Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Reise med barn til Gøteborg

Gøteborg er en populær storby, også for barnefamilier. Fornøyelsesparken Lisebergs mange attraksjoner er et av de største trekkplastrene. En tur med kanalbåtene Paddan er også verdt å få med seg.

Barnevennlig shopping

Gøteborg har flere gågater og områder med lite trafikk. Perfekt for barnefamilien på shoppingtur. Like ved jernbanestasjonen finner du også kjøpesenteret Nordstan.

Reise kollektivt

Du kommer deg enkelt til de fleste severdigheter med trikk eller buss. På de nyere trikkene er det enkelt å trille av og på med barnevogn.

Finn nærmeste lekeplass

Med appen "lekplatsen Göteborg" finner du enkelt frem til nærmeste lekeplass. Appen viser deg også nærmeste stoppested.

Liseberg

Fart og spenning for hele familien! Liseberg er Nordens største fornøyelsespark med opplevelser for barn i alle aldre. Her finner du hele 41 forskjellige attraksjoner, spill og show.

Paddan

Opplev vakre Gøteborg fra vannet. Paddan tilbyr guidet båttur på kanalene som slynger seg i og rundt Gøteborg, samt elven Göta älv. Paddan er en av de mest populære måtene så se byen på, og med på turen følger en guide som tar deg gjennom byens historie og severdigheter. Turen tar ca. 50 minutter og båtene er i drift vår og sommer.

Universeum

Besøk Universeum i Gøteborg. Universeum er et spennende vitenskapssenter hvor lek og læring står i fokus gjennom spennende utstillinger, både interaktive og levende. Her kan du blant annet lære mer om menneskekroppen, utforske regnskogen og dens firbente beboere, se giftige slanger og reptiler på nært hold, samt se ulike fiskearter og andre havdyr i akvariet. Senteret ligger i nærheten av Liseberg.

Bydelen Haga

Haga, den gamle arbeiderklassebydelen, er svært barnevennlig. Flere av de koselige brosteinsgatene er bilfrie, slik at familiens yngste kan løpe fritt. Her ligger idylliske småhus med hyggelige kafeer, unike nisjebutikker, en mengde salgsboder og antikvariater på rekke og rad. Dette er det perfekte stedet «å fika» som svenskene kaller det når de koser seg med kaffe og en deilig kanelsnurre, bolle eller annet godt bakverk.

Albert Åberg Kulturhus

Alle barn som har lest bøkene om Albert Åberg, eller Alfons Åberg, som han heter i Sverige, vil ha glede av å besøke det kreative kulturhuset. Den populære Albert hadde en hemmelig venn, nemlig Skybert, og her kan man bli bedre kjent med dem. 

I Kulturhuset er det en mengde aktiviteter og lekemuligheter for barn, og det settes også opp teaterforestillinger.