Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Restauranter i Hjertet av Jylland

Mat og drikke

Kulinariske opplevelser

Er du glad i mat så vil du elske Kolding og Vejle. Velg mellom menyer med Michelinstjerner og andre kulinariske opplevelser.

LYST

Restaurant LYST fikk nylig sin første Michelinstjerne, og her venter en virkelig gourmetopplevelse. Menyen settes sammen av nøye utvalgte råvarer, levert av produsenter som setter kvalitet foran alt. LYST ligger i den ikoniske bygning Fjordenhus i Vejle. Restauranten er skapt i tett samarbeid med Studio Other Spaces, Olafur Eliasson og Sebastian Behmann.

Hver dag skaper de en unik meny, som avspeiler været, årstiden og dyrkingen. Din unike LYST-opplevelse vil bestå av 20 lokalproduserte serveringer, som er påvirket av de 4 elementene: Luft, Ild, Vann og Jord. Spiseopplevelsen varer i ca. 4 timer (for større grupper 4-5 timer). Efter middagen holder baren åpent. 

Bror Ditlev

Bæredyktig toppgastronomi i Kolding med fokus på lokale råvarer. Bror Ditlev har fått Kolding  inn på det gastronomiske landkartet med et «fine dining-konsept»,  som byr på en smak av kompromissløs kvalitet til en rimelig penge og en vinmeny med mer enn 400 forskjellige viner. Stemningen er avslappet, munter og hyggelig. Her er plass til alle, uansett om man er ute etter ”Full experience” eller  bare vil nyte et godt glass vin og få en hyggelig prat med sommelieren i baren.

Menyen følger årstiden og er inspirert av de beste  råvarer fra Danmark. Restauranten har  bevisst valgt bort servering av kjøtt fra oppdrettsdyr, og derfor finner du primært vilt og fisk på menyen.

Mat- og drikkeopplevelser

Besøk noen av Danmarks vinprodusenter, få omvisning på et av verdens minste whisky-destillerier eller bli med på en spennende mattur i Vejle. 

Den Store Smakingen, Skærsøgaard Vingård

Kom, hør og smak: Få historien om Skærsøgaard vin, som ligger i Danmarks eneste sertifiserte vindistrikt, DONS. Her blir du garantert litt klokere når det gjelder vinproduksjon.

  • Bli med på en omvisning og smak på fire utvalgte viner.
  • Varighet ca. 2½ time.
  • Forhåndsbestilling er nødvendig, senest to dager før info@dansk-vin.dk
  • Pris DKK 180,- per person, betales kontant eller via Mobilepay.

Onsdager kl. 19.00, på disse datoene: 12/5, 2/6, 7/7, 4/8, 1/9, 6/10, 3/11

Lindely Vin

Nyt en vinsmaking av våre danske spesialviner og en tapasbuffet. Programmet omfatter:

  • Guidet omvisning, som gir deg innsikt i driften av en dansk vingård
  • Vinsmaking av gårdens spesialitet - isvin.
  • Lekker buffet med ost- og pølsespesialiteter, og vin ad libitum.

Arrangementet varer i ca. tre timer og må bestilles på forhånd. Det hele avsluttes med å åpne vinbutikken, slik at man får mulighet til å kjøpe noe med hjem.

DKK 295,- pr. person.

Minimum DKK 1770,- pr. arrangement.

Fary Lochan

Vel er Fary Lochan et av verdens minste destillerier, men det gjør det absolutt ikke mindre interessant. En omvisning tar ca. 1½ time, og her går man gjennom de små bygningene og de underjordiske gangene som forbinder alle prosessene i whisky-produksjonen, og får en gjennomgang av whisky-destillering fra start til slutt. 

Turen avrundes i show-rommet, hvor man også kan smake på et lite utvalg av produktene. Omvisninger må bestilles forhånd. Destilleributikken har åpent alle hverdager fra kl. 09.00-14.00.

Food tour i Vejle

Food touren, eller matturen som man kan kalle det, er bygget opp som et utsøkt måltid med noe for enhver smak. Gled dere til en fantastisk matopplevelse, og smak på Vejle! Her er lekkert brød, delikat skinke og gourmet-overraskelser med søte fristelser til slutt. Det hele krydres med litt vin, øl eller klassisk dansk hylleblomstsaft. Food tourens stoppesteder kan variere alt efter åpningstider og antall deltagere.

Turen kan gjennomføres til fots, på sykkel eller i buss.  Dere guides rundt av en vaskekte foodie, som har jobbet som guide siden 2012.  

Båtreise + overnatting

Gjør planleggingen enklere og bestill båtreise og overnatting samtidig. Se hvilke hoteller du kan bestille i Hjertet av Jylland her.