Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Silkeborg

Opplev naturskjønne Silkeborg

Byen ligger i et vakkert landskap nær elven Gudenåen, kun 40 minutter fra Aarhus. Herfra kan du blant annet ta rutebåt til det kjente Himmelbjerget. Silkeborg har flotte museer, koselige butikker og et rikt kaféliv.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bestill nå

Båtreise og hotell i Silkeborg

Silkeborg

Perfekt for en aktiv ferie

Silkeborg omtales som landets utendørshovedstad, og er et perfekt reisemål for alle som ønsker en aktiv ferie. Like ved sentrum ligger en stor skog – ypperlig for aktiviteter som ridning, golf, løping, spaserturer eller terrengsykling. Silkeborgsøerne rundt Silkeborg byr på bade-, seile- og kajakkmuligheter. Turistbåten Hjejlen er verdens eldste kullfyrende hjuldamper og tar deg fra byen til Himmelbjerget.

Gallerier og museer

I Silkeborgs gamle kurbad får du helsebringende kulturopplevelser. KunstCentret Silkeborg Bad presenterer hvert år åtte-ti utstillinger i tillegg til sine faste samlinger. KunstCentret ligger i utkanten av byen, i et naturskjønt område. Hit valfartet folk for å få ulike kurbehandlinger og for å drikke vann fra den helsebringende Arnakkekilden.

Den gamle hovedbygningen er i dag et elegant museum som viser moderne kunst i rom og haller. 

Ta også turen inn på Museum Jorn i Silkeborg og se verdensberømte malerier av Asger Jorn (1914-1973). Museet huser en enestående samling av hans arbeider. Jorn er Danmarks mest kjente maler, og har hatt stor innflytelse på malerkunstens utvikling i Europa.

Silkeborg har mange gallerier og kunsthåndverksteder med alt fra moderne kunst til keramikk, smier og glassblåseri.

Naturopplevelser

Turområdene rundt Silkeborg er som designet for terrengsykling. Naturen er også vakker med endeløse bakker, fine utsiktspunkt og trolsk skog. Her er løypenett for alle; for de mest trente og for nybegynnere. Det er korte og lange løyper, noen av dem svært krevende. Vesterskoven og Norskoven anbefales for de best trente.

Silkeborg har i tillegg en BikePark som er godt egnet for alle. Her kan nybegynnere trene på ulike tekniske ferdigheter, mens de erfarne kan utfordre seg selv.

Danmarks lengste elv

Gudenåen, med sine 160 kilometer, er Danmarks lengste elv. Gudenåen renner gjennom Silkeborg by, og dermed kan du kombinere padle- og byferie.  Her kan du padle gjennom trange sund og viker, og innimellom sette kursen mot land og få med deg noen av Silkeborgs attraksjoner og severdigheter.

AQUA Akvarium & Dyrepark

AQUA Akvarium & Dyrepark i Silkeborg er et stort, familievennlig opplevelsessenter som gir alle besøkende et godt innblikk i dansk natur. Her er det blant annet 4 etasjer med fisk, padder og krypdyr.

I den store akvariebygningen kommer du tett på Danmarks største malle og andre glupske rovdyr. I rørebassenget kan du – som navnet tilsier – også ta  på dyrene! Bli også med og se når dyrene fores i Nord-Europas eneste ferskvannsakvarium.

Silkeborg Ørnereservat, Rovfugleshow og Bison Farm

Opplev rovfugler på nært hold. På Silkeborg Ørnereservat kan du se ørn, hauk, falk og ugler i lærike og utradisjonelle show. I tillegg kan du gå på oppdagelsesferd i "Ugleskoven", som blant annet er hjemmet til verdens største ugler.

 

Himmelbjerget

Den 147 meter høye åsen Himmelbjerget befinner seg mellom Ry og Silkeborg. På utsiktspunktet Kollen kan du blant annet se det kjente tårnet fra 1874, som ble reist til minne om kong Frederik 7.

 

 

Hjejlen

Opplev Silkeborgsøerne fra verdens eldste kul på båttur i turistbåten Hjejlen – verdens eldste kullfyrte hjuldamper, som tar deg fra Silkeborg til Himmelbjerget.

Avstand fra Hirtshals

Silkeborg ligger ca 2 timer unna Hirtshals med bil (181 km).

Turistinformasjon

Turistinformasjonen finner du i Østergade 13 midt i sentrum. Se mer informasjon på VisitSilkeborg sin hjemmeside.

Transport

Det er et godt utbygget bussnett i Silkeborg by og omegn, med blant annet egne bybusser.