Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Butikker i Aarhus

Shopping-tips

Shopping i verdensklasse

Aarhus er anerkjent som en av Nord-Europas beste shoppingbyer. Det meste er innen gåavstand, så de ulike bydelene, som alle har sitt helt særegne preg, kan utforskes til fots. Er du glad i å shoppe, bør du absolutt lese videre – her er nemlig våre beste shopping-tips.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Latinerkvarteret – trendy og historisk

Aarhus er Danmarks nest største by, og med sine 50 000 studenter er byen alltid full av liv, både på dag-og kveldstid. Byens historie strekker seg helt tilbake til vikingtiden, og det er Aarhus eldste bydel, Latinerkvarteret, et godt eksempel på. Paradoksalt nok er bydelen også veldig trendy, for langs brosteinsbelagte gater finner du en kreativ blanding av designbutikker, vintageklær og kunst i spennende, små hus.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bruuns Galleri – shopping hele uken

I enden av Strøget, ved Jernbanegården, ligger Bruuns – Danmarks største kjøpesenter med drøssevis av moderne butikker samlet under ett tak. Her finner du alt fra kjente kjedebutikker til nisje- og spesialbutikker. Trenger du en pause fra shoppingen, kan du se en god film i senterets kino, eller slå et slag minigolf på taket. Bruuns Galleri ligger i hjertet av Aarhus, og til alle shoppinglade: det er også åpent på søndager!

Sidegaderne i Aarhus – nytt design og second-hand

Sidegaderne er et kreativt område med stadig økende popularitet, bestående av gallerier, kafeer, second-hand og motebutikker i skjønn forening. Her holder også mange up-and-coming designere til, og hos dem er muligheten for å gjøre unike kupp virkelig til stede.

Frederiksbjerg-kvareret – Aarhus' spiskammer

Frederiksbjerg-kvarteret bør absolutt besøkes når du er i Aarhus. På folkemunne blir den unge og trendy bydelen med rette kalt for Aarhus' spiskammer, for her ligger design- og delikatessebutikker side om side med sjarmerende kafeer og klassiske vertshus. Her får du byens beste utvalg av kjøtt, vin, brød og kaker, samt lekre spesialiteter fra hele verden.

Strøget – den selvsagte

På Strøget, hovedhandlegaten i Aarhus, er det noe for alle. I den ca. én km lange gaten ligger over 150 butikker tett i tett, med alt fra store kjedebutikker og restauranter til små spesialforretninger og kafeer.

Georg Jensen er absolutt verdt et besøk og ligger like ved kanalen. Det danske designfirmaet er viden kjent for lekre produkter i stål og edelt metall. Her får du flotte vaser, lysestaker og andre produkter til hjemmet, utført av kjente designere som Arne Jacobsen og Sigvard Bernadotte. Vegg i vegg ligger Georg Jensen. Damask, hvor du får nydelige håndklær til kjøkken og bad, flotte duker og sengetøy. Går du videre mot kanalen går du forbi det som sannsynligvis er Aarhus’ flotteste herrebutikk, Harder. Et fantastisk sortiment med virkelig lekre klær. Her får du alt fra eksklusive dresser, slips og skjorter til kjente merkenavn på t-skjorter, jeans og yttertøy.

I Strøget finner du også Salling Stormagasin med sitt fantastiske utvalg av matvarer og design. Salling ROOFTOP er virkelig verdt et besøk. Dette er en urban takterrasse med lounge, konserter og en fantastisk utsikt over byen. I kort avstand fra Strøget, like ved ved Åen, ligger også varehuset Magasin. Her får du eksklusive merkeklær og sko fra flere kjente motehus, vesker, sportsutstyr, interiør- og gaveartikler, undertøy, parfyme, sminke etc. Varehuset innehar kjente, danske merker som for eksempel Kähler og Royal Copenhagen.

Like ved Magasin ligger Mulberry, et kjent navn for de merkebevisste. Lekre vesker, sko, skjerf og sjal er blant de populære produktene. Rett over veien er Hørlyck sko, som av mange er kalt Aarhus’ beste skobutikk og har et spennende utvalg sko, støvletter og sandaler, samt et lite utvalg vesker og klær.  

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bazar Vest – Skandinavias største

Bazar Vest er faktisk Skandinavias største bazar. Her ønsker orientalske kjøpmenn deg velkommen til eksotiske spisesteder, tyrkiske og arabiske bakerier, frukt- og grøntmarked og slakter – ja, her er det mange spennende opplevelser for alle sanser. 

Åpningstider for butikker

Bruuns Galleri

Mandag–fredag: 10.00–20.00
Lørdag–søndag: 10.00–18.00

Salling Stormagasin

Mandag–fredag: 10.00–20.00
Lørdag: 09.00–19.00
Søndag: 11.00–18.00

Magasin

Mandag–søndag: 10.00–20.00

Bazar Vest

Mandag: Stengt
Tirsdag–søndag: 10.00–18.00

Hotell i Aarhus