Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Ebeltoft

Opplev sjarmerende Ebeltoft

På Djurslands sydkyst finner du en av Danmarks mest populære feriebyer, Ebeltoft. Byen oser av idyll, med sine smale brosteinsgater, skjeve bindingsverkshus og vakre stokkroser. Den hyggelige gågaten byr på mange små spesialbutikker, samt Ebeltofts nye dynamiske samlingssted, Maltfabrikken, som huser både museum, mat - og kaffehus.

Klikk på bildet for å åpne bildegalleri.

Bestill nå

Båtreise og hotell i Ebeltoft

Ebeltoft

Idyll og historisk sus

Torvet er Ebeltofts hjerte, hvor byens vektere og det berømte gamle Rådhus avspeiler flere hundre års Danmarkshistorie. Byen ligger på en liten høyde, ned mot Ebeltoft viks maritime miljø og de kjente attraksjonene – treskipet Fregatten Jylland og Glassmuseet.

Fregatten Jylland

Fregatten Jylland ble sjøsatt som krigsskip i 1860. Skipet var utstyrt med 44 kanoner og et mannskap på 437 da det i 1864 deltok i det kjente slaget ved Helgoland, og sendte fiendenes skip på flukt. Det hører med til historien at de danske fregattene, etter slaget, la til havn i Kristiansand, hvor syke ble pleiet og døde begravet! 18 danske sjøfolk ble derfor stedt til hvile på Kristiansand Kirkegård.

I dag ligger Fregatten Jylland som et levende museumsskip i Ebeltoft, med spennende utstillinger og aktiviteter for voksne og barn.

Les mer på fregatten-jylland.dk

Glasmuseet i Ebeltoft

Glasmuseet i Ebeltoft åpnet i 1986, og inneholder moderne internasjonal glasskunst fra mer enn 700 kunstnere.

Utstillingene skiftes flere ganger i året, med alt anerkjente kunstnere, til nye og spennende glasskunstnere.

Museet har en hyggelig kafe med deilige retter og en fantastisk utsikt over Ebeltoft Vik og Mols Bjerge

Museet har også egen butikk med fristende produkter.

Les mer på glasmuseet.dk

Djurs Sommerland

Her bør du sette av mange timer, for Djurs er nemlig Nordens største sommerland og tilbyr mer enn 60 spennende, fartsfylte og morsomme fornøyelser. Høres det fristende ut å stige 30 meter til værs, for så å suse ned i 85 km i timen? Da er det bare å prøve DrageKongen, som er en av de mange berg- og dalbanene.

Det er nesten umulig å ramse opp alt Djurs Sommerland har å by på, men her er noen eksempler: Et enormt vannland, lekeland, et vell av temaland, vikingsti, kanotur, jungelrally, rafting, karuseller og mye, mye mer! Når sulten melder seg er det nok av spisesteder å velge i. Alternativt kan du nyte medbrakt mat på en av de mange benkene som er satt ut i parken.

Kattegatcentret

Visste du at 70% av kloden vår er hav, og er du interessert i hva som skjuler seg i der? Da er Kattegatcentret stedet du bør besøke! Du kan utforske stedet på egen hånd, eller bestille en omvisning og få et innblikk i alt fra himmel til nettopp - hav!
Hva med å bli med dykkeren ned i dypet og se på haiene? Høres dette for vilt ut kan du være med når de søte selene fores. De har nemlig et eget anlegg hvor de virkelig kan boltre seg. Kattegatsentret har også masse morsomme aktiviteter for  familiens yngste. Egne hyggehjørner og små basseng hvor de kan utforske små sjødyr.

Kattegatcentret er virkelig verdt et besøk og aktivitetstilbudene er mangfoldige og spennende for alle aldersgrupper.

Les mer på kattegatcentret.dk

Ree Park Safari

Har du noen gang hatt lyst til å oppleve jungelen, men tenkt at det er en altfor lang reise? Du  behøver faktisk ikke å dra så langt, det holder å dra til Djursland, nærmere bestemt til Ree Park Safari, like ved Ebeltoft. Her kan du oppleve de mest spennende dyrene fra hele verden, i et område på nærmere 130 mål. Det kan være smart å bli med på Rover Safari-turene og komme helt tett på dyrene på den afrikanske savannen. Her møter du blant annet nesehorn, sebraer, giraffer og strutser. Andre spennende dyr du kan møte i Ree park er løver, geparder, bjørner, ulver, aper, panda og fugler, for å nevne noen.

Ønsker du å klappe dyr, er det heldigvis også fredelige arter – både geiter, minigriser og esler for å nevne noen.

Les mer på reepark.dk

Avstand fra Hirtshals

Ebeltoft ligger 2 timer og 30 minutter unna Hirtshals med bil (208 km).

Turistinformasjon

Turistinformasjonen i Ebeltoft finner du ved Fregatten Jylland, S.A. Jensens Vej 4, 8400 Ebeltoft.

Transport

Det er gode bussforbindelser i Ebeltoft. Det er også langdistanseruter til byer som København og Odense.