Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Familieferie i Aarhus

Familieferie

Aktiviteter for hele familien

I Danmarks nest største by er det et mangfold av morsomme aktiviteter for hele familien. Dra på en fascinerende reise tilbake i tid, lev i nåtiden eller utforsk fremtiden.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Går ferien til Aarhus, er dere garantert en innholdsrik familieferie. Det er mye å finne på, og med kort avstand mellom attraksjonene og aktivitetene, får dere opplevd mye på noen få dager. På de største attraksjonene er det tilrettelagt for lek og læring, med blant annet interaktive skjermer og aktiviteter.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Reis tilbake i tid

Den Gamle By er en unik attraksjon i Aarhus, et levende museum, som tar dere med på en spennende reise tilbake i tid. Her er gamle bygninger fra ulike tidsepoker i dansk historie. Det er et yrende folkeliv i bakgårder, butikker, verksteder og hus. Skuespillere gjør besøket til en autentisk opplevelse for hele familien.

Følg i vikingenes fotspor

En enestående fortid blir også levende på Moesgaard Museum. Både barn og voksne får en dypere forståelse av fortiden og hvordan vi har kommet dit vi er i dag. Følg i vikingenes fotspor mens dere spaserer langs evolusjonstrappen i dette fantastiske museet. Her kan dere også møte den 2000 år gamle «Grauballemannen» som er en av de best bevarte kroppene i historien.

Kunstner for en dag

På det verdenskjente kunstmuseet ARoS blir alle aldersgrupper utfordret. Det legges til rette for workshops og junioromvisninger for barn, hvor kunsten blir presentert med en barnevennlig og original vri. I ARoS Studio kan de minste få et innblikk i kunstens forbløffende verden. Det fortelles spennende historier om kunst, mens barna selv kan være kunstnere med pensler, lim og papir.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Dra på oppdagelsesferd

Væksthusene i Botanisk Have byr på morsomme oppdagelser. Her kommer dere tett på naturen og kan vandre varmt og tørt mellom store trær og vakre blomstrer– uansett vær. Besøk fire klimasoner og finn ut hvilke planter ulike matvarer er laget av. Nyt utsikten og se ut over tretoppene fra det 12 meter høye tårnet.  

Gå på oppdagelse i naturvitenskapens og legekunstens historie på Steno Museet. La dere fascinere av små atomer og den utrolige størrelsen på universet.  Lær om alt fra røntgen og penicillin, til radiobølger og atombomber.  For barna er det interaktive utstillinger hvor de selv er deltakere.

Tivoli Friheden – moro for hele familien

I gåavstand fra sentrum – i vakre Marselisborgskogen – ligger Tivoli Friheden. Den populære fornøyelsesparken byr på masse attraksjoner, forlystelser og boder, og hver fredag mellom april og september er det «Fed Fredag» – hyggelige og populære konserter med danske og internasjonale artister.

Tivoli Friheden åpner også til Halloween og igjen til jul, hvor parken fylles med julelys, matboder og herlig julestemning.

Fart og moro for hele familien

Tivoli Friheden er en av barnas absolutte favoritter. Fornøyelsesparken ligger sentralt i Aarhus – nærmere bestemt i Marselisborgskov. Her blir alle underholdt, ansett alder. Det er et bredt utvalg av karuseller, berg- og dalbaner, loddboder, spill og lekeplasser. Reiser dere til Aarhus med barn, er turen innom Tivoli Friheden et must.

Populære lekeplasser

For familiehygge og fantasifull lek er en tur til en av Aarhus’ mange lekeplasser også et supert alternativ. Lekeplassen Kloden er en spektakulær lekeplass ved Dokk1. Det er fem primære lekeområder, som hver representerer et bestemt kontinent og tilbyr ulike fysiologiske øvelser. Lekeplassen i Mindeparken er midt i blinken for barn opp til 12 år. Den er delt inn i flere områder med ulike type lekeapparater og ligger langt borte fra trafikken. Plasseringen er virkelig vakker, da lekeplassen er omringet av en gigantisk park.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Utflukt i skogen

Tar dere med barna på en utflukt til Marselisborg Dyrehave, kommer dere nært på mange vakre dyr. Husk å ta med epler og gulrøtter – det er både hjort og rådyr veldig glad i. Det er egen innhegning for de mange villsvinene. Det er lett å komme seg hit med både buss og bil, og inngangen er gratis. Dyrehagen er åpen fra 0800 til solnedgang hele året.  

Det gode strandliv

Er dere i Aarhus om sommeren – dra på en av byens fine strender, som ligger i kort avstand fra sentrum. Slaraffenlivet kan blant annet nytes på Moesgård Strand, Ajstrup Strand eller Ballehage Strand. Her finner du en oversikt over de ulike strendene i Aarhus.

Besøk også det populære havnebadet på Aarhus Ø. Havnebadet åpnet i 2017 og kan skilte med basseng til både barn og voksne, volleyballbaner og matboder med lekre forfriskninger. Helt ypperlig om man vil kjøle seg ned eller koble av med byen i umiddelbar nærhet.

Hotell i Aarhus