Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Opplevelser i Kiel

Opplev Kiel

Det er mye spennende å oppleve i Kiel. Her har vi samlet tips til hyggelige aktiviteter, sightseeing, bra shopping og spennende spisesteder.

City Sightseeing med buss

Opplev Kiel fra en ny side! Med hop on – hop off – bussene kan du gå av på de stoppestedene du har lyst til å utforske. Bussturen går gjennom parker, langs havnen, rådhuset og slottet, samt et stopp ved Kielkanalen, som er verdens mest trafikkerte kunstige vannvei. Turen varer i ca. 95 minutter. Norsk og engelsk audio-guide er inkludert i prisen. Bussene er tilrettelagt for rullestolbrukere (gjelder dessverre ikke elektrisk rullestol). Det er mulig å kjøpe snacks og drikke om bord på bussene. 

Fra en hop on – hop off – buss får du med deg de viktigste severdighetene i byen.

Den første bussen går kl. 10.45 fra Hauptbahnhof (sentralstasjonen), deretter hvert 75. minutt. Siste buss har avgang kl. 16.00.

Bussbillett kan du bestille sammen med reisen din eller legge til senere på Min Side, hvis du har en profil på colorline.no.

Reiser du med barn kan du kjøpe familiebillett. Familiebillett gjelder for inntil 2 voksne og 3 barn (4-16 år).

NB! Dersom du reiser på et 2-døgns Cruise er det viktig at du er tilbake på kaia senest kl. 13.30.

 

Severdigheter og attraksjoner

Enten du er kunstinteressert eller interessert i historie, er det mange severdigheter å oppleve i Kiel. Byen har akvarium og zoologisk museum, noe som er spesielt moro for barna. Mange av museene og galleriene ligger i nærheten av hverandre langs Kielfjorden, så det er mulig å besøke flere steder på kort tid. 

Tips!

Det kan være lurt å ha Euro tilgjengelig, da flere museum, attraksjoner og taxier foretrekker kontant betaling. 

For den kunstinteresserte

Kiel Kunsthalle ligger en halvtimes gange fra Norwegenkai. Her stilles ut kunstverk fra renessansen frem til i dag. Med varierte utstillinger og stadig nytt program er Kiels kunstmuseum vel verdt et besøk. 

Med sine rundt 1000 kvadratmeter presenterer Stadtgalerie Kiel samtidskunst, først og fremst med fokus på Nord-Tyskland og Østersjøregionen. Her deles også Gottfried Brockmann-prisen ut annethvert år, en pris for unge kunstnere fra Kiel. Stadtgalerie Kiel ble tildelt godkjenningsmerket "Certified Museum" i desember 2016. 

Dyr og natur

I en av de vakreste museumsbygningene i Kiel ligger zoologisk museum. Her kan du gå på spennende oppdagelsesreiser gjennom utstillingene. Med utgangspunkt i iscenesatte originalgjenstander og digitale presentasjoner er museet spennende og lærerikt for både barn og voksne. En utdødd alkefugl og et komplett skjelett av en utdødd kabal (en dodo-lignende fugl) er noen av museets zoologiske skatter. Det mest imponerende er kanskje det komplette skjelettet til en blåhval. 

Er du interessert i livet under vann, er GEOMAR Aquarium det rette stedet. Fordyp deg i den marine undervannsverdenen og få et inntrykk av mangfoldet og habitatet i både lokale og eksotiske farvann. Akvariet har flere ulike basseng dedikert til de forskjellige verdenshavene, samt flere seler som er spesielt populære blant besøkende. 

Den gamle botaniske hagen i Kiel ble åpnet i 1884. Smale stier fører deg til ulike områder med mangfold av busker, stauder, løk- og knollplanter med en ekstraordinær blomsterprakt. Siden åpningen er det plantet over hundre trær, blant annet magnoliaer, japanske kirsebærtrær og japansk sedertre. Paviljongen og kuppelen, som ble bygget i 1991, er hagens midtpunkt og har flott utsikt over Kielfjorden fra utkikksplattformen. 

Kiel – en by med mye historie

I byens tidligere fiskehall ligger sjøfartsmuseet, das Kieler Stadt- und Schifffahrts­museum. Her får du et innblikk i kystbyens maritime historie og dens forbindelser rundt om i verden. Om sommeren ligger tre historiske skip til kai ved museet.

10 mil nordøst for Kiel ligger Laboe med landemerket, Marine Ehrenmal. Det er et 72 meter høyt tårn som ble satt opp for å minnes tyske marinesoldater som falt under første verdenskrig. På stranden nedenfor tårnet ligger ubåten "U995" fra andre verdenskrig. Ubåten er bevart som museumsskip og minnesmerke.

Kielfjorden

Strandliv og sommeraktiviteter

Det er ikke uten grunn at Kielfjorden ofte refereres til som den tyske rivieraen. Ta for eksempel turen til stranden Falckenstein, en populær strand blant barnefamiliene. Vi kan også anbefale en dagstur til det tradisjonsrike sjøbadet Laboe med en sjarmerende havn og en flere kilometer lang strand. 

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Die Kiellinie

Oppdag Kiels vakre promenade! “Die Kiellinie” er Kiels hotspot - spesielt om sommeren. Her møtes lokalbefolkning og gjester, hundeeiere, turgåere, syklister, joggere, familier – alle som vil nyte panoramautsikten over fjorden. Ta en dukkert, se på båtene og skipene på fjorden, eller nyt noe godt å spise eller drikke på de mange spisestedene langs promenaden. 

Laboe

10 mil nordøst for Kiel ligger Laboe. Et mekka for vannsport, strandliv og avslapning. Her seiler flere cruise- og frakteskip forbi, så for den som er interessert i skip, er stedet ypperlig for "ship spotting". Laboe er passer godt for barnefamilier da vannet er langgrunt. Langs stranden ligger det mange koselige kafeer. 

Kieler Woche

Verdens største seilsportsarrangement som arrangeres hvert år. Festivalen varer en hel uke med konserter, boder, seilskole for barn og mye mye mer.

Se datoer og les mer om Kieler Woche på deres egne nettsider.

Under Kieler Woche yrer det av båter og skip på fjorden.

Falckenstein strand

Med sine nesten tre kilometer er Falckenstein den lengste stranden i Kiel. Stranden har et eget område for hunder, sandvolleyball- og minigolfbane, grillområde og lekeplass for barn. Sandstranden har finkornet sand og fantastisk utsikt over over fjorden, hvor skip og båter passerer så nært at man nesten kan ta på dem.

Shopping og spisesteder

Se våre tips

Shopping i Kiel

Når du går i land i Kiel trenger du ikke gå langt før du møter flere butikker og kjøpesentre. Men det er langt flere shoppingmuligheter enn det du finner i umiddelbar nærhet. Her har vi samlet våre beste shopping-tips.

Restauranter og kaféer i Kiel

Kiel bugner av tradisjonelle serveringssteder, moderne restauranter og hippe kaféer med sjarmerende bakgårder. Enten du er i Kiel i tre timer eller flere dager, finner du garantert et sted som passer din smak – og mage. Her er noen av våre anbefalinger.