Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Rekruttering i Color Line

Informasjon til deg som har søkt, eller vurderer å søke, stilling hos Color Line.

I Color Line ønsker vi et arbeidsmiljø preget av mangfold og at våre ansatte skal representere et bilde av befolkningen generelt. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke stilling hos oss – uansett alder, funksjonsevne, kjønn eller kulturell bakgrunn.

Ansettelse i Color Line

Veien fra søknad til oppstart

Hvert år rekrutterer vi flere hundre nye ansatte. De fleste ansettes til sommersesongen. Vi utlyser vikarstillinger i midten av desember, mens faste stillinger utlyses etter behov. 

Ledige stillinger finner du på nettsiden vår, på finn.no og på LinkedIn.

Søknad
Vi vurderer kandidater basert på søknadstekst og CV. Aktuelle kandidater får tilsendt en test som skal gjennomføres. Deretter gjør vi en referansesjekk. Når dette er gjennomført tar vi en helhetsvurdering og inviterer aktuelle kandidater til assessmentdag. Ansettelsesprosessen i Color Line er omfattende, da vi er opptatt av en rettferdig prosess hvor den beste kandidaten får tilbud om jobb.

Assessmentdag i Color Line
Assessmentdagen består av en gruppeoppgave og et personlig intervju. Vi legger også opp til aktiviteter hvor du får mulighet til å bli bedre kjent med oss, og får møte flere representanter fra Color Line. På assessmentdagen er det flere deltakere – dette gir deg muligheten til å bli kjent med fremtidige kollegaer.

Arbeidskontrakt
I alle våre ansettelsesprosesser sender vi ut tilbud digitalt. Arbeidskontrakten signeres første arbeidsdag.

Opplæring
I Color Line har vi et opplæringsprogram for alle nyansatte. Før du starter hos oss er det en rekke krav som må oppfylles. Dette innebærer godkjent helseattest fra sjømannslege og at du har gjennomført lovpålagte sikkerhetskurs og e-læringskurs som du får tilsendt via e-post. Den første dagen om bord møter du teamet ditt og får tildelt en buddy. En buddy er en sosial fadder som skal bidra til at alle nyansatte får god innføring i hvordan det er å arbeide på våre skip.

Vi ser frem til å bli bedre kjent med deg! 

Ofte stilte spørsmål

Spørsmål og svar

Når kan jeg søke?
For vikarer til sommersesongen utlyser vi stillinger i løpet av desember. Ellers rekrutterer vi etter behov.

Hvilke avdelinger ansetter dere til?
Vi ansetter til avdelingene kjøkken, restaurant, butikk, resepsjon og husøkonomavdelingen. Du kan lese mer om de ulike rollene her. Hvilken avdeling vi søker står alltid beskrevet i stillingsannonsen, og normalt ansetter vi til alle avdelinger i utlysningen som publiseres i desember/januar.  

Når får jeg beskjed om oppstart?
HR-avdelingen vil kontakte deg for å planlegge dato for oppstart. Ansettes du i sommersesongen, er det forventet at du kan jobbe to sammenhengende arbeidsperioder. En arbeidsperiode hos oss tilsvarer sammenhengende 14 dager om bord og 14 dager med fri.

Hvilket skip skal jeg jobbe på?
Det avhenger av behov og ledige vakter. Som vikar har du mulighet til arbeide på flere av våre skip. Color Line seiler med skip mellom Kristiansand–Hirtshals, Larvik–Hirtshals, Sandefjord–Strømstad og Oslo–Kiel. Totalt har vi fem skip i flåten vår.

Bor alle ansatte om bord på skipet?
Det avhenger av hvilket skip du skal arbeide på. Cruiseskipene våre, Color Magic og Color Fantasy, har seiling over to døgn, så på disse skipene bor alle ansatte om bord. Alle våre ansatte får tildelt en privat lugar med toalett og dusj. På transportskipene våre – Color Hybrid, SuperSpeed 1 og SuperSpeed 2 er det ikke alle som arbeider hos oss som bor om bord. Det avhenger av hvilken varighet du har på vakten din. På disse skipene er det både 6 timers, 9 timers og 11 timers vakter.

Du vil få mer informasjon om hvilket skip du skal jobbe på i dialog med HR-avdelingen.

Kan jeg jobbe som vikar hele året?
Ja, det er det muligheter for! Mange av våre vikarer og sommervikarer jobber hele året. I ferier og høytider er det stor etterspørsel på reiser med våre skip, og det vil da også være muligheter for å arbeide ekstra. Dersom fast personell blir syke eller har permisjon, så vil det også være muligheter for vikarer å jobbe ekstra. Vi har stadig behov for ekstra personell, så dersom du er fleksibel på både avdeling, skip og dato vil det være mange muligheter for å arbeide hele året.

Er dette interessant for deg, kan det avtales med HR-avdelingen etter at du har startet.

Kan jeg gå fra vikar til fast stilling?
Alle våre vikarer kan søke på faste stillinger internt. De fleste nyansatte starter som vikarer og søker faste stillinger etter hvert.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.