Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Opplev Skagen

Reisetips

Dette kan du oppleve i Skagen

Her har vi samlet noen tips til hyggelige aktiviteter, spennende shopping, restauranter og severdigheter som er vel  verdt å ta med seg i Skagen.

Grenen

Ta turen ut til Grenen, der Kattegat og Skagerrak møtes. Grenen ligger i et fredet klittlandskap ca 4 km fra Skagen sentrum og nås til fots eller på sykkel. Alternativt kan du ta «Sandormen» , en stor tilhenger som trekkes av traktor. Vel framme får du sjansen til å stå med en fot i Skagerrak og en i Kattegat – det er nemlig her de to hav møtes.

Her finner du også Grenen Kunstmuseum, med permanente utstillinger av den dansk/svenske skagenmaleren Axel Lind, og museets egne skulptursamling. Museet består også av Gallerie Rasmus` skiftende utstillinger av dansk og internasjonal kunst.

Gode naturopplevelser

Skagen er et flott utgangspunkt for å utforske nordjysk natur. Naturen i Nordjylland veksler mellom det barske og milde, det vakre og brutale – avhengig av årstiden. Felles for opplevelsene er at man kan nyte det hele, senke skuldrene og samle krefter.

Den Tilsandede Kirke – kritthvit attraksjon

Den Tilsandede Kirke ligger 4 km sydvest for Skagen sentrum, og er en av byens mest populære attraksjoner. Da kirken ble oppført på slutten av 1300-tallet var den Vendsyssels største, men på grunn av sandflukten er det i dag faktisk kun tårnet som står igjen.

Shopping i Skagen

I Skagen er det kort vei til de fleste butikkene, og selv om byen er liten og oversiktlig, finner du det meste her. Her får du våre beste shoppingtips.

Bli kjent med Skagens kunstnersjel

Skagens Museum gir en fantastisk innsikt i kunstnerkolonien som levde i Skagen på slutten av 1800 tallet. Realistiske skildringer av datidens liv preger maleriene av kjente kunstnere som P.S. Krøyer, Anna og Michael Ancher, samt Christian Krohg for å nevne noen. Les mer på Skagen Museums hjemmeside.

Edle dråper i Skagen Bryghus

Skagen Bryghus ligger ved gågaten i en vakker mursteinsbygning fra 1918. Her dufter det av malt, humle og lokale kryddersorter, og det rustikke interiøret skaper en god atmosfære. De steller gjerne i stand til guidet rundtur for glade gruppereisende.  Les mer på Skagen Bryghus sin hjemmeside.

Holte Vinlager

Opplev vinsmaking og andre fristelser på Holte Vinlager i Skagen. Vertskapet byr på smaksprøver og gir grundig innføring i vinens verden på en hyggelig og lettfattelig måte. Les mer på Holte Vinlager sin hjemmeside.

Inspirasjon

Flere opplevelser i Skagen