Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Strandperler i Danmark

Danmark

Mil etter mil med strender

Mona Løhre fra Kristiansand lengter etter Danmark – og etter de endeløse strendene.

–  Det er så uendelig vakkert når sola skinner og bølgene slår lett mot land. Bare det å sitte på benken og se på havet får pulsen til å slå saktere. Det er fantastisk å sykle en morgentur på stranden og høre havet bruse. Og ingenting er som å se solen duppe ned i havet. Det er ingen myte at det er deilig å være norsk i Danmark, sier Mona Løhre.

Hun og ektemannen Pål Løhre har sommerhus mellom Løkken og Lønstrup, bare et par minutters gange til det hun kaller den eventyrlige stranden.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

De danskene strendene er blant de flotteste i Europa, og omgir så å si hele landet. Uansett hvor du er i Danmark er det aldri mer enn 50 kilometer til kysten. Visste du at Danmark har over 7000 kilometer kystlinje?

Strendene er brede med kritthvit sand og fine klitter, mange er langgrunne og barnevennlige.

Noe strender er for late dager, andre for windsurfing og drageflyging. Vestkystens strender er forskjellig fra østkystens.

De bredeste og villeste strendene er på vestkysten, mens østkystens strender generelt er mer barnevennlige

Våre favoritter

Anbefalte strender i Danmark

Her har vi plukket ut våre favorittstrender i Danmark.

Hirtshals

Du trenger ikke reise langt, strendene like ved ferjeterminalen i Hirtshals er innbydende og langstrakte.

Skagen

Strendene ved Skagen er spesielt vakre. Her kan du vasse med ett bein i Skagerrak og ett i Kattegat.

Løkken

Løkken er en klassisk badeby, og her finner du en av Danmarks aller beste strender. Den 10 kilometer lange stranden er bred med snøhvit sand. Her finner du de karakteristiske badehusene.

Blokhus Strand

Blokhus Strand i Jammerbugten, like ved den populære feriebyen Blokhus, er en 100 kilometer lang oase av delikate sanddyner, vakre klitter og blått og rent badevann. Du kan kjøre helt ned til stranden. Er populær hos windsurfere.

Saltum Strand

Saltum Strand er en annen strandperle i Jammerbugten og har status som en av de beste strendene i Nord-Europa. Her finner du mange lune dyner.

Bisnap Strand

I Hals finner du Bisnap strand som flere ganger er kåret til Nordjyllands beste. Stranden er litt annerledes enn de andre. Den har klart og grunt vann, og er kjent for at tidevannet danner små øyer som man kan ha helt for seg selv.

Grenaa Strand

Djursland byr på 250 kilometer kystlinje med hvite strender – en av de fineste er Grenaa Strand.

Aarhus

Vil du kombinere storby med strandliv; Aarhus har flere flotte strender; Bellevue, Moesegård og Ballehage er gode alternativer, men mest besøkt er havbadet, Den Permanente. Her er det adgang til en gammeldags badeanstalt.

+1
Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Tilbud på reiser til Danmark