Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Vejle

Besøk Vejle

Vejle ligger idyllisk til mellom elver, daler og skogkledde åser. Byens rike historie kombinert med gode shoppingmuligheter, spennende arkitektur og fasjonable spisesteder gjør Vejle verdt et besøk når du er i Jylland.

+1
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bestill nå

Båtreise og hotell i Vejle

Gjør planleggingen enklere ved å bestille båtreise og overnatting på samme sted. Se hvilke hoteller du kan bestille i området her.

Ting å gjøre i Vejle

Opplevelser og aktiviteter

Vejle Kunstmuseum

Vejle Kunstmuseum inviterer besøkende til kunstopplevelser som tar utgangspunkt i livet og hverdagen. Kunstmuseet favner både de lokale heltene og den aktuelle samtidskunsten som bearbeider samfunnets vanskelige spørsmål.

De forskjellige fortellingene er gjenkjennelige og gir et annerledes blikk på verden omkring oss. Noen ganger er det stort, andre ganger smått, men det er alltid noe som setter sitt avtrykk!

Fjordenshus i Vejle

I Vejle stiger Fjordenhus opp av havet – et ikonisk byggverk. Det er den dansk-islandske kunstneren Olafur Eliasson i tett samarbeidet med arkitekt Sebastian Behmann som har skapt det 28 meter høye bygget bestående av fire overlappende sylindere.

Byvandring i Vejle

Bli med på byvandring i Vejles gater og se hvordan gammelt møter nytt. Her opplever du noen av Vejles interessante arkitektoniske bygninger – eksempelvis Olafur Eliassons Fjordenhus, byggverket Bølgen, eller parkeringshuset Trondur, hvor den anerkjente færøyske glasskunstneren Tróndur Patursson har svøpt trappetårnet i vakker glasskunst. God tur.

Fjordsafari – med guide på Vejle Fjord

Bli med på fjordsafari og opplev den vakre naturen på nært hold. Her blir du introdusert for havkajakk og instruert i de viktigste måtene å styre kajakken, innen du trygt og sikkert beveger deg utover fjorden. Er du riktig heldig dukker nysgjerrige seler opp fra vannet, for så å følge med utover fjorden. Kanskje ser du også de små hvalene som jakter på sild. Det er også et flott syn, når sandsvalene er i gang med å bygge reder i de steile skrentene.

Det er virkelig balsam for sjelen å gli lydløst gjennom vannet og komme så tett på naturen. Du kommer til å bli overrasket over hvor lett det er å padle havkajakk.

Food tour i Vejle

Food touren, eller matturen som man kan kalle det, er bygget opp som et utsøkt måltid med noe for enhver smak. Gled dere til en fantastisk matopplevelse, og smak på Vejle! Her er lekkert brød, delikat skinke og gourmet-overraskelser med søte fristelser til slutt. Det hele krydres med litt vin, øl eller klassisk dansk hylleblomstsaft. Food tourens stoppesteder kan variere alt etter åpningstider og antall deltagere.

Turen kan gjennomføres til fots, på sykkel eller i buss. Dere guides rundt av en vaskekte foodie, som har jobbet som guide siden 2012.  

LYST

Restaurant LYST fikk nylig sin første Michelinstjerne, og her venter en virkelig gourmetopplevelse. Menyen settes sammen av nøye utvalgte råvarer, levert av produsenter som setter kvalitet foran alt. LYST ligger i den ikoniske bygning Fjordenhus i Vejle. Restauranten er skapt i tett samarbeid med Studio Other Spaces, Olafur Eliasson og Sebastian Behmann.

Hver dag skaper de en unik meny, som avspeiler været, årstiden og dyrkingen. Din unike LYST-opplevelse vil bestå av 20 lokalproduserte serveringer, som er påvirket av de 4 elementene: Luft, Ild, Vann og Jord. Spiseopplevelsen varer i ca. 4 timer (for større grupper 4-5 timer). Efter middagen holder baren åpent. 

Shopping i Vejle

Vejle Gågate er en av Danmarks lengste gågater og strekker seg gjennom byens sentrum. Her er en spennende mix av butikker, kafeer og restauranter i tillegg til Latinerkvarteret og storsenteret Bryggen. Like ved gågaten finner du museer, byparker og flere hyggelige byrom.

Avstand fra Hirtshals

Vejle ligger 2 timer og 15 minutter unna Hirtshals med bil (248 km).

Turistinformasjon

Turistinformasjonen ligger på Banegårdspladsen 8, 7100 Vejle. 

Kollektivtransport

På sydtrafik.dk finner du informasjon om bussruter og billettpriser m.m.