Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bilferie i Frankrike – en kulturell og kulinarisk nytelse

Frankrike

Ta turen til vakre Frankrike

Oppfyll ferieforventningene med bilen som foretrukket fartøy. Litt hjelp fra et magisk cruiseskip er naturligvis lov.

 

Det er grenseløst mange attraksjoner og opplevelser som venter dere i Frankrike. For å sikre at dere får en topp start på bilferien, er det lurt å trille rolig om bord på Color Magic eller Color Fantasy. Et avslappende opphold på et av våre cruiseskip vil gi dere det ekstra overskuddet dere trenger for å utforske Frankrike fullt ut.

Visste du at bilferie i Frankrike også er ypperlig med barn eller barnebarn? Les dette.

Mens skipet glir stødig mot kontinentet, har dere et vell av aktiviteter å ta dere til. Vel, aktiviteter og aktiviteter. Kanskje er det nettopp fraværet av aktiviteter dere er ute etter, der dere dampes og knas i spa-avdelingen. Liker dere å bli underholdt, kan dere se artister som holder internasjonalt nivå i Show Lounge, etter et bedre måltid på en skipets restauranter, som har nydelig havutsikt.

Sus avgårde på bilferie i Europa

Kjøring i Sentral-Europa og kjøring i Norge er vidt forskjellig på flere vis. Landskapet er flatere, veiene er raskere, og etter åtte timers kjøring fra Kiel er du faktisk i Frankrike. Og da har dere rukket innom både Belgia og Nederland på veien.

Like over grensen inne i Frankrike finner dere naturreservatet Parc naturel Scarpe-Escaut. Her vil selv de største friluftsskeptikerne fristes til å gå skogstur, padle kajakk, og telte i behagelig varme omgivelser. De sjarmerende små landsbyene har spise- og overnattingssteder det ikke går to av på dusinet.

Får du ikke nok av den franske naturen, anbefales kanalbåttur på Canal du Midi. Middelalderbyen Carcassone er bare ett av de mange høydepunktene langs elvebredden. Den har til og med fått sin ærefulle plass på UNESCOs verdensarvliste.

 

Spis godt. Noe annet blir absurd.

Frankrike er kanskje verdens viktigste vinland. Det henger nøye sammen med de stolte mattradisjonene som franskmennene har foredlet med høytidelighet gjennom århundrer.  Uansett hvor dere kjører vil dere oppleve at vin og mat spiller en sentral rolle.

Loiredalen sør for Paris er stedet for deg som vil børste støvet av drømmen om uendelige vinmarker omgitt av storslagne slott og vakre hager. Dette er blant de vakreste regionene i Frankrike og kalles Frankrikes hage av en grunn. Her kan du nyte mat av beste franske kvalitet, som passer perfekt til de lokale vinene. Det sies at Coq au vin fortært noe annet sted enn i Loiredalen er en forfalskning, eller i beste fall en dårlig kopi.

Den genuine franske landsbygda oppleves best i Alsace-regionen. Her er spesialiteten hvite viner og tradisjonsmat som løksuppe og hvitvinsdampede blåskjell med pommes frites. Charmante landsbyer ligger strødd som stjerner utover en romantisk nattehimmel. Det er bare å la seg rive med og hengi dere til kulinarisk nytelse.

En smak av Frankrike

Når dere først er i Frankrike har dere muligheten til å smake på alt det fantastiske landet har å by på, som for eksempel deilige makroner.

Så hvordan spise på ekte fransk vis?

Franskmennene er ganske nøye med sine spisetider. Skal du ha lunsj, er det 12 til 14.30 som gjelder, mens middagen inntas mellom 19 og 22.30. Dette kan det være greit å vite før dere vender nesen mot en bistro eller et brasseri for å smake typisk fransk mat.

Typiske franske matretter


Coq au vin

Coq au vin er en svært mettende og delikat langkokt gryte som lages med høne og rødvin. Dette er en rett som faller i smak hos de aller fleste.

Løksuppe

Denne retten kan høres simpel ut, men med all den osten og gratineringen som er med i bildet, er det bare å gi seg ende over og legge dietten igjen på hattehylla. Dette er alle suppers mor – og bør settes til livs minst én gang i løpet av turen.

