Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Opplevelser i Gøteborg

Reisetips

Dette kan du oppleve i Gøteborg

Designbutikker, sjarmerende smug og passasjer med fortauskaféer og gourmetrestauranter. Her kan du også besøke nordens beste fornøyelsespark, Liseberg.

Vakker skjærgård

Visste du at Gøteborg har en flott skjærgård med flere fine badeplasser.

Oversiktlig storby

Gøteborg er Sveriges nest største by, men byen har allikevel gangavstand til det meste.

Enkelt å komme seg rundt

Gøteborg har det mest utstrakte trikkenettet i Norden.

Barnas Gøteborg

Gøteborg er byen med det store hjertet, her er det masse å finne på for hele familien. Liseberg med karuseller og spill, Universum med spennende utstillinger eller hva med tur i elvebåten Paddan.

Mat og drikke

Gøteborg er byen for matelskere. Byen har hele fem restauranter med én stjerne i Michelinguiden. Gøteborg er mest kjent for sine fantastiske lokale fisk- og skalldyrrestauranter, men her finner du også restauranter med menyer fra alle verdenshjørner. Er det varmt i været ligger uteserveringene tett i tett langs Avenyen.

Shopping i Gøteborg

Gøteborg er svært oversiktlig og de fleste butikkene ligger i gangavstand fra våre hoteller. I området innenfor "vallgraven" ligger gågatene med spesialbutikker tett i tett. Ønsker du en liten pause, finner du også mange koselige cafeer her. Ved jernbanestasjonen ligger kjøpesenteret Nordstan med alle de største kjedene representert.

Paddan

Opplev vakre Gøteborg fra vannet. Paddan tilbyr guidet båttur på kanalene som slynger seg i og rundt Gøteborg, samt elven Göta älv. Paddan er en av de mest populære måtene så se byen på, og med på turen følger en guide som tar deg gjennom byens historie og severdigheter. Turen tar ca. 50 minutter og båtene er i drift vår og sommer.

Botanisk Hage

Opplev en av Europas største botaniske hager. Her finner du fler enn 16 000 plantearter. Göteborg Botaniska Trädgård tilbyr guidede turer og arrangementer hele året. Den enkleste måten å komme seg hit på er å ta trikken som stopper rett utenfor hovedinngangen (linje 1,2,7,8 og 13).

Slottskogen

Besøk idylliske Slottskogen med bl.a. en av Sveriges eldste dyreparker og barnas zoo hvor du kan oppleve svenske gårdsdyr på nært hold. Parken ligger like ved Naturhistorisk museum som også er verdt et besøk. Her finner du også en stor lekepark for barn i alle aldre.