Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kultur av høy klasse i Aalborg

Aalborg er en mangfoldig by, også når det gjelder kunst og kultur, og er i dag en internasjonalt orientert universitetsby, som byr sine gjester på kultur og opplevelser av høy klasse.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Gatekunst i Aalborg

Street Art er kjent fra flere av verdens storbyer, og i Aalborg kan man også glede seg over dette. Flere av byens husgavler og fasader har fått fantastiske utsmykninger, utført av spennende kunstnere. Street Art Walk er å anbefale for deg som ønsker å se de fargerike maleriene og samtidig utforske byen. 

Nå er også street food-konseptet kommet til Aalborg, nærmere bestemt ved Skudehavnen i den vestlige delen av byen. Da er du også tett på Aalborgs nye vann- og aktivitetsområde, Vestre Fjordpark. I nærheten ligger også den nye Kulturbroen som krysser Limfjorden samme sted som jernbanen. Og har du ikke fått nok av street-konseptet, kan du ta en tur over broen til Nørresundby og besøke street art galleriet «Værket». 

Utzon Center

Like ved Musikkens hus ligger det fantastiske byggverket Utzon Center – tegnet av den verdenskjente arkitekten Jørn Utzon, som også står bak Operahuset i Sydney. Senteret skal være et formidlingssted der arkitektur, design og kunst spiller sammen med utstillinger, undervisning, konferanser, møter og kulinariske opplevelser.

Gråbrødrekloster Museum – en av Aalborgs skjulte skatter

Noen meter under jorden, ved det store varehuset Salling, befinner det seg et lite museum som heter Gråbrødrekloster Museum. Tar du heisen ned fra gågaten kommer du inn i en spennende og nedtonet verden, og under den travle shoppinggaten Algade kan du beskue gjenstander fra vikingtiden og middelalderen – blant annet skjeletter fra datidens kirkegårder.

Kunsten

KUNSTEN Museum of Modern Art Aalborg er også en av byens mange arkitektoniske perler – tegnet av den berømte finske arkitekten Alvar Alto. Deres faste samlinger «Let´s get lost» og «Let`s match» kan nytes i kombinasjon med skiftende internasjonale utstillinger og helstøpes med en brunsjpause på Kunstens Café Alto.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Nordkraft – Aalborgs sprudlende kultursenter

Aalborgs kulturhus Nordkraft er et populært innslag i byen, og inkluderer teater, konserter, kino, sportssenter, klatrevegger, kafeer og restauranter. Gå ikke glipp av matmarkedet med kortreist mat, som arrangeres den første lørdagen i måneden.

Musikkens hus i Aalborg

Musikkens Hus er et vidtfavnende konserthus som tilbyr mange forskjellige musikksjangre. Her presenteres klassiske arrangementer på utradisjonelle måter som gjør dørterskelen inn til konserthuset lavere, og interessen for det klassiske enda mer utbredt. I tillegg er selve byggverket en arkitektonisk perle.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Sir Cliff Richards syngende tre

Aalborg Kongres & Kultur Center byr stadig på store konsertopplevelser, og har hatt besøk av storheter som Beyoncé, Sting, Leonard Cohen, Bob Dylan, Elton John og Kenny Rogers. Felles for alle er at de har plantet et tre i Aalborgs vakre bypark. Helt siden Sir Cliff Richard plantet det første syngende tre etter sin konsert i 1987, har dette vært en kjent og kjær tradisjon, og i dag står det plantet nesten 100 trær i parken. Still deg opp mot treet til din favorittartist og trykk på knappen og nyt musikken.

Aalborgtårnet

Aalborgtårnet  er virkelig verdt et besøk. Selve tårnet er 55 meter høyt, men plasseringen på en bakketopp gjør at det  rager  hele 105 meter over havet . Aalborgtårnet ble opprinnelig bygget til en kunstutstilling i 1933, og er naturlig nok et kjent landemerke i Nordjylland. Heisturen opp til tårnets restaurant er en opplevelse i seg selv.  Dette er nemlig Nord-Europas lengste utendørsheis, og underveis er det bare å nyte den praktfulle utsikten. På toppen av tårnet ligger restauranten – og herfra er det 360 graders panoramautsikt over Nordjyllands hovedstad.