Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ribe

Opplev Ribe, Danmarks eldste by

Ribe har en lang og fantastisk historie som strekker seg helt tilbake til 800-tallet, og er dermed Danmarks eldste by. Få steder i Danmark har en så godt bevart middelalder bykjerne, med bindingsverkshus, brosteinsbelagte gater og en stor, flott domkirke i sentrum.

+1
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bestill nå

Båtreise og hotell i Ribe

Ribe

Ferie med historisk sus

Ribe byr på uforglemmelige naturopplevelser og historiske aktiviteter for hele familien. Byen ligger ved Vadehavet nasjonalpark som står på UNESCOS verdensarvliste og regnes som et av de viktigste områdene for trekkfugler i verden.

Ribe Domkirke

Byens midtpunkt, domkirken fra 1250-tallet, er fortsatt i bruk. Tar du turen opp i toppen av tårnet, får du en fantastisk utsikt over byen.

Opplev vikingtiden

Reis tilbake i tid til vikingenes verden. På Museet Ribes Vikinger kan du se hvordan innbyggerne levde for over 700 år siden. Lev deg inn i historien på Ribe Vikingecenter. Her kan du gå i vikingenes fotspor og vikingtiden er rekonstruert slik den en gang var.

Naturopplevelser

Området rundt Ribe byr på spennende naturopplevelser for hele familien. Det store våtmarksområdet og nasjonalparken Vadehavet ligger kun en kort kjøretur fra Ribe. Start besøket med en tur innom Vadehavssentret, her får du et unikt innblikk i områdets økosystem. På sommeren kan du også bli med på en guidet tur ut til sandbankene i Vadehavet for å se den store selkolonien.

Avstand fra Hirtshals

325 km - ca. 3 timer og 30 minutter med bil fra Hirtshals Havn.

Turistinformasjon

Ribe Velkomstsenter ligger på Torvet (Torvet 3) i sentrum av Ribe. Se flere reisetips på Visit Ribe og Esbjerg sin hjemmeside.

Transport

God togforbindelse mellom Esbjerg og Tønder. Det går lokale busser ut til bl.a. Vikingsenteret og ut til Vadehavet. Danhostel tilbyr også sykkelutleie.