NB -

Vi har for øyeblikket tekniske problemer vårt vanlige telefonnummer. Dere kan midlertidig nå oss på telefon 810 00811. Vi beklager ulempene dette medfører.

Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Shopping i Kiel

Kiel

Shopping-tips

Når du går i land i Kiel trenger du ikke gå langt før du møter flere butikker og kjøpesentre. Men det er langt flere shoppingmuligheter enn det du finner i umiddelbar nærhet. Her har vi samlet våre beste shopping-tips.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Enten du er tre timer eller tre dager i Kiel er det massevis av shoppingmuligheter i byen. Kiel er kanskje ikke stedet som er mest kjent for mote, men du finner mange spennende butikker som er verdt et besøk. Byen har massevis av skobutikker, og for eksempel basisplagg får du til en langt bedre pris enn i Norge. 

Ikke langt fra havnen finner du flere kjøpesentre, samt gågaten med både kjedebutikker og mindre forretninger, noe som passer perfekt om du er på 2-døgns Cruise og kun har noen få timer i land.

Har du lengre tid til rådighet kan du utforske flere populære shoppingområder. Tar du en kort taxi- eller busstur finner du en av byens mest populære handlegater, Holtenauerstrasse, og kjøpesenteret CITTI-PARK.

Shoppingsteder å besøke

Populære handlegater og områder

Holstenstrasse

Ti minutter fra havnen finner du gågaten. Holstenstrasse har en god blanding av store og små butikker og spisesteder. Her er det mye som skjer, og er du i Kiel på en søndag kan du av og til få med deg loppemarkeder.

Et stykke innover i gågaten finner du Primark som er et mål for mange. Butikken går over flere etasjer og her er det mulig å shoppe mye for en billig penge.

  • Avstand fra havnen: 1,2 km
     

Holtenauerstrasse 

Holtenauerstrasse er en av Kiels lengste handlegater. Her kan du virkelig krysse av alt på handlelisten på noen timer. Her er det flust av mote- og skobutikker, samt frisører, kaffebarer og delikatesseforretninger. 

Er du ute etter interiørbutikker, kan vi blant annet nevne Kaufrausch, Nordlykk, Stilfreiog og Quartier 172. Er du ute etter leker og spill bør du besøke Höhenflug. I området ligger også kjøpesenteret Arkaden die Holtenauer.

Kjøpesenter

Alt på ett sted

Er det kaldt eller dårlig vær er det deilig å handle innendørs hvor du har alt under samme tak. Du trenger ikke å gå langt fra havnen før du ser et av Nord-Tysklands største kjøpesenter.

Sophienhof

Sophienhof kjøpesenter er noe av det første du ser når du kommer fra havnen. Kjøpesenteret har mer enn 120 butikker og spisesteder. Her finner du alt fra kjedebutikker som H&M, The Body Shop og Rituals, til mindre butikker, neglesalonger og kaffebarer. Senteret har også egen mathall med rundt 350 sitteplasser. Sophienhof er et av de største kjøpesentrene i Nord-Tyskland.

Galeria Karstadt

Galeria Karstadt Kaufhof, eller bare Karstadt på folkemunne, ligger like ved Sophienhof. Her kan du gå direkte fra det ene kjøpesenteret til det andre. I Karstadt finner du en stor avdeling for kosmetikk og skjønnhet, samt mote-, leke- og kjøkkenbutikker.

CITTI-PARK Kiel

CITTI-PARK befinner seg litt utenfor bykjernen, men det er ikke lengre unna enn en kort buss- eller taxitur. Fra Kiel Hauptbahnhof går det flere busser som stopper like ved kjøpesenteret. På CITTI-PARK finner du over 80 butikker med alt fra mote og tilbehør til leker og elektronikk. Her ligger også CITTI Markt –et kjempestort supermarked, ofte med mange gode tilbud.

 

Unike butikker

Det er mange unike og sjarmerende butikker i Kiel, men de kan være vanskelige å finne om du ikke vet hvor du skal gå. Her er en oversikt over noen butikker vi mener kan være verdt et besøk.


Kosmos

I gågaten ligger butikken Kosmos, en sjarmerende butikk over flere halvetasjer med egen kafé. Butikken selger blant annet gaveartikler, klær, interiør, smykker og kort. 

 

Frau Beta

Her kan du handle bærekraftig mote, smykker, vesker, sko og såper.

 

Der Heimathafen

Der Heimathafen står for bærekraftig, sosial og rettferdig nytelse. Hvert enkelt produkt er nøye utvalgt. Her finner du alt fra naturkosmetikk til vin og øl.

 

's Fachl Kie

Ved det gamle markedet finner du 's Fachl Kiel, en sjarmerende forretning hvor du kan kjøpe gaver og delikatesser fra små, lokale produsenter.

 

Raumzutat

Raumzutat selger håndlagde og kreative produkter fra unge designere og små produsenter fra hele Tyskland. Her finner du kunst, mote, sesongbasert blomsterhandel, kunsthåndverk og design, men også naturkosmetikk, oppussede gamle småmøbler og delikatesser fra rundt 60 utstillere.

 

Gandalph

Gandalph er butikken for deg som er interessert i fantasy. Her finner du alt av tegneserier, bøker, brettspill, samlekort og miniatyrfigurer. 

Åpningstider

De fleste butikker er åpne mandag–fredag kl. 10–19 og lørdager kl. 10–16, men vi anbefaler å sjekke butikkenes åpningstider for eventuelle avvik.

Lesestoff

Trenger du lesestoff til reisen anbefaler vi en tur innom Hauptbahnhof. Her finner du et stort utvalg av internasjonale aviser og magasiner.

Søndager i Kiel

Butikker og kjøpesentre er stengt søndager, men flere kafeer og restauranter holder åpent. Hauptbahnhof med sine tjenester, spisesteder og kiosker holder åpent syv dager i uken. 

Overnatting i Kiel

Utvalgte hotell i Kiel