Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Danmark Golferes mekka

Når vennegjengen fra Kristiansand reiser til Danmark, handler det meste om golf.

I over ti år har kameratene Jan Veikko Granroth, Neil W. Robson, Geir Tønnesland og Tore Løvland satt kursen mot vårt naboland – Danmark, som er et mekka for de som vil nyte dagene på den grønne green.

– Vi har spilt golf mange steder i Norge, Skottland og Spania, men det er noe helt eget med Danmark; den lune stemningen, den behagelige roen og alle de hyggelige menneskene. Vi har nesten ikke ord for den måten vi blir tatt imot på. Vennligheten, smilene og danskene har et servicenivå vi bare kan misunne dem, sier Tønnesland.

Klare for golf i Danmark – fra venstre: Jan Veikko Granroth, Neil W. Robson, Geir Tønnesland og Tore Løvland.

Lille Danmark har over 200 baner, over 30 av banene ligger nord for Limfjorden. Her er baner i skogsterreng, noen nær kysten – så å si ved havet. Noen har bratte skråninger og dype daler, andre er mindre kupert.  Nesten alle har fine bunkers og små innsjøer.  

– Banene i Danmark er i øverste klasse. De har svært høy standard og varierende vanskelighetsgrad, understreker de fire kameratene. I Danmark har de spilt på baner fra Nordjylland til København. I pinsen i år gikk turen til Sæby, Sindal og Dronninglund.

Reisen starter om bord

Reisen deres starter om bord på SuperSpeed i Kristiansand, det vil si i buffetrestauranten Catch Me If You Can.

– Vi cruiser oss over havet og kombinerer deilig mat med mye golfprat. Med en gang vi kommer om bord, senker vi skuldrene. Det er umulig å ikke bli i godt humør, om bord blir vi møtt med store smil. Vi nyter virkelig dette avbrekket fra en hektisk hverdag, sier Tønnesland.

Det er bare å komme i gang; fra venstre: Neil W. Robson, Geir Tønnesland, Tore Løvland og Jan Veikko Granroth.

Dagene i Danmark er helt og holdent satt av til golf; bare med noen små avbrekk med deilig dansk mat og drikke.

–  Vi står alltid tidlig opp og nyter en dansk frokost. Deretter er det bare å komme i gang med de første 18 hullene før lunsj – og deretter nye 18 hull etter lunsj. For at det ikke skal bli for hektisk, tar vi runde nummer to på samme bane. Men neste dag er det ny bane og nye utfordringer, forteller golfgjengen.

På en langweekend rekker de tre baner.

 – Noe av det spesielle med Danmark er at banene ligger så tett, det er enkelt å dra fra bane til bane, sier de.

Alle banene har sine særegenheter, og derfor synes de det er vanskelig å anbefale en bane eller to framfor andre.

– Uansett kan vi trygt anbefale alle som elsker golf å reise til Danmark. Vi tenker at en del baner i Norge kunne vært mer danske med tanke på imøtekommenhet og service.  Måten vi blir møtt på her er helt spesiell, danskene vet nesten ikke hva godt de kan gjøre for oss, sier de fire fra golferne fra Kristiansand.

Visste du at Color Line har inngått rabattavtale med flere golfbaner i Danmark.
Se hvilke og les mer om golf i Danmark her.

Tilbud

Reis med SuperSpeed til Danmark