Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Museum og Gallerier i Aarhus

Århus

Kultur i verdensklasse

Aarhus stiller sterkt på kulturfronten og det er ikke så rart at Aarhus er så interessant for kunst- og kulturelskere, hele byen er nemlig full av gallerier og museer, der du kan oppleve alt fra klassisk til den mest eksperimentelle kunst. Vil du oppleve det beste av det kulturbyen Aarhus har å by på, bør du absolutt lese videre, for her er noen av våre beste tips.

Museet Den Gamle By – en gåtur gjennom historien

Museet Den Gamle By er kanskje den mest spesielle museumsopplevelsen i Aarhus. Det levende bymuseet viser Danmark slik det en gang var, og ideen er ikke bare å vise fram historiske steder, men også å presentere ulike tidsepoker. Her kan du vandre mellom gamle hus og bygninger – noen bygget så tidlig som på 1500-tallet, titte innom pittoreske bakgårder, besøke skomakerverkstedet eller handle hos kjøpmannen. Ta turen tilbake til H.C. Andersens tid, fortsett gjennom 1927 og fram til det mer moderne 1974. Dette er det nærmeste du kommer en spasertur gjennom historieboka.

I tillegg til festlige butikker og gamle hus, finnes det også en rekke andre severdigheter i Den Gamle By. Besøk det toppsikrede Kunstkammeret, titt inn i de historiske hagene, eller ta en tur innom Dansk Plakatmuseum som stiller ut klassiske og moderne plakater fra inn- og utland. Gå heller ikke glipp av den spennende utstillingen "Aarhus Forteller", som tar deg med på en reise gjennom Aarhus' historie fra vikingtiden og frem til i dag. Du vil også kunne møte på et knippe skuespillere i rollen som vanlige beboere fra datidens skyggeside. En detalj som gjør opplevelsen litt mer autentisk for de besøkende.

Moesgaard Museum i Aarhus – når fortiden blir levende

Det er ikke bare på Museet Den Gamle By vi møter fortiden. På Moesgaard Museum – som i seg selv er et arkitektonisk særopplevelse – gjøres nemlig fortiden levende med live-modeller og visualiseringer. Utstillingene er iscenesatt på en spennende og dramatisk måte, med masse effekter og nyeste teknologi, så du kan lære om oldtiden, bronsealderen, mosemennesker og vikinger på en morsom og annerledes måte. 

På museet kan du også møte en av verdens best bevarte mosefunn, Grauballemanden, som er over 2000 år gammel og omgitt av stor mystikk. Museet fikk i 2019 hele 3 stjerners i Michelins attraksjonsguide.

ARoS Art Museum – Danmarks eldste kunstsamling

ARoS Art Museum i Aarhus er Danmarks eldste kunstsamling utenfor København, og huser kunst fra 1700-tallet og fram til i dag. Det er et opplevelseshus som viser banebrytende kunst fra internasjonale kunstnere. Med sine 17 700 kvadratmeter fordelt over ni etasjer er dette også et av Europas største museer. På taket av museet troner verket «Your rainbow panorama»*, som med sine flotte farger har blitt byens landemerke og symbol, ulikt noe annet. Herfra har du fantastisk utsikt over både byen og bukten.

*Your rainbow panorama, Olafur Eliasson, 2006 - 2011, ARoS Aarhus Art Museum. 

Musikkhuset Aarhus – Nordens største musikkhus

Årlig besøkes det berømte musikkhuset av over en halv million gjester som berikes med alt fra pop og rock til opera og barock, fra symfonikonserter, dans og teater til barneforestillinger, konserter og stand-up. Det første som møter deg ved ankomst, er en gedigen, glassbelagt foajé som sammen med palmer, oliventrær og mange kunstverk skaper en helt spesiell atmosfære.

Den Uendelige Bro

Ja, på denne broen kan du faktisk gå rundt i det uendelige!  Den vakre badebroen sto ferdig i 2015, og har siden den gang  vært utrolig populær blant besøkende og  innbyggere i Aarhus.

De fleste nyter utsikten, mange bader, men man kan faktisk også bestille vielse her. Kanskje et godt tips?

AarhusCARD

Med et AarhusCARD får du mest mulig ut av ditt opphold. Kortet gir deg fri entré til mer enn 30 attraksjoner i Aarhus og gratis parkering i p-hus sentralt i byen. 

Hva skjer?

Konserter, seminarer, utstillinger og arrangementer. På Visit Aarhus sine nettsider finner du en stor oversikt og kalender over hva som skjer i byen.

Hotell i Aarhus