Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Horsens

Horsens, by med historisk sus

Horsens er en sjarmerende by på østkysten av Jylland, med historie tilbake til middelalderen. I sentrum av byen er det gode shoppingmuligheter, et bra utvalg av kaféer og restauranter samt flotte parker og rekreasjonsområder. Det er vakre naturområder i nærheten, ypperlig for turer til fots eller på sykkel, og til strand- og kystopplevelser.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Tilbud på båtreise og hotell i Horsens

Horsens

En blanding av storbyliv og landlig idyll

Horsens har et godt utvalg museer og gallerier, blant annet Danmarks Industrimuseum, mens Horsens Kunstmuseum kan skilte med landets største Michael Kvium-utstilling. Reiser du med barn er AquaForum og Horsens Lekeland absolutt verdt et besøk. Her det lek og moro for familiens yngste. Horsens har vakre naturområder i umiddelbar nærhet, og opplevelsestilbudene er mange. Gå turer i skogen, ta en padletur på Gudenåen, eller en kajakktur langs kysten. Her kan du også prøve fiskelykken. Et godt tips er å ta fergen ut til øya Endelave.

Matopplevelser i Horsens

I byens gågate Søndergate og de nærliggende gatene rundt, er det et stort utvalg av sjarmerende og innbydende spisesteder. Det finnes noe for enhver smak – alt fra tradisjonelle danske smørrebrød til sushi og saftige biffer.

På flere av restaurantene er det mulig å nyte maten under åpen himmel, samtidig som du kan følge med på det yrende folkelivet.

Shopping i Horsens

Det er et stort utvalg av butikker og spesialforretninger i Horsens. I hjertet av byen er Danmarks bredeste gågate og dette er stedet å gå for gode shoppingopplevelser. I Horsens sentrum alene er det over 150 butikker – her er det noe for enhver smak.

Naturopplevelser

Tar du turen til Horsens er naturen aldri langt unna. En av hovedattraksjonene i området er Den Genfundne Bro som ligger i et spennende og naturskjønt område hvor naturopplevelsene i nærheten er mange. For å slappe av er skogene rundt elven Gudenåen et ypperlig sted. Området rundt Horsens er ypperlig å utforske på sykkel og det finnes mange sykkelstier hvor du kan oppleve det vakre landskapet.

Opplevelser for barn

I Horsens er det morsomme aktiviteter og mye å oppleve for barn i alle aldre. Uansett hvor du befinner deg i denne byen, er nærmeste lekeplass aldri langt unna. Aqua Forum og Horsens Legeland er ett sikkert treff blant de yngste. Hvis det er ønskelig å oppleve naturen, er et besøk til Børnebondegården midt i blinken. Her kan barna hilse på alle dyrene og være med på kjekke aktiviteter.

Avstand fra Hirtshals

Ca. 2 timer og 20 minutter (ca. 23 mil).

Det er også mulighet å ta buss eller tog.
 

Turistinformasjon

Turistinformasjonen er å finne på Fængselet i Horsnes.
Adresse: Fussingsvej 8, 8700 Horsens

I nærheten

Aarhus - 50 km
LEGOLAND - 55 km