Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Kolding

Besøk vakre Kolding

Kolding er kjent for sine mange hyggelige butikker og spisesteder, men også som en rik kulturby med fokus på dansk kunst og design, noe som gjenspeiles i Trapholt Museum for Modern Art. Et annet av byens store trekkplastre er den majestetiske festningen Koldinghus, som byr på unike utstillinger.

+2
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bestill nå

Båtreise og hotell i Kolding

Kolding

Opplev Kolding

Besøk middelalderborgen Koldinghus, opplev flott natur fra sykkelsetet, eller gjør et kupp i en av byens koselige butikker. Koldings gågater byr på vakre, gamle bygninger med små spesialforretninger. I tillegg har byen et Storcenter med mer enn 120 butikker, så her er det med andre ord mye å glede seg over for shoppingglade.

Koldinghus og slottsøen

Middelalderborgen Koldinghus, Jyllands siste kongeborg, er nå et senter for kunst og spennende aktiviteter for barn og voksne. Storbrannen i 1808 la borgen i ruiner, men mange års restaurering har gjort stedet til et virkelig trekkplaster.

Flora Danica - verdens "villeste" porselenssamling

En verden av ville planter og overdådig porselen åpenbarer seg når Kongernes Samling for første gang stiller ut det originale Flora Danica-serviset i Bibliotekssalen på Koldinghus. Med 1530 intakte deler er Flora Danica-serviset ikke bare verdens best bevarte servise fra 1700-tallet, men uten tvil også verdens "villeste" servise når det kommer til prakt, myter og dekorasjoner.

Trapholt

Dette er Danmarks eneste museum, hvor det er samlet både billedkunst, kunsthåndverk, designprodukter og møbeldesign, med utstillinger av både internasjonale og danske kunstnere.

Lekepark

Like ved Koldinghus ligger et stort parkområde hvor barna virkelig kan utfolde seg.  Her er det både sklier, husker, klatremuligheter, minigolf, sykkelbåter og mooncars.

Strandliv

Kolding er også kjent for sine flotte og barnevennlige strender, så her er det bare å ta med seg badetøy og hive seg uti. Strendene ligger i Danmarks største naturpark – Naturpark Lillebælt.

Avstand fra Hirtshals

Kolding ligger ca. 2 timer og 45 minutter unna Hirtshals med bil (275 km).

Turistinformasjon

Ligger sentralt plasser i havnen på Sdr Havnegade 7. Du finner også et informasjonspunkt på Kolding storcenter.

Transport

Bybusser og regionale busser. Det finnes også flere steder hvor man kan leie sykkel.