NB -

Ut og reise i sommer? Husk gyldig legitimasjon. Les mer

Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Aalborg - Nordjyllands gastronomiske hovedstad

Visste du at Aalborg er den byen i Danmark med størst konsentrasjon av spisesteder, og at den etterhvert er blitt kjent som Nordjyllands gastronomiske hovedstad?

Aalborg byr på en mengde restauranter og spisesteder, med alt fra enklere husmannskost til gourmetmat og trendy matkonsepter fra det danske og internasjonale kjøkken.

Street Food i Aalborg

Nå er street food-konseptet også kommet til Aalborg, nærmere bestemt ved Skudehavnen i den vestlige delen av byen. På Aalborg Street Food – The Lighthouse, kan du oppleve 17 forskjellige gatekjøkken fra verdens mange hjørner til fornuftige priser og med lekre råvarer. Menneskestrømmen, de deilige duftene, de fargerike bodene og summen av velvære er innbydende. Og med utsikt til Limfjorden, er atmosfæren hyggelig både inne og ute.

Ekte dansk frokost

Danskene og deres ”smørrebrød” er et verdenskjent begrep, og de som har spist dette forstår hvorfor det har blitt en så viktig del av dansk matkultur. I Norge er vi vant til én brødskive med ett pålegg – men et dansk smørrebrød er noe helt annet: På skiven med rugbrød, legger du på så mye du får plass til av alt det beste du vet.

Hos Isidor Henius får du nevnte danske smørrebrød på sitt alle beste – i tillegg til andre danske spesialiteter, og selvfølgelig en snaps som passer til. I 2015 ble restauranten kåret til årets lunsj-restaurant av Den Danske Spiseguide.

Den folkelige

I Aalborg sentrum ligger de koselige gågatene Nørregade, Algade, Gravensgade og Bispensgade. Matperlene finner du overalt, ikke minst tradisjonsrike frokoststeder – blant annet det trivelige spisestedet Caféministeriet ved Mølle Plads, som serverer hjemmelaget brød til frokost og lunsj, og herlige retter til middag.

I Aalborgs beste mikrobryggeri, ølstue, kafé og restaurant – Søgaards Bryghus – serveres ekte dansk frokost. Søgaards brygger sitt eget øl, som er kjent for å være blant Danmarks beste. Til en hver tid har bryggeriet flere titalls øl på fat – fra lyst til mørkt. Om du ønsker, kan du delta på ølsmaking. Og finner du en eller flere typer du liker, kan du ta dem med deg hjem på en av Søgaards helt spesielle flasker.

TV-kokkene Brødrene Price – kjent for sine restauranter i København – åpnet i 2016 en klassisk bistro på C.W. Obels Plads, i hjertet av Aalborg. Og det til manges store glede. Restauranten skal avspeile deres kjærlighet til det franske og italienske kjøkken og er innredet med vakker kunst på veggene, som alle bærer sin personlige historie.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

En annerledes og økologisk kafé

Elsker du ost, bør du ta turen til Aurum 79 i Slotsgade. Oppkalt etter gull i det periodiske system, setter de høye forventninger som garantert innfris. Dette er en av Aalborgs mest intime kafeer, med fokus på lekker ost og andre delikatesser. Du kan også kjøpe med deg favorittene hjem.

Alle skal tilfredsstilles

Den tapasglade bør teste ut Pingvin – restauranten som tilbyr lekker tapas fra både Europa, Asia og Amerika – med sin egne lille PINGVIN-twist. Og er du glad i grillmat, er restaurant Flammen – en litt annerledes dansk, familieeid restaurantkjede – vel verdt et besøk. Deres visjon er at «alle gjester skal tilfredsstilles», og med det serveres barbecue og kjøtt, via en stor grillbuffet, hvor alle gjester skal få tilgodesett sine ønsker og garantert bli mette.

Et godt alternativ for familien er Cafe Vi2 som ligger på C.W. Obels Plads. Her er det god plass selv til store barnefamilier, og menyen består av mettende kafémat som burgere, sandwicher, nachos og salater. Vi anbefaler spesielt stedets egen smoothie.

Luksus

Mortens Kro er et opplagt valg om dere virkelig vil slå på stortromma. Denne gourmetrestauranten og champagnebaren er i dag ansett som et av de beste gastronomiske spisestedene i hele Danmark. Sjefen sjøl – Morten Nielsen, er tidligere Chef of the Year og et godt kjent TV-fjes.

Restaurant Fusion serverer moderne, luksuriøs fusion, og kombinerer matkunst fra Europa og Asia. Tradisjonelle smaker og innovative kombinasjoner gir deg en smaksopplevelse du sent vil glemme, og ikke minst byr restauranten på byens flotteste fjordutsikt.

Hvem vil ikke ha en nydelig 10-rettersmeny inkludert vin, til en utrolig pris? Vel, det får du faktisk på Restaurant Applaus. Her kan du nyte en blanding av det trendy konseptet social dining og små, individuelle retter.

Ønsker du gourmetmiddag, eller bare en deilig lunsj med utsikt, kan du trygt besøke Musikkens Spisehus, med utsikt over havnen og vakre Limfjorden. Restauranten byr på et bredt utvalg enkle retter av høy kvalitet, uformelle rammer og høyt under taket.