsafari i Naturpark Lillebælt 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Lær å mountainbike i Naturpark Lillebælt

Her blir du utstyrt med klær som passer til mountainbiking i det fri og på bane. Du får en grundig instruksjon før du slippes løs på banen i Hannerup. Deretter må du selv holde styr på balanse, girskifte og bremseteknikk i et par underholdende og aktive timer i skogen.

Båtreise + overnatting

Gjør planleggingen enklere og bestill båtreise og overnatting samtidig. Se hvilke hoteller du kan bestille i Hjertet av Jylland.