Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Restauranter i Aarhus

Århus byr på matopplevelser i verdensklasse

Kvalitet

Lokale matprodusenter

Stemningen i sjarmerende Aarhus er virkelig unik, med et mangfold av restauranter og kafeer i alle varianter og prisklasser.

 

Byen kan skilte med hele tre restauranter med hver sin Michelin-stjerne. Noen av Danmarks beste kokker, fiskehandlere og bakere er å finne i Aarhus – mye på grunn av de fantastiske råvarene som produseres i og rundt byen. Her er det matprodusenter som brenner for faget, og resultatet er at produktene oser av kvalitet. For i Aarhus går et gastronomisk høyt nivå hånd i hånd med uformelle kafeer, stemningsfulle treffsteder og kvalitetsmat på farten.

Så i Aarhus er det ingen grunn til å gå rundt sulten – her finnes det nok av fristelser.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Frokost og brunch i Aarhus – når byen våkner

Hvorfor ikke starte dagen med noen timer på kafé, og spise en deilig frokost eller brunch mens byen våkner til liv? Er det noe aarhusianerne kan er det nemlig brunch, og langs deilige og trendy Åboulevarden – eller Åen som den kalles på folkemunne – finnes utallige alternativer.

På søndager får du etter sigende Aarhus' beste brunch hos Klassisk 65 i Jægergårdsgate. Her kan du nyte synet og smaken av et stort bord dekket av pølser, oster, omeletter og pannekaker, i selskap med en velbrygget kaffe. 

På hverdagen kan du gå for et lettere måltid på KØN Kvindemuseets Cafe, like ved Domkirken. Omgitt av historiske utstillinger kan du starte dagen med hjemmelagde rundstykker med pålegg, eller et stykke nybakt kake. Her er i tillegg alt økologisk.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Lunsj i Aarhus – pause fra shoppingen

Trenger du en lunsjpause fra shoppingen bør du ta en tur til de kronglete gatene i Latinerkvarteret eller til Frederiksbjerg. Her kan du nyte deilige bakervarer fra økologiske bakerier, drikke ferskpresset juice i en juicebar eller nyte en diger italiensk sandwich og en god kopp kaffe.

Et ekte dansk «smørrebrød» er den perfekte form for lunsj i denne byen. Sverger du derimot til det tradisjonelle bør du legge turen til Restaurant Gæstgivergården i Den Gamle By. Her lages smørbrødet helt fra bunnen av, slik danske bestemødre alltid har gjort. Du vil også elske Raadhuus Kafeen hvis du er glad i smørbrød. Utvalget av høye, lekre «smørrebrød er enormt» – faktisk det største i Aarhus.

På en solrik dag er det en selvfølge å gå en tur langs sjøen, der du kan legge opp til flere stopp på veien. Ved havnen finner du to fiskehandlere med stort utvalg – P. Clausens Fiskehandel og Havnens Fiskehus

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Middag i Aarhus – gastronomiske muligheter

Dagen er likevel ikke fullkommen før du har inntatt en god middag. Om du er lysten på digge hjemmelagde burgere, spennende tapas, deilig sjømat eller en solid biff er du uansett garantert en kulinarisk opplevelse. For i Aarhus er mulighetene mange.

Dersom det er lukten av grill som lokker, bør turen gå til Latinerkvarteret og området rundt Mejlgade. Her finner du gastronomiske grill-barer med høy kvalitet og lave priser. 

De tre Michelin-restaurantene i Aarhus plasserer virkelig byen i den gastronomiske verdensklasse. For å oppleve rustikke omgivelser og enkel matlaging laget av lokale råvarer, er Restaurant Domestic det rette valget. Menyen skiftes ofte, avhengig av når lokale bønder kan levere de lekreste råvarene. Noen minutter unna, på Restaurant Gastromé følger de to kokkene sin filosofi om å eksperimentere i et klassisk, innovativt kjøkken – helt uten begrensinger. Resultatet er gourmetopplevelser av ypperste klasse.

For å oppleve kokekunst på aller høyeste nivå, ta turen til Restaurant Frederikshøj. Restauranten hører til den absolutte elite i dansk gastronomi, og her benyttes kun årtidens beste og mest velsmakende råvarer.

Vi anbefaler Nordisk Spisehus som er en av byens mest ettertraktede restauranter. Her får du lekker gourmetmat i en kombinasjon av nordiske retter, inspirert av internasjonale stjernerestauranter. Frister det med en deilig sjømatmiddag, er Mefisto Restaurant & Gårdhave et svært godt alternativ. Restauranten ligger i Latinerkvarteret og her får du en smak av det beste fra havet. Er du derimot på jakt etter et tradisjonelt, dansk herremåltid er Teater Bodega restauranten du bør besøke. Her serveres deilige klassiskere; sildefat, rødspettefilet, reker, laks og ost på stettfat i en hyggelige, dansk atmosfære.

Les mer om Michelin i Aarhus her

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Markeder

Matmarkeder i Aarhus

Mat fra alle verdens hjørner. Matmarkeder er et utmerket utgangspunkt hvis du ønsker en litt annerledes matopplevelse.

Aarhus Street Food

Aarhus Street Food serverer kvalitetsmat fra alle verdenshjørner til meget hyggelige priser. Hver bod har kun noen få utvalgte retter, og tilbyr alltid minst en mettende rett til under 50 DKK. Konseptet er at aspirerende kokker kan leie en bod og tilby hjemmelaget mat. Markedet er sentralt plassert – kun noen få minutters gange fra sentralbanestasjonen.

Hotell i Aarhus