Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Tre opplevelser for prisen av én

Drømmer du om å dra på safari blant store og eksotiske dyr? Da trenger du faktisk ikke å reise lenger enn til Danmark, nærmere bestemt til Givskud Zoo, også kjent som løveparken. 

I år fyller den populære dyreparken 50 år. Her får dere tre opplevelser til prisen av én: opplev en klassisk zoo, safaripark og dyr fra istiden. Dette er dyreparken med det lille ekstra.

En annerledes opplevelse

Reis med SuperSpeed til Hirtshals fra Kristiansand eller Larvik til denne spennende dyreparken. Givskud Zoo er en del av LEGOLAND® Billund Resort – kun en halvtimes kjøretur unna – og kan friste med en litt annerledes dyrehageopplevelse enn du sikkert er vant til.

Her bor det rundt 700 dyr og 50 ulike dyrearter fra fire verdensdeler, og så mye som en tredjedel av dem er truede dyrearter. I tillegg til alle løvene som holder til her, vil dere finne spennende dyr som gorillaer, kameler, elefanter, sjiraffer og sebraer, og spesielle fuglearter som flamingoer, påfugler og papegøyer. I forbindelse med 50-års jubileet kan dere nå også se de karakteristiske brillebjørnene i en av Europas største bjørneanlegg.

+1
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Nyheter 2019

  • Kjenner du bjørnen Paddington?

    Årets store nyhet i Givskud Zoo er brillebjørn. Denne arten er nok mest kjent gjennom de populære barnebøkene og filmene om den hjemløse bjørnen, som flytter inn hos en engelsk familie og fikk navnet Paddington. Men, brillebjørnene i Givskud Zoo er ekte og kan oppleves i et helt nytt bjørneanlegg i parken.

Opplev istiden i Givskud

Reis tilbake til istiden, og opplev hvordan de gigantiske dyrene en gang levde i Danmark. Her får dere et innblikk i hvordan Danmarks landskap og natur ble formet gjennom de forskjellige istidene. Du får se mammuter, sabeltigre og andre dyr i sin naturlige størrelse, og det vil være aktiviteter for hele familien i utstillingen Tilbake til istiden. I disse klimaforandringstider er dette en tankevekkende og spennende utstilling. 2019 er siste mulighet til å se denne utstillingen.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Danmarks største dinosaurpark

Den populære Dinosaurutstillingen, faktisk den største som noensinne er blitt vist i Danmark, finner dere i Givskud Zoo. Dette er som en tidsreise millioner av år tilbake i tid, hvor dere kan oppleve 50 forskjellige dinosaurer i naturlig størrelse.

Flere safariruter

Siden Givskud Zoo er en safaripark, kan du kjøre gjennom parken med egen bil eller hoppe på Safaribussen. Men deler av parken kan også oppleves til fots. Parken består av flere safariruter som er oppdelt av gå-områder, med tilhørende parkeringsplass. Safarien starter fra parkeringsplass P1, og herfra kan dere kjøre gjennom områder som byr på dyr fra tre ulike verdensdeler. Alpakkaer, antiloper og bisonokser er bare noen av de mange dyrene du kan få øye på her.

Vel fremme på parkeringsplass P2 kan bilen parkeres og dere kan legge ut på en liten oppdagelsesferd langs stiene. Her møter dere gorillaen Samson og vennene hans, og kanskje får dere se morsomme lemurer og apekatter leke seg i trærne. Langs med safarirutene vil dere finne flere egnede steder til å nyte matpakken, men det er også mulig å besøke noen av parkens flotte spisesteder.

I løvenes rike

Når dere kommer tilbake til bilen kan dere fortsette safarien gjennom enda en afrikansk savanne, med dyr som neshorn og gnuer. I Givskud Zoo har de spart det beste til slutt, og turen ender derfor i løvenes rike.

Å oppleve løvene fra bilen eller Safaribussen er noe av det mest spennende du kan gjøre når du besøker dyreparken. Som på en ekte safari gjennom Afrikas nasjonalpark Serengeti kan dere observere dette majestetiske dyret i all sin prakt mens dere sitter trygt inne i bilen. Underveis kan dere også stoppe for å ta bilder, slik at minnene kan bli med hjem. Ønsker dere informasjon om det dere ser på turen, kan dere kjøpe en safari-CD for å spille av i bilen.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Aktiviteter for barn

De som ikke kommer i egen bil, eller som ønsker å la bilen stå, kan oppleve dyreparken på andre måter. En parkguide gir deg oversikt over gangstiene som går gjennom parken, og viser deg hvordan du kommer deg til gå-områdene ved P1 og P2, samt det siste gå-området som ligger ved P3. Her vil du, i tillegg til mange afrikanske dyr, også finne Safarishoppen og en kjempestor lekeplass til barna.

For en ekstra spennende opplevelse kan dere stige om bord på Safaribussen. Da vil dere få en guidet tur gjennom dyreparken, og sjåføren vil fortelle spennende historier om dyrene underveis. Turen følger safariruten fra P1 til P2 og P3, med innlagte stopp på veien, slik at dere også kan utforske noe av parken til fots.

Bestiller du opphold i LEGOLAND® Billund Resort gjennom Color Line får du også et Be Happy Pass som gir deg rabatter og spesialtilbud på alt fra mat og drikke til spennende opplevelser.

Visste du at...

Løvene var de første dyrene som kom til Givskud, og i begynnelsen var det kjent som Løveparken.

Løveflokken i Givskud Zoo er den største i Europa.

I Givskud Zoo kan dere oppleve en Argentinosaurus på hele 40 meter og den fryktingytende kjøtteteren Tyrannosaurus Rex.