Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kunst og design i Hjertet av Jylland

Kolding, Vejle, Fredericia og Billund

Et yndet reisemål for kunst- og designelskere.

Koldinghus er et kraftsenter innen kultur, kunst og design. LEGO® House oppfyller drømmene til voksne og barn om å leke seg gjennom det store huset og bokstavelig talt bygge minner for livet. Besøk Kunstmuseet Trapholt for moderne kunst og design i Kolding eller bli med på kunstvandring i Fredericias nye bydel Kanalbyen. Her har vi samlet våre beste tips til spennende opplevelser for kunst- og designelskere.

Koldinghus

Koldinghus er et kraftsenter innen kultur, kunst og design. Etter en brann i 1918 lå Koldinghus igjen som en ruin. Først etter 160 år startet gjenoppbyggingen for alvor, og resultatet er blitt en attraksjon i seg selv.

Det var arkitektene Inger og Johannes Exner, som tegnet og ikke minst - tenkte de store tankene i renoveringsprosjektet. Ideen var å la ruinen stå som den var, og bygge tak- og vegginnredning i materialer som klart skilte seg ut fra de opprinnelige. Resultatet er verdt hele reisen! 

Flora Danica - verdens "villeste" porselenssamling

En verden av ville planter og overdådig porselen åpenbarer seg når Kongernes Samling for første gang stiller ut det originale Flora Danica-serviset i Bibliotekssalen på Koldinghus. Med 1530 intakte deler er Flora Danica-serviset ikke bare verdens best bevarte servise fra 1700-tallet, men uten tvil også verdens "villeste" servise når det kommer til prakt, myter og dekorasjoner.

Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum inviterer besøkende til kunstopplevelser som tar utgangspunkt i livet og hverdagen. Kunstmuseet favner både de lokale heltene og den aktuelle samtidskunsten som bearbeider samfunnets vanskelige spørsmål.

De forskjellige fortellingene er gjenkjennelige og gir et annerledes blikk på verden omkring oss. Noen ganger er det stort, andre ganger smått, men det er alltid noe som setter sitt avtrykk!

Byvandring i Vejle

Bli med på byvandring i Vejles gater og se hvordan gammelt møter nytt. Her opplever du noen av Vejles interessante arkitektoniske bygninger – eksempelvis Olafur Eliassons Fjordenhus, byggverket Bølgen, eller parkeringshuset Trondur, hvor den anerkjente færøyske glasskunstneren Tróndur Patursson har svøpt trappetårnet i vakker glasskunst. God tur.

Kunstvandring i Kanalbyen

Bli med på kunstvandring i Fredericias nye bydel, Kanalbyen. Den har gjennomgått en total forvandling fra tung og larmende industri til en levende bydel, fylt med kunst.

Sett deg ned på en benk utformet av en keramiker og lytt til et musikkverk, laget av Amalie Smits, spesielt til dette området. Bruk din egen smarttelefon til avspillingen. Du finner link til musikkverket på skilt i Søndervold. Last ned appen og bli med på den 1,8 km lange gåturen rundt til fem store kunstverk i Kanalbyen. Avslutt turen ved Fredericias nye naturpark, Søndervold. Her er byhaver, orangeri, lekeplass, treningsanlegg og bålplass.

Lek med former i LEGO® House

Drømmen om den ultimate LEGO® opplevelsen til LEGO fans i alle aldre er kommet til live. Rammene er skapt av den verdenskjente danske arkitekten Bjarke Ingels. Med utgangspunkt i den kjente 2x4 LEGO klossen inviterer bygningen til lek og fantasi. Her kan du leke deg gjennom det store huset og bokstavelig talt bygge minner for livet. 

Millioner av LEGO klosser venter i en lang rekke opplevelses-zoner. Bygg et havdyr, skap en LEGO blomst, lag en film og en robot. Lek byarkitekt for en dag og styr en hel interaktiv by. Merk deg hvordan læring gjennom lek mobiliserer langt flere læringskanaler enn når du kun leser deg til ny kunnskap.

Trapholt Museum

Besøk Trapholt Museum for moderne kunst og design. Arkitekturen er en attraksjon i seg selv. Museet har skiftende utstillinger med danske og internasjonale kunstnere og designere. Trapholt er kjent for sin vakre beliggenhet. Museet bukter seg gjennom en skulpturpark og et nydelig hageanlegg, høyt over Kolding Fjord. 

 

Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus

Opplev Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus. Dette er en totalopplevelse for et design- og arkitekturinteressert publikum, og det eneste i sitt slag! 

NANNA DITZEL – Design til nye høyder

28. september åpner Trapholt spesialutstillingen om Nanna Ditzel, den største kvinnelige danske designeren på 1900-tallet. For første gang noensinne får vi innsikt i Nanna Ditzels univers når museet presenterer hele hennes arbeid i en sansemettet utstilling av møbeldesign, smykker, tekstiler og totalinstallasjoner.

Nanna Ditzel kombinerte en solid håndverkstilnærming med kunstnerisk og kulturell inspirasjon, noe som resulterte i unike og universelle designikoner. Hun følte en trang til å utfordre konvensjoner, og kalte i et intervju danske møbler «veldig fine, men like kjedelige». Nanna Ditzel hadde et spesielt fargesyn og fant inspirasjon til sine møbler, smykker og tekstiler i natur, arkitektur, mote og lokalsamfunn.

Opplev den fantastiske utstillingen på Trapholt i perioden 28. september 2023 – 11. august 2024.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Café Gustav Lind på Trapholt

Her er det fokus på det bærekraftige, det grønne og naturens økologi. Fra caféen er det en fantastisk utsikt.

Designbutikk

I designbutikken finner du et bredt utvalg av interiørdesign fra danske og internasjonale merker.

DIN utstilling

I DIN utstilling inviterer Trapholt museets gjester til å sette sammen egne utstillinger med hovedverker fra Trapholts samling av kunst, design og kunsthåndverk. 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Båtreise + overnatting

Gjør planleggingen enklere og bestill båtreise og overnatting samtidig. Se hvilke hoteller du kan bestille i Hjertet av Jylland.