Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Opplevelser i Kiel

Her har vi samlet noen tips til hyggelige aktiviteter, sightseeing, spennende shopping med mer til deg som besøker Kiel.

Julemarkeder i Kiel

Julemarkedene i Kiel er veldig populære blant nordmenn. Med massevis av salgsboder, rykende het gløgg, herlige delikatesser og kunsthåndverk fra hele Tyskland, byr de på en uforglemmelig opplevelse.

I år er det hele fire julemarkeder i Kiel i perioden 23.11.– 23.12./30.12.22.

Rathausplatz
Holstenplatz
Asmus-Bremer-Platz
Bernhard-Minetti-Platz

Åpningstider:
Mandag-torsdag: kl. 11.00–21.00
Fredag–lørdag: kl. 11.00-22.00
Søndag: kl. 11.00-21.00

City Sightseeing med buss

Opplev Kiel fra en ny side! Med hop on – hop off – bussene kan du gå av på de stoppestedene du har lyst til å utforske. Turen varer i ca. 95 minutter. Norsk og engelsk audio guide er inkludert i prisen. Bussene er også tilrettelagt for rullestolbrukere (gjelder dessverre ikke elektrisk rullestol). Det er mulig å kjøpe snacks og drikke om bord på bussene.

Turen går gjennom parker, langs havnen, rådhuset og slottet, samt et stopp ved Kielkanalen, som er verdens mest trafikkerte kunstige vannvei.

Den første bussen går kl. 10.45 fra Hauptbahnhof (sentralstasjonen), deretter hvert 75. minutt. Siste buss har avgang kl. 16.00. 

NB! Dersom du reiser på et 2-døgns Cruise er det viktig at du er tilbake på kaia senest kl. 13.30.

Bussturen bestiller du samtidig som du bestiller reisen.

Nyhet! Nå kan dere kjøpe familiebillett. Gjelder for inntil 2 voksne og 3 barn (4-16 år).

Shopping i Kiel

Når du går i land i Kiel trenger du ikke gå langt før du møter flere butikker og kjøpesentre. Men det er langt flere shoppingmuligheter enn det du finner i umiddelbar nærhet. Her har vi samlet våre beste shopping-tips.

Kieler Brauerei

Øverst i gågaten ligger Kieler Brauerei, et lokalt ølbryggeri med servering.

Strandliv i Kiel

Det er ikke uten grunn at Kielfjorden ofte refereres til som den tyske rivieraen. Ta f.eks. turen til stranden Falckenstein, en populær strand blant barnefamiliene. Vi kan også anbefale en dagstur til det tradisjonsrike sjøbadet Laboe med en sjarmerende havn og en flere kilometer lang strand. Her finner du også et ubåt museum. Til Laboe reiser du enkelt med buss eller båt fra Kiel sentrum.