Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Tre timer i Kiel

Forleng cruise-opplevelsen

Våre beste Kiel-tips

Når Color Fantasy eller Color Magic klapper til kai i Kiel klokken ti, har du drøye tre timer til rådighet. Her er tips til hva du kan gjøre i land.

Skrevet av: Kamilla Thoresen

For mange er timene i Kiel forbundet med tradisjoner. Noen går rett til shopping på Sophienhof og Karstadt, mens andre finner veien til gågatene med sine butikker og kafeer. Hva med Kieler Brauerei hvor du kan smake på øl? En taxitur til Laboe, som kalles Tysklands riviera? En løpetur langs sjøen er heller ikke å forakte. Løp over broen ved terminalen og til høyre, da har du en fin rute foran deg.

Foto:iStock

Reiser du om sommeren, kan du ta med badetøy og finne deg en plass på en av badebryggene langs promenaden. Det er også her barnehager og skoleklasser reiser på utflukt året rundt. Her kan barna løpe fritt rundt på alle gressplenene, noe som kan gjøre godt for rastløse små kropper etter mange timer til sjøs.

Her finner du små kafeer og serveringer hvor du enten kan rusle videre med litt mat og drikke i hånden, eller slå deg ned en liten stund.

Vera Oechsle, som jobber i Color Line Tyskland, anbefaler spesielt Fischbar eller Gosch. Her er det også åpent på søndager, når butikkene i Kiel er stengt.

I dette området finner du også akvariet, som er morsomt for de små. Det er spennende å se på selene når de svømmer rundt i bassenget!

Bestill et 2-døgns Cruise til Kiel her

Foto:iStock. Ispause i shoppingen på Sophienhof.

Vi kommer ikke unna shoppingrunden når vi er i den tyske havnebyen. Det er enkelte ting ansatte i Color Line alltid sørger for å handle i Kiel.

Salgsleder event, Rebecka Omlid Holst startet i Color Line like før Color Fantasy ble satt inn på linjen i 2004, og kjenner Kiel som sin egen lomme. I Sophienhof shoppingsenter har hun flere anbefalinger:

–Pynteting på Nanu Nana. Her finner du morsomme gaver og rosa julepynt! Depot har mye interiør og styling, mens Hunkemöller er veldig bra på undertøy. Rebecka går også alltid innom Rossmann.

–Her kjøper jeg te, hundegodteri, såper, skyllemiddel med liljekonvallukt, oppvasksåpe med eplelukt, store bomullspads og mye annet som er utrolig billig her.

Blir du sulten under shoppingen, kan Rebecka anbefale Sultans.

–God tyrkisk lunsj på jernbanestasjonen i Kiel.

Rebeckas kollega, eventkoordinator Magnus Knudsen Bjåstad er en ringrev når det kommer til shopping.

Han går til Peek & Cloppenburg for merkeklær, og tar gjerne med seg sjefen Rebecka på en ispause i shoppingen på Sophienhof. Har du aldri smakt is med marsipansmak, har du muligheten her.

En fin blomsterbukett er også hyggelig å ta med hjem. Blumen 2000 har et godt utvalg ferdige buketter. Sett blomstene i en kopp med vann på badet i lugaren når du kommer om bord, så holder den seg fint til du kommer hjem igjen.

Liker du loppemarkeder, finner du oversikten over dem her.

Ikke glem at butikkene i Kiel er stengt på søndager.

Er du og vennegjengen fans av Escape Rooms? Da kan dere få prøvd dere i Final Escape. Men husk at dere må være om bord igjen senest kl. 1345.

Foto:iStock. Blomster er et hyggelig minne fra turen.

Jul i hele byen

De fire julemarkedene i Kiel, som alle er plassert i sentrum, er populære blant nordmenn. Det mest kjente og tradisjonsrike ligger på Holstenplatz. Hit har folk kommet for å få julestemning helt siden 1973, og i dag finner du mer enn 80 boder med en blanding av kunsthåndverk, glühwein (krydret, varm vin) og søtsaker. 

Rådhusplassen finner du det nyeste julemarkedet med mottoet «romantisk, nordisk og ekte». Her ligger koselige, små hytter tett i tett, og serverer alt fra gløgg til grog (en varm drikk bestående av brennevin og vann).

Asmus-Bremer-Platz lokker de mange bodene med gastronomiske opplevelser. Spesielt for de som er glad i søtt. Husk å kjøpe et pepperkake-hjerte til en du er glad i! De er like fine som de er gode. Barna vil dessuten trives ekstra godt her, da de kan ta en runde med karuseller mens de voksne venter med noe varmt i koppen. 

Bestill et 2-døgns Cruise til Kiel her