Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kunst og design i Hjertet av Jylland

Kolding, Vejle og Billund

Et yndet reisemål for kunst- og designelskere.

Koldinghus er et kraftsenter innen kultur, kunst og design. LEGO® House oppfyller drømmene til store og små om å leke seg gjennom det store huset og bokstavelig talt bygge minner for livet. Besøk Kunstmuseet Trapholt for moderne kunst og design. Her har vi samlet våre beste tips til spennende opplevelser for kunst- og designelskere.

Koldinghus

Koldinghus er et kraftsenter innen kultur, kunst og design. Etter en brann i 1918 lå Koldinghus igjen som en ruin. Først etter 160 år startet gjenoppbyggingen for alvor, og resultatet er blitt en attraksjon i seg selv.

Det var arkitektene Inger og Johannes Exner, som tegnet og ikke minst - tenkte de store tankene i renoveringsprosjektet. Ideen var å la ruinen stå som den var, og bygge tak- og vegginnredning i materialer som klart skilte seg ut fra de opprinnelige. Resultatet er verdt hele reisen! 

Mary & Kronprinsesserne på Koldinghus

I 2002 kom en ung kvinne til Danmark som Kronprins Frederiks ukjente kjæreste. Paret ble forlovet, og i bryllupet i 2004 ble Mary Donaldson til Kronprinsesse av Danmark. Kronprinsessen trådte dermed inn i en helt spesiell rolle, som hun nå har hatt i 18 år, og som hun selv forteller om i en ny utstilling med tittelen ”Mary & Kronprinsesserne”

Utstillingen tar de besøkende rundt i et fascinerende univers av grafikk og stemningsskapende scenografi. Her vises også unike gjenstander som rubinsettet og Kronprinsesse Marys egne fotografier som viser motiver fra reiser, familieliv og i tillegg bilder fra arbeidet med Kronprinsessens beskytterskap.

Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum inviterer besøkende til kunstopplevelser som tar utgangspunkt i livet og hverdagen. Kunstmuseet favner både de lokale heltene og den helt aktuelle samtidskunsten som bearbeider samfunnets vanskelige spørsmål.

De forskjellige fortellingene er gjenkjennelige og gir et annerledes blikk på verden omkring oss. Noen ganger er det stort, andre ganger smått, men det er alltid noe som setter sitt avtrykk!

Byvandring i Vejle

Bli med på byvandring i Vejles gater og se hvordan gammelt møter nytt. Her opplever du noen av Vejles interessante arkitektoniske bygninger – f.eks. Olafur Eliassons Fjordenhus, byggverket Bølgen, eller parkeringshuset Trondur, hvor den anerkjente færøyske glasskunstneren Tróndur Patursson har svøpt trappetårnet i vakker glasskunst. God tur.

Lek med former i LEGO® House

Drømmen om den ultimate LEGO® opplevelsen til LEGO fans i alle aldre er kommet til live. Rammene er skapt av den verdenskjente danske arkitekten Bjarke Ingels. Med utgangspunkt i den kjente 2x4 LEGO klossen inviterer bygningen til lek og fantasi. Her kan du leke deg gjennom det store huset og bokstavelig talt bygge minner for livet. 

Millioner av LEGO klosser venter i en lang rekke opplevelses-zoner. Bygg et havdyr, skap en LEGO blomst, lag en film og en robot. Lek byarkitekt for en dag og styr en hel interaktiv by. Merk deg hvordan læring gjennom lek mobiliserer langt flere læringskanaler enn når du kun leser deg til ny kunnskap.

Trapholt Museum

Besøk Trapholt Museum for moderne kunst og design. Arkitekturen er en attraksjon i seg selv. Museet har skiftende utstillinger med danske og internasjonale kunstnere og designere. Trapholt er kjent for sin vakre beliggenhet. Museet bukter seg gjennom en skulpturpark og et nydelig hageanlegg, høyt over Kolding Fjord. 

 

Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus

Opplev Arne Jacobsens Kubeflex sommerhus. Dette er en totalopplevelse for et design- og arkitekturinteressert publikum, og det eneste i sitt slag! 

CONNECT ME

Opplev den fantastiske utstillingen på Trapholt i perioden 24. september 2022 til 13. august 2023.

Mennesket x Natur x Teknologi - Hvordan er man forbundet med verden? Utstillingen CONNECT ME fokuserer på våre relasjoner – til verden og med verden. I en tid med klimakrise, voksende ulikhet, utrygghet og ensomhet er det behov for nye måter å tenke på. Gjennom denne utstillingen forskes det på hvordan relasjoner er med på å definere hvem vi er. Er jeg natur? Er jeg relationer? Er jeg teknologi?

Café Gustav Lind på Trapholt

Her er det fokus på det bærekraftige, det grønne og naturens økologi. Fra caféen er det en fantastisk utsikt.

Designbutikk

I designbutikken finner du et bredt utvalg av interiørdesign fra danske og internasjonale merker.

DIN utstilling

I DIN utstilling inviterer Trapholt museets gjester til å sette sammen egne utstillinger med hovedverker fra Trapholts samling av kunst, design og kunsthåndverk. 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Båtreise + overnatting

Gjør planleggingen enklere og bestill båtreise og overnatting samtidig. Se hvilke hoteller du kan bestille i Hjertet av Jylland her.