Moules frites

Denne belgiske rariteten har vært en hit i Frankrike i alle år: Hvitvinsdampede blåskjell i kuriøst følge med pommes frittes. Denne smaksvinneren kan virke som en gatekjøkkenrett forkledt som restaurantmat. Eller motsatt.

Escargots

Vet du hva det er? Ja, det måtte komme i en liste som denne: Snegler. Våre trege venner med hus på ryggen, er som kjent en delikatesse her. Hvis du tør å gi det en sjanse, blir du kanskje positivt overrasket. Hvis det derimot viser seg at du ikke liker det, vil du takke kokken for at han serverte bløtdyrene med et nydelig hvitløkssmør som freser i smaksløkene.

Froskelår

Denne spenstige klassikeren bør du ikke hoppe over. Servert med røkt salt og sesongens urter, vil dette møre kjøttet sette seg i minnet ditt. Og mellom tennene.
Når vi først er inne på det, ikke bruk tannpirker ved bordet om dere er på en riktig fin restaurant. Det anses som dårlig skikk og bruk hos gjestene med de mest aristokratiske tilbøyelighetene.

Makroner

Disse kjekskakene med sprøtt skall og deilig seigt fyll, finnes i alle regnbuens farger. Har du muligheten, anbefales en tur innom den enestående konditoren Ladurée i Paris. Dette er den originale makronens vugge.

Paris, den uimotståelige klisjeen

Denne hovedstaden er så sirlig gjengitt i både litteratur og popkultur at en kan føle seg mett på byen før man en gang har vært her. Så hvorfor ikke utforske denne byen grundig, én gang for alle? Når dere har hengt med hipsterne i Marais, spist på kafeen til den fabelaktige Amelie og har tatt turen opp i tårnet til den visjonære entreprenøren Eiffel, 324 meter over bakken, da kan dere i hvert fall krysse av på bucket-lista med god samvittighet. Mest sannsynlig vil dere pådra dere fine minner for livet i samme slengen.

Louvre

Ja, det er greit å få med seg Mona Lisa mens dere først er her. Såpass ikoniske malerier har en tendens til å imponere uansett grad av kunstinteresse. Etter litt tid i museumsmastodonten Louvre, vil dere trolig føle dere ganske små og himmelfalne av den overveldende mengden storverk og kunsthistoriske flaggskip. Ikke ødelegg noe, ikke ødelegg noe, ikke ødelegg noe...

Solkongens slott i Versailles

En mann som titulerer seg som Solkongen, uttaler at «Staten, det er jeg» og holder elskerinnene sine adskilt med egne kamre og sluser for å unngå sjalusidrama, han bor ikke i en treroms med bod på loftet. Dere rekker kanskje ikke innom alle de 1000 rommene i det overdådige slottet Ludvig 14. fikk bygget til ære for seg selv, men det dere rekker, kommer til å gjøre inntrykk. Hvis stormannsgalskap som konsept hadde et hovedkvarter, ville det vært dette.

Den lune sørkysten

For deg som liker å bade under åpen himmel, er Frankrike ideelt. Er dere ute etter høye badetemperaturer, er den lune sørkysten mot Middelhavet å foretrekke. Dersom målet er ro og fred, kan det være greit å styre unna den barnevennlige stranden Plage de GigaroEscalet Beach derimot, er et mekka for rolige dukkerter og utforskning av grotter og bukter.

Tar dere turen til Bordeaux, bør dere lete opp den bedagelige bystranden ved innsjøen Plage du Lac. Herfra er det kort vei ut til de vakre sandbankene ved La Pointe des Quinconces.

Husk dette før du drar på bilferie i Europa!

La hjemreisen bli kronen på verket

Når dere har lesset på med inntrykk fra Europas mest toneangivende land gjennom tidene, er dere gjerne litt utladet. Hva passer da bedre enn å avrunde turen med den ultimate beinstrekken om bord på Color Magic eller Color Fantasy!

Turen tilbake kompletterer ferieminnene og lar dere ta alt i deres tempo. Mens kapteinen trygt holder roret, kan dere strø dere dekadent utover i boblebadet, spillehallen, og taxfree-butikken.

Blir det et siste romantisk restaurantbesøk med havutsikt? Eller tar dere en saftig takeaway-pizza levert rett på lugardøra?

Bestill cruise med bilpakke

Se også: