Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Restauranter og kaféer i Kiel

Mat og drikke

Spis godt i Kiel

Kiel bugner av tradisjonelle serveringssteder, moderne restauranter og hippe kaféer med sjarmerende bakgårder. Enten du er i Kiel i tre timer eller flere dager, finner du garantert et sted som passer din smak – og mage. Her er noen av våre anbefalinger.  

Lekre lokaler hos restaurant Flygge. Foto: Flygge.

Lekre lokaler hos restaurant Flygge. Foto: Flygge.

Restaurant-tips

Anbefalte restauranter

Tradisjonsrik mat i spennende omgivelser

Kiel har mange tradisjonsrike serveringssteder med lang historie. Flere av disse befinner seg i gamlebyen, Altstadt. Her er det kort vei til både sjøfartsmuseet, botanisk hage, Kunsthalle zu Kiel og mer. 

I gamlebyen, øverst i gågaten, ligger Kieler Brauerei, et lokalt ølbryggeri med servering. Her får du servert ferske regionale og sesongbaserte retter, solide klassikere og spesialiteter. Store glassvinduer i restauranten gjør at du har overblikk over bryggerikjelleren hvor det med omhu brygges sesongskiftende spesialøl flere ganger i uken.

Kieler Brauerei.

Kieler Brauerei.

Ikke langt fra Kieler Brauerei ligger Löwenbräu. Her er det koselig å slå seg ned etter en spasertur ved St. Nicolai kirke. Vennlig personale, rask service og rimelige priser gjør dette til et populært sted å spise og drikke. Löwenbräu er et høydepunkt for mange som besøker Kiel.

Lüneburg Haus serverer salater og kontinentale og regionale retter. Kveldsmenyen med sesongbaserte og lokale produkter endres daglig. Det gamle huset hvor Lüneburg Haus ligger var tidligere en jakt- og våpenbutikk. Det kan sees på det gylne hjortehodet på fasaden, noe som også har gitt restauranten navnet "Zum Hirschen" ("Til hjorten") blant folket i Kiel. Husk å reservere bord i god tid om du vil sikre deg plass.  

Ratskeller er et klassisk sted med alt du forventer av god, tradisjonell tysk mat. De serverer sesongbaserte menyer med deilige viltretter, fiskeretter og Holsteinske spesialiteter. Ratskeller har også gode vegetaralternativer. Lokalet er koselig med hyggelig og avslappet atmosfære.

I samme bygning som Sjøfartsmuseet ligger Der Alte Mann. Med egne kokker er dette stedet like mye restaurant som kafé. Her kan du spise velsmakende frokoster, varme lunsjmåltider eller en tidlig middag. 

God stemning med food sharing

Av og til kan det være vanskelig å bestemme seg for én rett, da er matdeling, eller "food sharing" tingen. Dette er både hyggelig og inkluderende, samtidig som du får smakt på mange forskjellige retter. 

Längengrad serverer moderne europeisk tapas, salater og hovedretter. Nyt en tre retters middag, eller del flere mindre tapasretter med venner. Restauranten har 140 sitteplasser inne og en stor takterrasse med utsikt over havnen. Längengrad er et populært sted, så vi anbefaler å bestille bord på forhånd. 

Lagom serverer delikatesser fra det regionale og skandinaviske kjøkkenet. Filosofien deres er "God, perfekt tilberedt mat som også er rimelig og som serveres i en avslappet atmosfære". Her får du servert individuelt sammensatte menyer i små panner og boller etter prinsippet om "food sharing". Her er du garantert en hyggelig kveld med utsøkt mat. 

Fristende måltider fra restaurant Lagom. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Fristende måltider fra restaurant Lagom.

Fine dining i Kiel

Hos Flygge kan du nyte nordisk mat og vin i et moderne miljø med en avslappet atmosfære. Flygge er Kiels eneste restaurant som er nevnt i MICHELIN-guiden, så planlegger du et besøk kan det være lurt å bestille bord på forhånd. Matlagingen hos Flygge er moderne og legger vekt på regionale råvarer fra utvalgte produsenter. Restauranten ligger vakkert til ved Kielfjorden og utsikten er spesielt bra fra terrassen. 

Innbydende retter fra restaurant Flygge. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Innbydende retter fra restaurant Flygge.

Haveli Fine Food åpnet i 2019 og har siden åpningen etablert seg som en av de beste, moderne indiske restaurantene i Nord-Tyskland. Restaurantens konsept er å bringe tradisjonelle smaker og oppskrifter fra indisk mat inn i det 21. århundre, og presentere en moderne opplevelse av høy kvalitet. Alle rettene og sausene er hjemmelagde og brødet er bakt i originale Tandoor-leireovner. 

Frokost og lunsj

Få en god start på dagen

Med sin deilige frokost og håndbrente kaffe er Resonanz en av de mest populære kaféene i Kiel. Eierne av Resonanz har brukt over et år på å sette sammen uvanlige og deilige smakskombinasjoner, inspirert av for eksempel syrisk, gresk, amerikansk eller nederlandsk mat. Det meste av bakevarene er laget med spelt, med regionale ingredienser og er glutenfrie. 

Fresco er en avslappende kafé med en sjarmerende, skjermet og lun bakgård. Her får du et bredt utvalg av varme og kalde drikker, frokostbuffet, salater, gulasj og thailandske karrialternativer. Kaféen har et stadig skiftende utvalg av kaker og terter samt nystekte vafler. 
 

 

Sommerstemning i Kiel

Garantert feriefølelse

Mange av serveringsstedene i Kiel ligger tett på fjorden, noen til og med i fjorden. I sommerhalvåret er det herlig tropisk stemning på flere av disse kaféene og restaurantene.

Feriefølelse hos MOBY, Seebar Düsternbrook og SANDHAFEN. Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Feriefølelse hos MOBY, Seebar Düsternbrook og SANDHAFEN.

MOBY er stedet du får servert kreative fiskeretter og innovativ sjømat. Her kan du nyte god fisk, fish & chips og kreative og velsmakende fiskeburgere. Med panoramautsikt over fjorden har dette stedet en helt unik atmosfære.  

Hos Seebar Düsternbrook kan du spise sommerlige grilldelikatesser, sprø salater, fiskeretter, deilige økologiske burgere og hjemmelagde steinovnspizzaer. Seebar Düsternbrook ligger langs promenaden på en brygge som strekker seg ut i Kielfjorden. Stedet har både barområde, solterrasse og et loungeområde. Om sommeren yrer det av liv her, så ønsker du å ta del av sommerstemningen er det lurt å reservere bord. NB! Seebar Düsternbrook holder vinterstengt fra november til midten av mars.  

SANDHAFEN er Tysklands eneste fullt flytende strandbar. Mellom palmer og solstoler er du garantert feriefølelsen. Aromatisk kaffe, deilige drinker og ferskt havnebrød serveres fra en ombygd sjøcontainer. Er du i Kiel i sommerhalvåret, anbefaler vi et besøk. SANDHAFEN har sesongåpning i slutten av mars. 

Overnatting i Kiel

Utvalgte hotell i Kiel