Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Restauranter og barer i Aalborg

Mat og drikke

Nordjyllands gastronomiske hovedstad

Visste du at Aalborg er den byen i Danmark med størst konsentrasjon av spisesteder, og at den etterhvert er blitt kjent som Nordjyllands gastronomiske hovedstad?

Aalborg byr på en mengde restauranter og spisesteder, med alt fra enklere husmannskost til gourmetmat og trendy matkonsepter fra det danske og internasjonale kjøkken.

Street Food i Aalborg

Nå er street food-konseptet også kommet til Aalborg, nærmere bestemt ved Skudehavnen i den vestlige delen av byen. På Aalborg Street Food kan du oppleve 13 forskjellige gatekjøkken fra verdens mange hjørner til fornuftige priser og med lekre råvarer. Menneskestrømmen, de deilige duftene, de fargerike bodene og summen av velvære er innbydende. Og med utsikt til Limfjorden, er atmosfæren hyggelig både inne og ute.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Ekte dansk frokost

Danskene og deres ”smørrebrød” er et verdenskjent begrep, og de som har spist dette forstår hvorfor det har blitt en så viktig del av dansk matkultur. I Norge er vi vant til én brødskive med ett pålegg – men et dansk smørrebrød er noe helt annet: På skiven med rugbrød, legger du på så mye du får plass til av alt det beste du vet.

Hos Isidor Henius får du nevnte danske smørrebrød på sitt alle beste – i tillegg til andre danske spesialiteter, og selvfølgelig en snaps som passer til. Isodor Henius er tidligere kåret til årets lunsjrestaurant av Den Danske Spiseguide.

Den folkelige

I Aalborg sentrum ligger de koselige gågatene Nørregade, Algade, Gravensgade og Bispensgade. Matperlene finner du overalt, ikke minst tradisjonsrike frokoststeder – blant annet det trivelige spisestedet Caféministeriet ved Mølle Plads, som serverer hjemmelaget brød til frokost og lunsj, og herlige retter til middag.

Populære Penny Lane på Boulevarden er en blanding av kafé, konditori og boutique. Her kan du nyte en herlig frokost eller lunsj i en hjemlig og kjærlig atmosfære. Stemningen og kvaliteten er på topp og kaféens nye créperie byr på deilige pannekaker.  

Stedet å gå for å oppleve et lite stykke Italia i Aalborg er La Bottega. Denne autentiske kaféen og delikatessebutikken tilbyr et bredt utvalg av italienske spesialiteter. Brødet blir bakt i egen steinovn og smaker nydelig.  Her får du også fersk pasta i ulike varianter, all mulig type av skinke og pølser, fristende oster og velsmakende pizza.

I Aalborgs beste mikrobryggeri, ølstue, kafé og restaurant – Søgaards Bryghus – serveres ekte dansk frokost. Søgaards brygger sitt eget øl, som er kjent for å være blant Danmarks beste. Til en hver tid har bryggeriet flere titalls øl på fat – fra lyst til mørkt. Om du ønsker, kan du delta på ølsmaking. Og finner du en eller flere typer du liker, kan du ta dem med deg hjem på en av Søgaards helt spesielle flasker.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Alle skal tilfredsstilles

Den tapasglade bør teste ut Pingvin – restauranten som tilbyr lekker tapas fra både Europa, Asia og Amerika – med sin egne lille PINGVIN-twist. Og er du glad i grillmat, er Restaurant Flammen – en litt annerledes dansk, familieeid restaurantkjede – vel verdt et besøk. Deres visjon er at «alle gjester skal tilfredsstilles», og med det serveres barbecue og kjøtt, via en stor grillbuffet, hvor alle gjester skal få tilgodesett sine ønsker og garantert bli mette.

Et godt alternativ for familien er Cafe Vi2 som ligger på C.W. Obels Plads. Her er det god plass selv til store barnefamilier, og menyen består av mettende kafémat som burgere, sandwicher, nachos og salater. Vi anbefaler spesielt stedets egen smoothie.

Luksus

Mortens Kro er et opplagt valg om dere virkelig vil slå på stortromma. Denne gourmetrestauranten og champagnebaren er i dag ansett som et av de beste gastronomiske spisestedene i hele Danmark. Sjefen sjøl – Morten Nielsen, er tidligere Chef of the Year og et godt kjent TV-fjes.

Restaurant Fusion serverer moderne, luksuriøs fusion, og kombinerer matkunst fra Europa og Asia. Tradisjonelle smaker og innovative kombinasjoner gir deg en smaksopplevelse du sent vil glemme, og ikke minst byr restauranten på byens flotteste fjordutsikt.

Utsøkte smaksopplevelser får du også på Restaurant Tabu. Dette er en av Nordjyllands fremste gourmetrestauranter og i mai fikk restauranten hedersprisen «Årets gjennombrudd i 2017» av Den Danske Spiseguide.

Hvem vil ikke ha en nydelig 10-rettersmeny inkludert vin, til en utrolig pris? Vel, det får du faktisk på Restaurant Applaus. Her kan du nyte en blanding av det trendy konseptet social dining og små, individuelle retter.

Ønsker du gourmetmiddag, eller bare en deilig lunsj med utsikt over havnen og Limfjorden, kan du trygt besøke Musikkens Spisehus. Restauranten byr på et bredt utvalg enkle retter av høy kvalitet i uformelle rammer.