Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Bilferie i Tyskland - et barnevennlig eventyr

Bilferie

Reise med barn til Tyskland

Noen tror man må fly langt av sted for å få den eventyrlige feriefølelsen. Andre vet at eventyret begynner i det dere setter dere inn i bilen.

For å sikre at både barn og voksne får en behagelig start på bilferien, er det lurt å trille rolig om bord på et av våre cruiseskip. Det kan også være godt å vite at Color Magic og Color Fantasy har flere aktiviteter om bord i skoleferiene. Det betyr at små, mellomstore og til og med de største barna vil finne en mengde spennende og skreddersydde aktiviteter om bord.

I Aqualand kan hele gjengen boltre seg sammen og etterpå velge å spise enkelt eller eksklusivt. Rett ved siden av spillehallen Adventure Planet, serverer Sports & Burger bar amerikansk burger på beste vis, mens buffetrestauranten lokker med en Captain Kid-meny for de minste. Hvis pizza frister mest, er Mama Bella riktig sted for dere.

Etter et behagelig døgn på cruiseskipet har dere masse å glede dere til på det tyske fastlandet. Med sine raske motorveier, er Tyskland som skapt for bilferie. Til og med mellom de mange reisemålene er det fint å være familie på tur. Veikroene holder suveren standard og flere har store, flotte lekeplasser utenfor hvor ungene får brent av undertrykt baksetekribling.

Husk dette før du drar på bilferie!

Tett mellom godbitene

Det er lett å ty til klisjeen om at dette landet byr på noe for enhver smak, men det er ikke dekkende. Sannheten er at det byr på mye for enhver smak – i enhver aldersgruppe. I løpet av en ukes ferd kan du forespeile familien din storbyliv, badeland, vakre strender, telttur, fornøyelsespark og et ekte eventyrslott – uten å ta munnen for full.  

Når vi først snakker om munnfuller. Det tyske kjøkken byr på store regionale forskjeller og rikelig med underfundigheter, også for pølse- og pasta-elskende barn.

Bilferie i Tyskland uten barn? Les dette!

 

Tyskland

Attraksjoner

Eventyrveien

Strekningen slynger seg fra Bremen til Hanau og byr på hele åtte naturparker med brødrene Grimm-aktige landskap og vakre småbyer, som Kassel for eksempel. Her kan dere besøke det berømte Grimm-museet, mens Sababurg er det ultimate stoppestedet for et god powernap; Her ligger nemlig slottet hvor Tornerose skal ha sovet i 100 år.

Europapark

Et annet åpenbart mål vest i Tyskland er Europa-park. Dette eldoradoet av en fornøyelsespark har over 100 attraksjoner hvorav tolv er berg- og dalbaner. Likevel er den litt glemt av oss nordboere, selv om både NRK og Aftenposten skryter den opp i været. 4,8 av 5 stjerner på Google basert på over 100 000 anmeldelser sier også sitt.

 

Legoland, ja det er i Danmark

Vi må bare si det. Selv om vi snakker Tyskland, så ligger faktisk Legoland på Jylland i underkant av 2 ½ time fra Kiel. Dere kommer dere ikke til Legoland på en mer behagelig måte, eller mer utvilte og klare for parkens mange attraksjoner. Skal dere farte rundt i Nord-Tyskland, kan altså en svipptur innom Jylland anbefales! 

Berlin

Her får du storbyfølelsen

Berlin – En verden i seg selv.

For maksimal storbyfølelse legger dere turen innom Berlin. Her yrer det moderne storbylivet om kapp med det historiske suset vi kjenner fra skolebøkene.

Prenzlauer Berg – Barnas Berlin

Denne bydelen er lur å merke seg for barnefamilier i Berlin. Her finner dere Kollwitz Platz med de store frodige parkene og de største lekeparkene. Bydelen rommer også et barnemuseum, en kafé med innendørs sandkasse og rikelig med iskremsjapper.

Madame Tussauds

Madame Tussauds er en turistmagnet, og det er det gode grunner til. Dette britiske konseptet vil overraske hele familien. Den gamle Madammen lever ikke av billige triks, men av enestående håndverk i verdensklasse. Voksfigurene gjengir virkeligheten med en ekstremt imponerende presisjon, som blir understreket av at dere får se hvordan de lages. Vær obs: Den interaktive fotballarenaen og spaserturen blant filmstjerner, musikklegender, Star Wars-figurer og hologrammer kan påføre dere akutt måpefjes-syndrom.

Tropical Island

En liten time sør for Berlin vil et tropisk paradis åpenbare seg i form av en gigantisk halvkule, som lager bul på horisonten. Denne enorme hallen er bygd for å romme Europas største tropiske feriepark. Her finnes ikke bare en tropisk innsjø, en lagune, Tysklands høyeste rutsjebane, men også verdens største innendørs regnskog som dere kan telte i. Dette er et badeland av en annen verden.

Nach Hause. Altså, hjemover.

En vellykket ferie forutsetter at dere får slappe skikkelig av. Derfor bør sisteetappen være et rolig cruise over Kattegat, hvor dere kan strekke på beina og spankulere fritt om bord, og kanskje treffe på klovner eller Captein Kid i promenadegaten til Color Fantasy eller Color Magic. Om dere finner roen best på lugaren, i Adventure Planet, på soldekket eller på et spektakulært show, vet dere best selv. Uansett er det lite som topper en god natts søvn på et cruiseskip før fedrelandet hilser dere velkommen i havn.

Se også: